fbpx

13 unikālas terases Latvijā, kur baudīt karstās vasaras dienas

Laikā, kad vasara pārsteigusi ar nebijušu karstuma vilni, baudīt atspirdzinošu kokteili vai ledus lati vietā, kur iespējams patverties no tiešiem saules stariem, ir īpaši vilinoši. Esam jums sarūpējuši 13 oriģinālas terases Latvijā, kur pēc laiskas pastaigas vai atvēsinošas peldes jūrā baudīt sulīgus dzērienus un gardas maltītes.

1. Rezidence Kafe Venta – skats uz Ventas Rumbu

Kafejnīca atrodas pie Kuldīgas senā ķieģelu tilta ar gleznainu skatu uz platāko ūdenskritumu Eiropā “Ventas Rumbu”. Šeit varēs baudīt atspirdzinošus dzērienus, gardus konditorejas izstrādājumus, kā arī debšķīgus grila ēdienus. 

Jāpiemin, ka kafejnīca ir savienota ar Kuldīgas mākslas galeriju, tāpēc apmeklētāji var baudīt aktuālas izstādes. Turklāt vasaras zenītā ik nedēļu norisinās muzikālas performances. Ciemos brauc kā vinila entuziasti, tā arī instrumentālās mūzikas meistari.

Papildus informāciju skatīt restorāna Facebook lapā.

2. Dodies uz Latgales idilli – Silene Resort and SPA!

Nogaršojiet izsmalcinātus ēdienus un izbaudiet dabas ainavu: Silenes terasēs iespaidīgs skats uz ezeru ir kā vēl viena garšviela, kura padara pusdienas ģimenes lokā vai romantiskas vakariņas vēl brīnišķīgākas.

Šeit varēsi baudīt vakariņas ne tikai elegantā restorānā, bet arī privātā Silenes terases stikla verandā – gaumīgi iekārtota vieta, kas ir lieliski piemērota romantiskam randiņam vai nesteidzīgām vakariņām ezera krastā. Verandas lounge zonā ērti var izvietoties nelielas kompānijas.

Papildus informāciju skatīt restorāna Facebook lapā.

3. Pop-up bārs Red Monkey Liepāja uz kuģa

Liepājā aktīvi darbojās jauns pop-up bārs “Red Monkey Liepāja”. Pagājušajā gadā bārs darbojās brīvdabas izklaides zonā “Gypsy Camp”, kas pirms tam bijusi slēgta. 

Turpretim šogad pop-up bārs pārcēlis savu darbību uz kuģa “Menca” pretim Spīķerim. Mūzikas mīļotājus aicinām ciemoties ceturtdienās, kad vakarus ieskandina kā plūstoši džeza ritmi vai jestri intstrumentāli priekšnesumi, tā arī loundžīgi elektroniskās mūzikas skanējumi.

Papildus informāciju skatīt pop-up bāra Facebook lapā.

4. Tērvetes viesnīca, restorāns un alus darītava vienuviet – Zoltners

Gleznainajā Tērvetes novadā atrodas “Zoltners” – Tērvetes viesnīca, restorāns un alus darītava vienuviet.  Miers un atmosfēra, ko veido apkārtnes lauku ainava un eleganta arhitektūra, ir izcila vide, kurā aizmirst pilsētas rūpes un steigu. Izsmalcināta maltīte no vienmēr svaigiem sezonas produktiem.

Papildus informāciju skatīt restorāna Facebook lapā.

5. Boho Cafe Pāvilosta, kur satiekas ūdens sporta mīļotāji

Jaunā pieturvieta Boho Cafe Pāvilosta, kur pulcējas sērferi, kaiteri un dažādu citu ūdens sporta veidu cienītāji ir lieliska vieta, kur baudīt nesteidzīgu maltīti vai atspirdzinošu dzērienu.

