fbpx

Špikeris ceļošanai ar bērnu un kāpēc tas ir izdevīgi tieši šobrīd

Ceļot visiem kopā vairs nekad nebūs tik lēti kā tagad – šī patiesība attiecas gan uz ģimenēm, kuras nesen kļuvušas kuplākas, gan saimēm ar vecākiem bērniem, kuri drīz vien tiks uzskatīti par pieaugušajiem, tāpēc vairs nevarēs pretendēt uz zemāku cenu lidmašīnu biļetēm un dzīvošanai viesnīcās. Šis ir īstais laiks, kad palutināt sevi ar sen pelnītu atpūtu visiem kopā, tāpēc skaidrojam, kas jāņem vērā, ceļojot ar bērniem.

Ģimenes, kurām ir pieredze ar pavisam maziem ceļotājiem, atzīst, ka braucienam vispiemērotākais zīdaiņa vecums ir no pusgada līdz aptuveni pusotram gadam, jo šajā laikā bērns jau ir gana pieaudzis un ieinteresēts izzinātājs, taču vēl aizvien pietiekoši mazs, lai visu lidojuma laiku viņš nebūtu jāķer lidmašīnas ejā. Šajā vecumā arī bērna ēdienkarte kļuvusi daudzveidīgāka, tāpēc pabarot atvasi ir kļuvis vieglāk. Brauciens ar divgadnieku būs lielāks izaicinājums, tomēr arī tam ir savi plusi – jūsu sirds izkusīs, redzot, cik laimīgs un ieinteresēts ir bērns par pasauli, kuru jūs viņam rādāt.

Jāsaka, ka lidsabiedrību un viesnīcu politika attiecībā pret ģimenēm ar bērniem ir ļoti draudzīga, proti, lidmašīnās bērniem līdz divu gadu vecumam visbiežāk nav jāpērk biļete. Tāpat arī viesnīcām var iepriekš norādīt, ka ieradīsieties kopā ar mazuli, lai varētu tikt pie zīdaiņa gultiņas numuriņā – to izmitinātāji apņemas nodrošināt bez papildu samaksas. Arī lidostās pret cilvēkiem ar maziem bērniem izturas īpaši saudzīgi, palaižot priekšā rindai, kā arī atļaujot ienest bērna ēdināšanai paredzētos šķidrumus. Jāpatur gan prātā, ka drošības nolūkos lidostas darbinieki var likt jums nogaršot pudelītes saturu.

Ja uztraucaties, kā būs stāvēt rindā uz lidmašīnu, arī par to ir padomāts – aviokompānijas darbinieki jūs aicinās iekāpt pirmajiem. Protams, ja vēlaties maksimāli saīsināt laiku, kas tiks pavadīts gaisa kuģī, neviens jums neliegs kāpt iekšā arī pēdējiem. Tāpat, ja lidmašīnā būs brīvas vietas, aviokompānijas darbinieki parūpēsies, lai nesēdinātu jums nevienu klāt, jo skaidrs, ka bērni mēdz raudāt un visiem būs ērtāk, ja jums būs iespēja sēdēt vieniem.

Kā norit lidojums ar mazuli?             

Par bērniem līdz divu gadus vecumam papildus nekas nebūs jāpiemaksā, tomēr jāņem vērā, ka arī atsevišķa sēdvieta lidmašīnā bērnam netiks paredzēta, jo zīdainis lidojuma laikā sēž vecākiem klēpī. Jūs drīkstat arī piepirkt klāt biļeti un mazuli sēdināt sev blakus autokrēsliņā, taču tad jāpārliecinās, vai uz tā marķējuma ir atzīme par drošu lietošanu lidmašīnā.

Lai palīdzētu bērnam veiksmīgi tikt galā ar ausu aizkrišanu pacelšanās un nosēšanās laikā, ieteicams viņu barot ar krūti vai pudelīti, jo norīšana palīdzēs izlīdzināt spiedienu un atbrīvoties no diskomforta. Lielākiem bērniem var piedāvāt padzerties vai pacienāt ar ledeni – no tās viņi noteikti neatteiksies.  

Zīmīgi, ka aviokompānijas nereti bez papildu samaksas ļauj ņemt līdzi vienu bērna pārvietošanās vajadzībām paredzētu vienību, piemēram, saliekamos ratus, kulbu vai autosēdeklīti. Tas parasti pirms iekāpšanas jānodod apkalpei un pēc lidojuma jāsaņem vai nu turpat pie lidmašīnas vai arī uz reģistrētās bagāžas lentas.

Tad, ja izvēlēsieties ekonomiskāko variantu un zīdaini turēsiet klēpī, stjuarti pirms lidojuma jums izsniegs drošības jostu, kas īpaši paredzēta maziem bērniem un ir piestiprināma pie jūsu drošības jostas. Būtiskākais, kas jāņem vērā ceļojot ar mazu bērnu – pirms ceļojuma iegādes ir jāpārliecinās, ka zīdainis šajā laikā nesasniegs divu gadu vecumu, kas nozīmētu, ka uz viņu attiecas jau citi nosacījumi. Pēc divu gadu vecuma par bērnu lidmašīnā ir jāsāk maksāt, tomēr lielākā daļa aviokompāniju piedāvā būtisku atlaidi arī šāda veida biļetēm.

