fbpx

Gleznainais dabas parks “Ogres Zilie kalni”

Netālu no Rīgas, Ogres pilsētā, atrodas gleznains dabas parks “Ogres Zilie kalni”. Šeit varēsiet izstaigāt, izbraukāt ar velosipēdu ierīkotās meža takas, atveldzēties Dubkalnu ūdenskrātuvē, kā arī baudīt piknikus sakoptās, tām paredzētās vietās. Savukārt ziemas aukstajos mēnešos parkā varēsiet baudīt distanču slēpošanas trases, nobraucienus ar ragavām vai braucienu suņu vilktās kamanās.

Ūdenskrātuve Dubkalni

Pēc kārtīgas pastaigas parka takās tā vien kārojas atspirdzināties Dubkalnu ūdenskrātuvē, kur ierīkots atpūtniekiem viss nepieciešamais – ģērbtuves, galds ar soliem, ugunskura un grila vietas, tualetes un laipa ūdenī.

Milžu taka koku galotnēs

Sestdienās un svētdienās no pulksten 11:00 līdz 19:00 apmeklētājiem ir iespēja savu spēku un izveicību pierādīt piedzīvojumu parka “Milžu taka” koku trasēs. Šeit ir izveidotas 3 grūtības pakāpju trases, kas būs interesants piedzīvojums gan pieaugušiem, gan bērniem.

Trases sākumā atrodas inventāra noma un kafejnīca ar skatu uz kalna nogāzi. Kafejnīcas mājiņā varēsi baudīt gardu kafiju ar karstmaizi un skatu uz trasi ar tās avantūristiem.

Tver panorāmu Ogres skatu tornī!

No Zilo kalnu augstākās virsotnes – 30 metru augstā skatu torņa, paveras gleznaina panorāma. Šeit varēsiet baudīt Ogres pilsētu, kas ieskauta zaļajos priežu mežos, saskatīsiet arī Svētā Meinarda salu (lasīt: https://blog.gotrip.lv/2020/09/04/sveta-meinarda-sala/) un skaidrā laikā pat saredzēsiet Zaķusalas televīzijas torni.

Ziemas sezonas prieki Zilajos kalnos

Ziemas aukstajos mēnešos dabas parks būs piemērots distanču slēpotājiem, kur ierīkota apgaismota distanču trase, kas stiepjas no Ogres pilsētas līdz Ikšķilei. Trases sākumā var baudīt izteiksmīgāku reljefu un tās kopējais garums ir aptuveni 12 km. Ogres Zilajos kalnos par visu ir padomāts, tai skaitā arī par slēpju nomu.

Jaunākie varēs baudīt ziemas priekus kalniņos uz ragavām, kā arī vienreizēja pieredze būs brauciens suņu vilktās kamanās.

Izteiksmīgais reljefs un skujkoku mežs uz osiem priecēs ar gleznainiem skatiem visos gada laikos!

Iepriekšējais raksts
Nākamais raksts