Ja esi ieplānojis tvert saulainās vasaras dienas Pāvilostā, tad zini, ka šogad šeit atvērusies autentiska piejūras kafejnīca. Brokastīs baudi Latvijā grauzdētu kafiju ar svaigi ceptām smalkmaizītēm, vakariņās sulīgus dzērienus bezrūpīgā atmosfērā.

Papildus informāciju skatīt kafejnīcas Instragam lapā.

6. Kafejnīca Bernātu Dzintariņš – 60-to gadu būdiņa mežā, kā vārti uz Bernātu dabas taku

Piejūras ciematā Bernātos atrodas maza, omulīga kafejnīca Bernātu Dzintariņš, kurā baudīt izsmalcinātu Austrijas kafiju, vietējas zāļu tējas, malkas krāsnī ceptu maizi, pašu radītas kūkas, gardu, sātīgu maltīti, kas pagatavota no vietējiem sezonas produktiem.

Draudzīga vieta ģimenēm ar mazuļiem, cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un četrkājainajiem draugiem. Jāpiemin, ka āra terasa pieejama viscaur gadu – vasarā īpaši iecienīta.

Viesi īpaši iemīļojuši sālīto siļķes fileja, kas cepta papīrā, pasniegta ar pašmāju kartupeļiem, garšaugu biezpienu un marinētiem sīpoliem. 

Papildus informāciju skatīt kafejnīcas Facebook lapā.

7. Boulangerie Liepāja – pasakaina jumta terase

Kafejnīca Boulangerie – tā ir franču stila kafejnīca un ceptuve, kas atrodas rosīgajā Liepājas centrā. Dodies baudīt vasaras svelmainās dienas Liepājā un nogaršo gardos kruasānus, kas ar kvalitāti iemantojuši popularitāti un atzinību.

Estētiskas arhitektūras nams ar māksliniecisku interjeru, kur vasaras mēnešos arī atvērts maģisks jumta dārzs.

Papildus informāciju skatīt kafejnīcas Facebook lapā.

8. Juliannas pagalms – izsmalcināti ēdieni, sātīgs StreetFood, bagātīga alus izvēle, brīvdomātāju atmosfēra vienuviet

Vēsturiskās rūpniecības ēkas, kur kādreiz mājojusi Kētena tipogrāfija, sandaļu fabrika un šūšanas cehs, pārtapušas par pievilcīgu industriālās arhitektūras un loftu paraugu. 

Tā sabiedriskie iemītnieki ir restorāns Mo Liepāja, kur varēsi baudīt izsmalcinātu maltīti, kultūrvieta Kursas putni – kur satiekas brīvdomātāji, alus bārs Miezis un kompānija, Grēēks – StreetFood paradīze. Savukārt pagalma ēku otrajos stāvos ir iemitinājušies dažādi uzņēmumi.

Nāc ciemos uz Juliannas pagalmu Liepājā, un izvēlies malkot sulīgu kokteili, atspirdzinošu aliņu, izsmalcinātu maltīti vai sātīgu Streetfood vienuviet. Šeit vasaras zenītā nenoliedzami varēsi tvert svētku noskaņas un jautrības mirkļus.

Papildus informāciju skatīt kvartāla Facebook lapā.

9. Vieta ar atmosfēru – Lake House Resto

Baltezera krastā atrodas atpūtas bāze Lake House Resto, kuras teritorijā atrodas mājīgs restorāns ar lielisku atmosfēru. Restorāna ēdienkarte veidota ar īpašu rūpību, kur kā restorāna virtuve, arī bārs bagātīgs ar pašu gatavotiem dzērieniem un atspirdzinošiem kokteiļiem. 

Brauc ciemos un baudi Latvijā grauzdētu kafiju brokastīs un kadiķogu – melleņu džinu vakariņās! Jāpiemin, ka atpūtas bāzē varēsi ne tikai baudīt gastronomijas priekus, bet arī doties ekspedīcijā ar laivu, supiem vai katamarānu.

