fbpx

Kas par ceļošanu un lidošanu jāzina cilvēkiem ar lieko svaru

Nevienam nav noslēpums, ka ceļošana ir labs veids, kā savu dzīvi piepildīt ar spilgtiem notikumiem un iegūt patīkamas atmiņas, kurās pakavēties drūmākās un skumjākās dienās, taču dažādu mītu un informācijas trūkuma dēļ ir kāda sabiedrības daļa, kas nereti atsakās ceļot, baiļojoties, ka tas būs pārāk dārgi un sarežģīti, tāpēc šajā rakstā apskatīsim visai delikātu tematu, proti – kas jāņem vērā ceļotājiem ar lieko svaru.

Runājot ar klientiem, jāsecina, ka mītu patiešām  ir daudz. Viens no izplatītākajiem ir tas, ka kuplākiem ceļotājiem obligāti jāpiepērk otra lidmašīnas biļete, kas ārkārtīgi sadārdzina braucienu. Izdzirdot tādu vēsti, daudzi pie tā arī apstājas, nodomājot, ka šis tomēr nav īstais brīdis izpriecām. Sak’, varbūt kādreiz, kad laiki būs labāki. Un šāds lēmums ir saprotams. Tomēr ir laba ziņa – lai arī patiešām dažas zemo cenu aviokompānijas iesaka un reizēm pat pieprasa pirkt otru biļeti pasažieriem ar lielāku svaru, tas nav standarts visās lidsabiedrībās.

Ko piedāva ceļotājiem ar lieko svaru?

GoTrip.lv pieredze liecina, ka ceļojumos par “parasto” cenu, nepiemaksājot par otro sēdvietu, ir devušies vairāki mūsu klienti, jo aviokompānijas ir pretimnākošas un, iepriekš pabrīdinot, ir iespējams piemeklēt ērtāko vietu, piemēram, lidmašīnas priekšgalā vai, ja reiss nav pilnībā aizpildīts, var paredzēt tukšu sēdvietu blakus, par to nemaksājot ne centa. Protams, jāņem vērā dažādi apstākļi, tāpēc visdrošāk būs šīs nianses izrunāt laikus. Galvenais nekautrējieties, jo šādu jautājumu risināšana ir gan aviokompāniju, gan GoTrip.lv ceļojumu konsultantu ikdiena!

Jāņem gan vērā, ka situācijas, kad reiss tomēr ir pilnībā nokomplektēts, mūsdienās vairs nav retums, tomēr arī tādos gadījumos mūsu partneri aviokompānijās cenšas darīt visu, lai klientam nebūtu jāmaksā par divām sēdvietām, ja apaļīgais pasažieris ir ar mieru sēdēt vienā un ir drošs, ka tā jutīsies gana ērti (cik nu ērti var justies lidmašīnā). Nav jāraizējas arī par to, ka drošības josta varētu būt pārāk īsa – tam ir paredzēti jostu pagarinājumi. Nereti stjuarti paši pamana, kuriem pasažieriem tie ir nepieciešami, un šādus gadījumus atrisina ļoti diskrēti.

Ja raizējaties par savu pašsajūtu pēc lidojuma, piemēram, sapampušām kājām, pastāv arī iespēja pieteikt, lai galamērķī jūs sagaidītu asistents, kurš palīdzētu piecelties no krēsla vai pārsēsties ratiņkrēslā. Arī tā ir ikdiena starptautiskajās lidostās.

Praktiski ieteikumi, kas palīdzēs uzlabot pašsajūtu pasažieriem ar lieko svaru:

  • Velciet ērtus apavus, kurus viegli noaut. Ja ceļojat gada vēsajā sezonā, uzreiz pēc ierašanās lidostā nomainiet zābakus pret vieglākiem un ne tik stingriem apaviem. Lidmašīnā uzvelciet mīkstas un siltas zeķes vai kompresijas zeķes, ja tas ir nepieciešams;
  • Izvēlieties ērtu un elpojošu apģērbu, kas neierobežos jūsu kustības. Noteikti padomājiet un savu ceļošanas apģērbu sakombinējiet tā, lai tas būtu vairākās kārtās. Tādā veidā varēs ērti pielāgoties gaisa temperatūrai;
  • Lidojuma laikā dzeriet daudz ūdens (ja vien jūsu sēdvieta nav ļoti tālu no labierīcībām un jūtat, ka ceļš līdz turienei būs pārāk garš un apgrūtinošs);
  • Medikamentus, kurus lietojat, paņemiet līdzi rokas bagāžā;
  • Paņemiet līdzi flakoniņu ar izsmidzināmu sejas un ķermeņa ūdeni (bet atcerieties par 100 mililitru ierobežojumu, pārvadājot šķidrumu rokas bagāžā). Tas palīdzēs atsvaidzināties un justies možākam;
  • Saplānojiet savu līdzi ņemamo somu tā, lai viegli varētu piekļūt svarīgākajām lietām. Somas sapakošanu neatstājiet uz pēdējo brīdī, jo lidmašīnas šaurībā sameklēt vajadzīgo būs patiešām grūti. Kad viegli varēsiet aizsniegties pēc grāmatas, ko palasīt lidojuma laikā, pateiksiet sev lielu paldies!

Kas būtu jāzina par ierašanos lidostā?

Ļoti būtiski došanos uz lidostu neatlikt uz pēdējo mirkli. Īpaši, ja tajā iepriekš nav būts. Jūs pavisam noteikti negribēsiet pa galvu, pa kaklu meklēt informācijas ekrānu vai skriet uz lidmašīnu. Jāņem vērā, ka var mainīties arī iekāpšanas sektors, tāpēc svarīgi būt modriem un pievērst uzmanību lidostas darbinieku paziņojumiem skaļruņos.

Savukārt, runājot par drošības pārbaudi, noteikti iesakām vilkt tādu apģērbu un apavus, kas nesatur daudz metāla elementu, pretējā gadījumā būsiet spiesti vilkt nost jostas, jakas, apavus u.c., lai varētu iziet cauri drošības vārtiem.

Skaidrs ir viens – svarīgi visu darīt laikus un neko neatstāt uz pēdējo brīdi – ne plānošanu, ne sazināšanos ar ceļojumu konsultantu, kurš kopā ar aviokompānijas pārstāvjiem meklētu visērtāko risinājumu. Atcerieties, ka šis ceļojums jums ir īpašs notikums, taču tūrismā strādājošajiem ceļotāji ar lielāku svaru ir ikdiena, tāpēc nav jāraizējas, ka kāds jums pievērsīs lieku uzmanību vai izrādīs jelkādu pārsteigumu, ja lūgsiet palīdzību.

Un pats galvenais – nekādā gadījumā neatvainojieties vai netaisnojieties. Jūs esat pelnījuši ceļot un būt šajā lidmašīnā tikpat ļoti, cik pārējie pasažieri!

Atliek vien saņemties, neatlikt sapņu piepildīšanu uz nākotni un doties ceļā!

Iepriekšējais raksts
Nākamais raksts