Ko ņemt līdzi rokas bagāžā, ja ceļosiet ar zīdaini?

  • Ēdienu. Protams, svarīgi ņemt vērā, cik garš būs lidojums. Tas palīdzēs aprēķināt, cik ēdienreizes būs jānodrošina. Jāņem vērā, ka lidojumi mēdz aizkavēties, tāpēc pārtika bērnam jāparedz ar rezervi. Tas, protams, neattiecas uz māmiņām, kuras baro ar krūti un vēl nav sākušas savus mazuļus piebarot. Ja mazulis ēd maisījumu, tad to var iepriekš sasvērt porcijās un salikt pa maisiņiem. Lidmašīnas apkalpe jums palīdzēs sagatavot mazulim paredzēto ēdienu;
  • Autiņbiksītes un vienreizlietojamos pārtinamā galda paladziņus. Arī tos paredziet ar rezervi;
  • Mitrās salvetes;
  • Maisiņus izlietotajām autiņbiksītēm un sasmērētajām drēbītēm;
  • Papildu drēbītes;
  • Sedziņu mazulim, jo lidmašīnās mēdz būt vēss. Īpaši, ja sēžat tuvāk logam;
  • Knupīšus un pudelītes;
  • Labi daudz rotaļlietu, kas nerada troksni, kā arī grāmatiņu, ko lasīt kopā ar klēpī sēdošo bērniņu;
  • Nelielu aptieciņu ar pašu svarīgāko un bērnam paredzētos medikamentus. Tos nav ieteicams nodot reģistrētajā bagāžā, ja nav pilnas pārliecības, vai galamērķī varēs nopirkt vietā, ja nu bagāža kaut kur noklīst;
  • Roku dezinfekcijas līdzekli, kas nav jānoskalo;
  • Ergosomu, slingu vai ķengursomu – tas neaizņem daudz vietas un atvieglo pārvietošanos kopā ar bērnu gan lidostā un lidmašīnā, gan galamērķī, dodoties ekskursijās pa vecpilsētu šaurajām ieliņām;
  • Jebko citu, kas vajadzīgs jūsu atvasei, jo neviens cits taču nepazīst viņu labāk kā jūs.

Viesnīcā ar bērniem

Ja ceļosiet kopā ar jau lielāku bērnu, kurš vecāks par diviem gadiem, par viņa uzturēšanos viesnīcā būs jāmaksā, taču visbiežāk cena būs zemāka. Tas, līdz cik gadiem savu atvasi varat pieteikt kā bērnu, dažādās viesnīcās atšķiras. Ja vienā tas ir līdz 12 gadiem (jeb precīzāk līdz 11.99), tad citur līdz 14 gadiem (13.99).

GoTrip.lv speciālisti arī novērojuši, ka vislielākie jautājumi par izmitināšanu rodas kuplākām ģimenēm, jo viesnīcu standarta numuriņi parasti ir paredzēti 2+1  vai 2+2 ģimenēm, tāpēc, ja esat 2+3 vai vēl lielāka saime un, meklējot braucienu, sistēma neko neatrod, iesakām pirms tam sazināties ar mums. Pieredze liecina, ka viesnīcu darbinieki šādos gadījumos nereti rod individuālu risinājumu. Ir bijuši ceļojumi, kad kuplā ģimene izmitināta apvienotā numuriņā, vienkārši atslēdzot durvis starp divām blakus esošām istabiņām.

Reizēm arī var rasties aizķeršanās meklēšanā, ja jūsu bērns ir vecāks par viesnīcas politikā noteikto bērna vecumu. Tādos gadījumos iesakām atvasi norādīt kā pieaugušo un meklēt vēlreiz.  Tomēr ir arī viesnīcas, kuras specializējas tieši ģimeņu uzņemšanā – tajās, piemēram, naktsklubu un bāru vietā vairāk pieejamas bērniem piemērotākas izklaides: ūdens izklaides, akvaparki, bērnu baseini, rotaļu laukumi, animācijas šovi, kā arī bērnu ēdienkartes. Šāda tipa viesnīcās parasti ir pieejami Family jeb ģimeņu numuri par izdevīgu cenu, kā arī iespēja izmitināt kuplākas saimes.

Kā redzams, risinājumu var rast arī nestandarta situācijās, tāpēc, ja rodas kāda aizķeršanās ceļojuma atrašanā, vienmēr var vērsties pie GoTrip.lv speciālistiem, kuri noteikti ieteiks labāko risinājumu un palīdzēs piemeklēt piemērotāko un finansiāli izdevīgāko piedāvājumu. Atcerieties, bērni aug un kļūst vecāki, tāpēc ceļojiet un gūstiet šo neatsveramo kopā būšanas prieku tagad, jo rīt tas jums jau izmaksās dārgāk!

Iepriekšējais raksts
Nākamais raksts