Savukārt mazākajiem ģimenes locekļiem ir izveidots bērnu izklaides laukums, kur bērni varēs gan rotaļāties smilškastē, gan izšūpoties šūpolēs.

Papildus informāciju skatīt restorāna Facebook lapā.

10. Pagalms – oāze Rīgas sirdī

Restorāns “Pagalms” izslavēts ne tikai ar rūpīgi izstrādātu ēdienkarti, bet arī fantastisku terasi. Nenoliedzami viena no pasakainākajām terasēm Rīgā, kas atrodas pie kanāla Kronvalda parkā. Šeit varēsi baudīt kā gardu maltīti, tā arī satriecošu atmosfēru pašā Rīgas sirdī.

Dodies svelmainajās vasaras dienās patverties ēnā un malkot atspirdzinošus dzērienus Pagalmā – vietā, kur satiekas kultūras mantojums ar patīkamu dabas valdzinājumu. Pagalms piedāvā rūpīgi izstrādātu, moderno virtuvi, kas atsauks atmiņā arī bērnības garšas.

Jāpiemin, ka piektdienas vakarus ieskandina DJ duets “Riga Graduate School of Love“. Talantīgā dueta rūpīgi izlasītā mūzika iekustinās gurnus arī viskautrīgāko viesu vidū. Priekā par lustīgu vasaru!

Papildus informāciju skatīt restorāna Facebook lapā.

11. Annas dārzs – Tavs pilsētas dārzs

Vieta, kur garšas un cilvēki satiekas. Šeit varēsi noslēpties ne vien no pilsētas drūzmas un steigas, bet arī iegrimt šūpuļkrēslā un patverties koku ielokā no tiešiem saules stariem. Gardas maltītes, atpsirdzinoši smūtiji, sulīgi kokteiļi un citi prieki Tevi sagaida Annas dārzā.

Papildus informāciju skatīt restorāna Facebook lapā.

12. Plašākā terase un garšīgākās picas Rīgā – Zefīrs

Agrākās saldumu fabrikas teritorijā šobrīd attīstās Sporta 2 kvartāls – pilsētnieku iecienīta kultūras, atpūtas un gastronomijas vieta. Vieni no jaunākajiem rezidentiem kvartālā ir gastrobārs Zefīrs. Vieta, kas īpaša ar debešķīgām picām un gardiem dzērieniem.

Šovasar Zefīra terase ir īpaši iemīļota tā plašās terases dēļ, kas nodrošina galdiņu vai apmali ikvienam apmeklētājam. Šeit regulāri norisinās DJ performances, kas ieskandina terasi ar dažāda stila mūzikas ritmiem. Autentiska vieta ar debešķīgām picām un plašu dzērienu klāstu!

Papildus informāciju skatīt gastrobāra Facebook lapā.

13. Pieturvieta līksmajiem pludmales atpūtniekiem – Cafe del Mar

Modernā kafejnīca Cafe del Mar atrodas Baltijas jūras līča krastā, Vecāķos. Nepiespiesta atmosfēra, kur atpūsties no pilsētas jandāliņa, remdējot izsalkumu ar gardiem Eiropas un Āzijas virtuves ēdieniem un atspirdzinošiem dzērieniem.

Vasarā šeit kūsā jautrība un bezrūpība, ko aicinām baudīt kopā ar draugiem un ģimenes locekļiem. Jāpiemin, ka iknedēļas Cafe Del Mar norisinās DJ performances, kas nodrošina lustīgu atmosfēru kā lielajiem, tā mazajiem ģimenes locekļiem. Kas var būt labāks, kā vasaras dienas pavadīt pludmalē, veldzējoties dzirkstošos dzērienos iemīļotu mūzikas ritmu pavadībā.

Papildus informāciju skatīt kafejnīcas Facebook lapā.

Tver vasaras zenītu un nedēļas nogalē kopā ar mīļajiem apciemo savu iemīļotāko terasi Latvijā!

Iepriekšējais raksts
Nākamais raksts