fbpx

Iespaidīgas naktsmītnes Latvijā, kas iepriecinās jebkuros laikapstākļos

Vai esi kādreiz sapņojis par nakšņošanu koku galotnēs, trendīgā A – frame mājiņā vai stiklotā namiņā, kas ieskauts meža ielokā? Tepat Latvijā pēdējos gados ir attīstījušies dažādi projekti, kas aicina cilvēkus uz mirkli izrauties no ikdienas rutīnas,  un baudīt dabas šarmu.  Iepazīsti melanholiskās rudens noskaņas lauku idillē, nakšņojot neaizmirstamā naktsmītnē.

1. Relaksācijas pirts komplekss Ziedlejas

Foto: Alvis Rozenbergs

Baudi netālu no Siguldas lauku idilli atmosfēriskās stikla mājiņās. Dienā panorāmas skati no mājiņu logiem ieskauj dabas plašums, koku šūpas, savukārt naktī visuma bezgalība. Apsildāmā grīda rada mājīguma sajūtu pat aukstajās dienās.

Foto: Alvis Rozenbergs

Jāpiemin, ka šeit atrodas arī divas pirtis – stikla jeb baltā pirts un melnā dūmu pirts. Baltās pirts vienu pusi nosedz plaši stikla paneļi, caur kuriem telpā ieplūst gaisma, savukārt otra puse ierakta Ziedlejas nogāzē zem zemes. Pretstatā stikla pirtij, dūmu pirts interjers ir izteikti tumšs, ko papildina metāla apdares elementi.

Ziedlejas stikla jeb baltā pirts

Papildus informāciju skatīt šeit.

2. Šarmantā mājiņa “The Black A-frame

Šarmantā The Black A-frame mājiņa atrodas Sējas novadā, 10 km no Saulkrastu pludmales, un tikai 1 km attālumā no Pabažu ezera. Pats namiņš ieskauts meža ielokā un gar to tek maza upīte. Vieta, kurā aizmirsties no ikdienas steigas, baudot dabas harmoniju.

Romantiskā namiņa atmosfēru papildinās karstais āra kubls. Turklāt vinila plašu cienītājus šeit iepriecinās The Black A-frame saimnieku plašu kolekcija. Ja arī Tev mājās glabājas kāda mīļa plate, tad zini, ka šeit to varēsi arī noklausīties.

Papildus informāciju skatīt šeit.

3. Mājiņas kokos “Baltais Čiekurs” & “Čiekurs”

Māja kokos “Čiekurs”

3 km no Cēsīm Tev ir unikāla iespēja nakšņot koku galotnēs 6 metrus virs zemes. Teritorijā, kas ieskauta priežu mežos, atrodas pastaigu takas, kas aizvedīs līdz pat Ērgļu klintīm. Turklāt koka namiņš atrodas pašā Ninieras ezera krastā, dāvajot iespēju baudīt panorāmas skatus pāri ezera ūdeņiem.

Māja kokos “Baltais čiekurs”

Jāpiemin, ka šobrīd šeit ir iespējams realaksēties arī āra burbuļvannā. Jo vesāks laiks paliek, jo burbuļvannas dāvātais siltums sniegs patīkamākas sajūtas.

Papildus informāciju skatīt šeit.

4. Miera osta vizuļojošās Daugavas krastā “Ezīša midziņa”

Meža ieskāvumā vien 45 minūšu brauciena attālumā no Rīga atrodas pilsētnieku miera osta “Ezīša midziņa”. Tā ir vieta, kur doties ievilkt elpu un uzkrāt enerģiju jauniem sasniegumiem. Šeit ir iespējams baudīt ekskluzīvo un romantisko Suite tipa nummuriņu ar brīnišķīgu skatu un vannu istabā.

Papildus informāciju skatīt šeit.

5. Skandināvu miera oāze “Empagi”

Skandināvu tipa māja meža ielokā dāvās iespēju atslēgties no darbiem un pieslēgties savai labsajūtai. Burbuļvanna ar skatu uz ezeru, kamīns, omulīga pirtiņa, karstais kubls ezera krastā, plaši logi ar skatu uz dabas ainavu – viss, ko vien varētu vēlēties, nokļūstot skandināvu miera oāzē “Empagi”.

Papildus informāciju skatīt šeit.

6. Moderns viesu nams pašā Daugavas krastā

Salaspilī atrodas moderns viesu nams pašā Daugavas krastā. Māja aprīkota ar virtuvi, tādēļ neaizmirsti paņemt nepieciešamos pārtikas produktus gardas maltītes pagatavošanai. Savukārt vakara noslēgumā varēsi izkarsēties pirtiņā ar skatu uz Daugavu un drosmīgie pat varēs atvēsināties vēsajos upes ūdeņos.

Papildus informāciju skatīt šeit.

7. “Glamping Tērvete” priežu meža ielokā


Tērvetē, pie Indrānu ūdenskrātuves, priežu meža ielokā atrodas divi , mājīgi namiņi, kuros iespējams paslēpties no pilsētas kņadas un atpūsties no ikdienas skrējiena.

Foto: Ieva Andrupe

Namiņš kalnā ir kā labiekārtots viesnīcas numuriņš priežu mežā. Viesi no namiņa lielā loga, kā arī no āra terases var baudīt pasakainu skatu uz Indrānu ūdenskrātuvi.

Foto: Ieva Andrupe

Namiņos atrodas neliela virtuves zona ar visu nepieciešamo sev iemīļotās maltītes pagatavošanai. Turklāt ārā uz terases iespējams pagatavot maltīti uz elektriskā grila.

Papildus informāciju skatīt šeit.

8. Brīvdienu māja Bernātos “Sīpoli Design”

Daba ir skaistuma, iedvesmu un dziedinošu spēku pilna. Dodies tās lādiņu tvert “Sīpoli Design” valsībā. Vien 900 metrus no mājas atrodas plaša pludmale, kur neilga pastaiga būs baudāma un dziedinošu īpašību pārpilna jebkuros laikapstākļos.

Turklāt kā vasaras sezonā, tā arī vēsajos ziemas mēnešos vari sevi iepriecināt ar āra burbuļvannas priekiem zem klajas debess.

Papildus informāciju skatīt šeit.

Iepazīsti rudens šarmu unikālā naktsmītnē, ļaujoties neaizmirstamai pieredzei. Iedvesmojies lauku idillē un baudi dabas skaistuma dziedinošo spēku tepat Latvijā.

Iepriekšējais raksts
Nākamais raksts