fbpx

Atpūta Batumi – vasaras kūrorts Gruzijā!

Iepazīsti Gruzijas simpātisko jūras krasta kūrortu – Batumi! Tā ir Melnās jūras pērle, kur mijas krāšņas pludmales, majestātiski kalni un futūriski debesskrāpji vienuviet! Šeit varēsiet baudīt pasaules slavenu virtuvi, gardus vīnus un vietējo viesmīlību!

Batumi tūrsima sezona no jūnija vidus līdz septembra vidum

Atpūta Batumi

Batumi tūrisma sezona sākas jūnija vidū – laiks kļūst siltāks, jūras ūdens patīkami veldzējoš un cilvēki bauda atvaļinājumu! Piejūras gaiss un majestātiskie palmu stāji dāvā sajūtu, ka esi nokļuvis eksotiskā galamērķī, turklāt par draudzīgu cenu.

Atpūšoties Batumi pirms sākusies tūrisma sezona, piemēram jūnija sākumā pilsētas ielas ir tukšākas, nav rindu pie panorāmas rata, pludmalē nav nepieciešam meklēt brīvu pleķīti savam deķītim. Turklāt laikapstākļi ir jau patīkami silti. Ja esi ceļotājs, kuram nav svarīgi tūrisma sezonas labumi, droši dodies baudīt Batumi arī jūnija sākumā.

Lasi par ceļošanu nesezonā citos galamērķos bloga rakstā “Kad ir labākais brīdis, kad iegādāties ceļojumu par visizdevīgāko cenu?”.

Batumi centrs – tūristu paradīze

Batumi centrs esot īsta tūristu paradīze, turklāt visas ielas ved uz maigi zilo Melno Jūru. Šeit lielākoties visi apskates obajekti atrodas 20 minūšu gājiena attālumā viens no otra. Batumi pludmales ir pateicīgas laiskai atpūtai, lai gozētos saulītē, savukārt vakari pilsētā kļūst jestri un tūristi var sākt baudīt karstasinīgo gruzīņu nakts dzīvi.

Taču tā ir tikai viena puse, ko Batumi piedāvā. No pludmales virzoties dziļāk pilsētā, paveras sakopts modernais centrs ar jaunceltnēm. Modernajā centrā īpašu popularitāti guvis slavenais Eiropas laukums, kur varēsiet aplūkot statuju “Mēdeja ar zelta aunādu”. Runā, ka Kolhīdas valdnieka Aiēa meita esot iemīlējusies jūras braucēju vadonī Jāsonā un palīdzējusi viņam nozagt zelta unādu no pašas tēva.

Skats no putna lidojuma gaisa trošu vagoniņā

Sēdieties gaisa trošu vagoniņā un mērojiet 2.5 km garo gaisa ceļu pāri omulīgajiem vecpilsētas namiem apvienojumā ar grandioziem debesskrāpjiem. Šeit varēsiet redzēt dažādus arhitektūras stilus un tvert satriecošus skatus no putnu lidojuma.

Iepazīsti iespaidīgo Batumi Botanisko dārzu

Atpūta Batumi

Gruzijas dabas lepnums nenoliedzami ir Batumi Botāniskais dārzs, kas slejas kalnos jūras krastā pavisam netālu no Batumi. Burvīga ainava, kas ieskauta Melnās Jūras zilajos ūdeņos. Šeit Jūs sagaida tādi dabas šedervi kā – Zaļā raga pludmales, krāšņi augi no visas pasaules – palmas, bambusi cipreses, vareni eikalipti u.c., pašā kalna galā košs akmensdārzs u.c. Šeit katrs varēs stundām staigāt un baudīt dabas varenību!

Baudi saulrietu vienā no garākajām promenādēm pasaulē

Atpūta Batumi

Dodies romantiskā pastaigā pa skaisto pilsētas promenādi, kas vērtēta kā viena no garākajā promenēdēm pasaulē. Ļaujies romantiskai atpūtai un vēro brīnišķīgu saulrietu muzikālo strūklaku pavadībā. Brīdī, kad pilsētā iestājas tumsa, ielas izgaismo slavenie Alfabēra torņi, kas izskatā atgādina DNS modeli un simbolizē Gruzīnu alfabētu. Viesmīlīgās pilsētas ielas piepilda dzīvā mūzika un dejas, savukārt ļaudis pulcējas restorānos, baudot gardu maltīti pie glāzes sarkanvīna!

No apskates objektiem vēl jāpiemin pieticīgais Čačas tornis, kura stūklakā savulaik 15 minūtes dienā ūdens vietā plūda par čaču dēvētā gruzīnu kandža! Šīs atrakcijas mūžs bija īss, jo ātri vien strūklaku apsēda bezpajumtnieki un agresīvi ļautiņi, kuru dēļ dzīru krāns tika aizgriezsts.

Apciemo autentisko Batumi tirgu

Atpūta Batumi.

Dodies iepazīt gruzīnu viesmīlību Batumi tirgū. Šeit varēsi ne tikai notvert šķipsniņu kultūras autentiskuma, bet arī nobaudīt gruzīnu virtuves raksturīgākos garšaukus, tradicionālās siera bizes vai nacionālo dzērienu Čača.

Izvēlies vispiemērotāku viesnīcu Batumi kūrortā!

Lai saprastu, kuru viesnīcu izvēlēties, nepieciešams izvirzīt ceļojuma mērķi, attiecīgi, vai dosies atpūsties jūras krastā, rosīgajā pilsētas centrā vai varbūt kūrortviesnīcā, kur atpūtas iespējas garantētas visai ģimenei. Lasīt vairāk par to, kā pareizi izvēlēties viesnīcu bloga rakstā “All Inclusive”: vai ir tā vērts un kas tajā iekļauts jeb – kā pareizi izvēlēties viesnīcu?


Vēlies baudīt atvaļinājumu Batumi?
Rezervē savu ceļojumu šeit!

Iepriekšējais raksts
Nākamais raksts