fbpx

12 oriģinālas kafejnīcas Latvijā, kuras vērts apciemot

Laikā, kad rudens sācis apgleznot Latviju, baudīt gardu kafijas vai tējas malku vietā, kur valda siltums un svaigi ceptu smalkmaizīšu aromāts, ir īpaši vilinoši. Esam jums sarūpējuši 12 oriģinālas kafejnīcas Latvijā, kur pēc laiskas pastaigas baudīt dažādus gardumus estētiskā interjerā.

1. Kafejnīca “Bernātu Dzintariņš” – 60-to gadu būdiņa mežā, kā vārti uz Bernātu dabas taku

Foto autors kafejnīcas “Bernātu Dzintariņš” draugs Mārtiņš Sīlis.

Piejūras ciematā Bernātos atrodas maza, omulīga kafejnīca “Bernātu Dznitariņš”, kurā baudīt izsmalcinātu Austrijas kafiju, vietējas zāļu tējas, malkas krāsnī ceptu maizi, pašu radītas kūkas, gardu, sātīgu maltīti, kas pagatavota no vietējiem sezonas produktiem. Draudzīga vieta ģimenēm ar mazuļiem, cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un četrkājainajiem draugiem. Jāpiemin, ka āra terasa pieejama viscaur gadu.

Papildus informāciju skatīt kafejnīcas Facebook lapā.

Viesi īpaši iemīļojuši sālīto siļķes fileja, kas cepta papīrā, pasniegta ar pašmāju kartupeļiem, garšaugu biezpienu un marinētiem sīpoliem. 

2. Modernā “Tērbata” Valmierā

Valmieras pašā centrā atrodas moderna kafejnīca / kokteiļbārs, kur var baudīt rītu ar tikko maltu kafiju, pusdienas no netālo mājražotāju un turpat blakus tirgū gādātām sastāvdaļām un nedēļas nogales vakarus kopā ar draugiem pie atspirdzinoša kokteiļa.

Ņem līdzi savu četrkājaino draugu, jo šeit izstrādāta arī speciāla ēdienkarte jūsu mīluļiem.

Papildus informāciju skatīt kafejnīcas Facebook lapā.

3. Rīgā jauna pieturvieta mīklas gardēžiem “Mīkla Bakery”!

Rosīgajā Rīgas centrā, Dzirnavu ielā 42, garāmgājējus vilina svaigi ceptas maizes un bulciņu aromāts dizaina kafejnīcā “Mīkla Bakary”. Restaurēta ķieģeļu nama panorāmas logos, kur miltu gaišumā ievīts interjers, tiek izstādīti kārumi gluži kā mākslas galerijā.

Nāc ciemos un baudi Latvijā grauzdēto Kalve Coffee ar gardajām, svaigi ceptajām smalkmaizītēm.

Papildus informāciju skatīt kafejnīcas Facebook lapā.

Īpaši iemīļotais mandeļu kruasāns

4. Vieta ar atmosfēru – restorāns “Zoltners”.

Gleznainajā Tērvetes novadā atrodas “Zoltners” – Tērvetes viesnīca, restorāns un alus darītava vienuviet.  Miers un atmosfēra, ko veido apkārtnes lauku ainava un eleganta arhitektūra, ir izcila vide, kurā aizmirst pilsētas rūpes un steigu. Izsmalcināta maltīte no vienmēr svaigiem sezonas produktiem.

Papildus informāciju skatīt restorāna Facebook lapā.

5. Boulangerie Liepāja

Kafejnīca “Boulangerie” – tā ir franču stila kafejnīca un ceptuve, kas atrodas rosīgajā Liepājas centrā. Estētiskas arhitektūras nams ar māksliniecisku interjeru, kur vasaras mēnešos arī atvērts maģisks jumta dārzs. Dodies baudīt rudens šarmu Liepājā un nogaršo gardos kruasānus, kas ar kvalitāti iemantojuši popularitāti un atzinību. 

Papildus informāciju skatīt kafejnīcas Facebook lapā.

6. Ģimenes restorāns Ogrē “La Casa”

Ogrē atklāts jauns ģimenes restorāns “La Casa”, kas tulkojumā no spāņu valodas nozīmē māja. Šeit atbilstoši sezonai varēs baudīt tādas maltītes kā ķirbju-apelsīnu krēmzupu vai salātus ar krāsnī ceptām bietēm un kazas sieru u.c., savukārt desertā itāļu tiramisu vai franču espresso créme brúleé.

