fbpx

Turcijas kūrorti! Kurš būs piemērotāks ģimenes atpūtai, kurš ceļojumam kopā ar mīļoto vai draugiem?

Turcija ir viens no populārākajiem ceļojumu galamērķiem, pateicoties tās atpūtas kūrortiem – Antālijai, Alānijai, Belekai, Kemerai un Sidei. Kūrorti, kas stipjās gar tirkīzzilo Vidusjūras krastu, priecē atpūtniekus ar majestātiskiem kalniem, smilšu vai oļu pludmalēm, sulīgiem priežu mežiem un pasakainiem ūdenskritumiem. Turklāt eksotisko dabu ieskauj Turcijas bagātā vēsture, kas klāta mītiem un leģendām.

Antālija

Ja esi nolēmis atklāt Turcijas iespaidīgo vēsturi, dodies uz Antāliju. Piedāvājuma klāstā brīnišķīgas kūrortviesnīcas pludmales krastā, kā arī mājīgas boutique stila viesnīcas. Paralēli izzinot aizraujošo pilsētu, pārsteigsi sevi ar pasakainu turku tradicionālo kulināriju.

Dabas mīļus aicinām aplūkot Taurus kalnu – pasakaina dabas skati garantēti! Antālija piedāvā arī skaistus ūdenskritumus, kurus varēsiet aplūkot ekskursijās ar kuģi.

Neaizmirsti izzināt Turcija vēstures bagātību – sākot ar Lycia impēriju līdz Hadrianas vārtiem pilsētas centrā. Lieliska lokācija vēstures mīļiem. Protams, jāpiemin Antālijas lepnums balto smilšu pludmales, kuras apskalo tirkīzzilie Vidusjūras ūdeņi.

Alānija 

Alānijas pils Sarkanais tornis mēness gaismā.

Brīnišķīgs kūrorts ar pasakainām pludmalēm. Dodies uz Alāniju, ja vēlies relaksēties no pilsētas drūzmas ar mīļoto vai kopā ar ģimeni. Šeit varēsi piedzīvot niršanu ar akvalangu, rezervēt braucienu ar džipu pa safari, doties ekskursijā ar kuģi un baudīt citas aizraujošas aktivitātes.

Alānijas kūrorts piedāvā kā mierpilnu atpūtu, tā arī vēsturiskas vietas – apskati slaveno Alānijas pils sarkano torni un vēsturisko pilsētas ostu. Piedzīvojumu meklētājus aicinām aplūkot alas un to dārgumus.

Beleka

Beleka ir slavena ar tās pludmalēm, skaistajiem dabas skatiem un golfa laukiem. Arī šeit varēsi ielūkoties bagātajā Turcijas vēsturē. Tā kā, ja vēlies tvert iedegumi, baudīt kristāldzidros ūdeņus vai iepazīt senās Grieķijas pilsētiņas, tad zini Beleka neliks Tev vilties!

Kemera

Kemera ir kūrorts, kas īpaši iepriecinās dabas mīļotājus. Pasakaini dabas skati, zeltainu smilšu un oļu pludmales, kas satiekas harmonijā ar majestātiskiem kalniem un sulīgiem priežu mežiem. 46 km garais piekrastes kūrorts priecē atpūtniekus ar plašām pludmalēm un kristāldzidru jūras ūdeni.

Kemerā varēsi baudīt atpūtu pasakinā pludmalē un tvert aizraujošas sajūtas izmēģinot dažādus ūdens sportus, dodoties pārgājienos vai izbraucienos ar velosipēdu. Savukārt bērni varēs priecāties slavenajā Dolusu akvaparkā.

Plašs bāru, restorānu un klubu klāsts. Tiem, kas vēlēsies iekustināt gurnus uz deju grīdas, būs iespēja to darīt kāda klubā, kas apgaismots ar īpašu neonu apgaismojumu. Savukārt gastrenomijas mīļotāji varēs baudīt gardu maltīti kādā no restorāniem vai atvēsināties ar ledus kafiju kādā no omlīgajām kafejnīcām.

Side

Ja vēlies doties pelnītā atpūtā un relaksēties skaistā kūrortviesnīcā pie jūras, tad zini, ka Side ir domāta tieši Tev! Dodies tvert iedegumu uz pludmali, ko kādreiz iemīļojuši slavenie mīlnieki Kleopatra un Antonijs.

Pludmalē ir promenāde, kurā atrodas bāri un restorāni, kas virzās līdz modernajai ostai. Turklāt netālu atrodas arī vecpilsēta, kas kopš romiešu valdīšanas laikiem ir bijusi relatīvi neskarta. Šeit varēsiet aplūkot 2000 gadus veco Apollona templi, kur īpaši iespaidīgs skats paverās mēness gaismā.

Sides amfiteāris

Apbrīno senās Sides drupas – amfiteātri, kur kādreiz notikušas gladiatoru cīņas, Apollona templi, Agoru un Triumfa arku. Apskatiet artefaktus Sides muzejā. Paralēli vēstures atklājumiem, dodies tvert pasakainus skatus ekskursijā uz Manavgatas ūdenskritumu.

Side atrodas 75 km brauciena attālumā no lidostas. Zeltainu smilšu pladmales kombinācijā ar ēnainiem priežu mežu apstādījumiem un seniem arhitekūras pieminekļiem – vieta, kas pārsteigs un iedvesmos!

Iepriekšējais raksts
Nākamais raksts