Ļaujies kārdinājumam un dodies Vidusjūras virtuves garšu ceļojumā!

Papildus informāciju skatīt kafejnīcas Facebook lapā.

7. “Laiva” – kafejnīca Pāvilostā, kurā satiekas ūdens sporta cienītāji

Ģimenes kafejnīca “Laiva”, kur vasaras zenītā pulcējas sērferi, kaiteri un dažādu citu ūdens sporta veidu cienītāji ir brīnišķīga vieta, kur baudīt nesteidzīgu maltīti vai atspirdzinošu dzērienu. Ja esi ieplānojis tvert saulainās rudens dienas Pāvilostā, tad zini, ka septembrī šeit vēl nedēļas nogalē varēsi malkot Illy kafiju vai gardu maltīti pie vīna glāzes.

Papildus informāciju skatīt kafejnīcas Facebook lapā.

8. “Rezidence Kafe Venta” – Skats uz Ventas Rumbu

Kafejnīca atrodas pie Kuldīgas senā ķieģelu tilta ar gleznainu skatu uz platāko ūdenskritumu Eiropā “Ventas Rumbu”. Šeit varēs baudīt atspirdzinošus dzērienus, gardus konditorejas izstrādājumus, kā arī gatavotus ēdienus uz grila.

Jāpiemin, ka kafejnīca is savienota ar Kuldīgas mākslas galeriju, tāpēc apmeklētāji var baudīt aktuālas izstādes, kā arī vasaras zenītā baudīt disko vakarus romantiskā atmosfērā. 

Papildus informāciju skatīt kafejnīcas Facebook lapā.

9. Viesmīlīgā ģimenes picērija “Vīnkalni Pils Māja”

Itālijas garšas un atmosfēras cienītājiem Valmierā īpaši iemīļota ir ģimenes picērija “Vīnkalni Pils Māja”. Malkas krāsnī gatavotas picas, tradicionālais tiramisu, izsmalcināts espresso un citi ēdieni un dzērieni priecēs ikvienu tās viesi.

Papildus informāciju skatīt kafejnīcas Facebook lapā.

10. Radošā “Mākslas telpa Mala”

Cēsīs atrodas Mākslas telpa, kurā darbojas izstāžu zāle, Latvijas dizaina preču veikals un kafejnīca – lasītava reizē. Kafejnīca – lasītava ir vieta, kur pie kafijas tases vai vīna glāzes palasīt kādu grāmatu vai žurnālu, satikties ar draugiem, aprunāties domubiedriem.

Ja esi radošās kustības cienītājs, tad zini,  ka šeit regulāri tiek organizēti mākslas un mūzikas pasākumi, kurus ir aicināti baudīt kā vietējie iedzīvotāji, tā arī pilsētas viesi.

Papildus informāciju skatīt kafejnīcas Facebook lapā.

Krista Palm Art priekšnesums Mākslai vajag telpu
“TaDaa! street art festival” ietvaros

11. Omulīgā “Doma” Siguldā

Straujiem soļiem tuvojas Zelta rudens! Ja esi ieplānojis arī šogad baudīt reibinošo rudeni Siguldā, tad atceries, ka pēc enerģiskas pastaigas vari baudīt siltu kafiju omulīgajā kafejnīcā “Doma”.

Papildus informāciju skatīt kafejnīcas Facebook lapā.

12. Kafejnīca “Kursas Zeme”labākā kafija Kuldīgā!

Pašā Kuldīgas vecpilsētas centrā atrodas kafejnīca “Kursas zeme”. Tās telpās atrodas arī kafijas grauzdētava “Curonia”, tāpēc šeit aicinām baudīt ne tikai ēdienus katrai gaumei – sākot ar izsmalcinātiem salātiem, beidzot ar sātīgu maltīti, bet arī svaigāko un labāko kafiju Kuldīgā.

Runā, ka šo kafejnīcu nav iespējams palaist garām, jo to var atrast pēc smaržas vien! 

Papildus informāciju skatīt kafejnīcas Facebook lapā.

Ļaujies kārdinājumam un nedēļas nogalē kopā ar mīļajiem apciemo savu iecienītāko kafejnīcu Latvijā!

Iepriekšējais raksts
Nākamais raksts