fbpx

Uz kurieni ceļot ar bērniem ģimenēm no Latvijas

Bērna ienākšana ģimenē ievieš neskaitāmas korekcijas mūsu dzīvēs, ko īpaši izjūt cilvēki, kuru kaislība ir ceļošana un citu zemju iepazīšana. Skaidrs, ka ceļojums ar bērnu ir pavisam citādāks nekā ceļojums divatā, taču nebūt ne sliktāks. GoTrip.lv apkopoja, kuras valstis ir īpaši draudzīgas ģimenēm ar mazākiem un lielākiem ceļotājiem.

Ja vēlies ceļot ar bērniem, iepriekš rūpīgāk jāsagatavojas:

  • Jāparūpējas par uzkodām un jānoskaidro, ar ko galamērķī varēsi pabarot savu atvasi;
  • Jāsagādā rotaļlietas un citas izklaides lidojuma un pārbraucienu laikā;
  • Jāpaņem līdzi aptieciņa un, iespējams, jāpakonsultējas ar ārstu, kurš ieteiks dažādus medikamentus biežāk sastopamajām kaitēm;
  • Rūpīgāk jāizvēlas viesnīca, jo diez vai gribēsi palikt vietā, kur līdz rītam rīb diskotēka;
  • Jāņem vērā, ka ceļojuma laikā nāksies būt elastīgam, jo bērnam var uznākt “sliktā diena”, kad biežāk dzirdētās frāzes būs “nē”, “negribu”, “man ir gaaaarlaicīgi!”
  • Ja neesi drošs, ka vēlēsies daudz pārvietoties, kas ir ļoti saprotams, iespējams, ir vērts apsvērt domu izvēlēties All Inclusive viesnīcu, kur parasti pieejamas plašas izklaižu iespējas un visu laiku nav jālauza galva par kārtējo maltīti. Padomus, izvēloties šo izmitināšanas tipu, atradīsi šeit.
  • Ja dosies ceļojumā no Latvijas, noteikti ērtāk būs, ja lidojums nebūs pārāk garš .

Grieķija

Tiem, kuri Grieķijā vēl nav bijuši, tā pavisam noteikti ir nākamo apmeklējamo valstu sarakstā, bet ceļotāji, kuri ir izbaudījuši šīs dienvidu zemes sauli, antīkās kultūras mantojumu, ēdienus un iepazinuši relaksētos vietējos iedzīvotājus, noteikti vēlas turp atgriezties. Tūrisms Grieķijā iet uz urrā, tāpēc arī piedāvājums ir ļoti piesātināts – ir daudz viesnīcu un naktsmītņu, kas īpaši pielāgotas ģimenēm ar bērniem. Tas nozīmē, ka naktī patiešām tiks ievērots klusums, bet pa dienu izklaides iespējas sev atradīs gan lielie, gan mazie.

Iepriekšminēto iemeslu dēļ arī paēdināt savus bērnus nebūs pārāk grūti, jo īpaši, ja brauc ražas sezonā, kad tirdziņu galdi gluži vai plīst no sulīgu augļu un dārzeņu pārbagātības. Protams, bērnu ēdienkartes pieejamas arī restorānos un pat vietējās tavernās, kur pats varēsi nobaudīt tradicionālās virtuves lielākos spīdekļus. Par ēdieniem Grieķijā rakstījām jau iepriekš. Lasi šeit.

Labākais laiks, kad doties uz Grieķiju, ir no aprīļa līdz novembrim. Pavasarī un rudenī būs mazāk tveicīgs, bet pašā vasaras viducī laimīgi būs tie, kuriem iet pie sirds karstums. Ģimenēm ar bērniem visbiežāk iesaka apmeklēt tādas salas kā Krētu, Rodu, Parosu, Santorini, Mikonu vai Korfu.

Spānija un Kanāriju salas

Līdzīgi kā Grieķija, arī Spānija ir populārs galamērķis ģimeņu vidū, jo īpaši – Kanāriju salas. Ģimenes šo galamērķi iecienījušas, jo tur garlaicīgi nebūs ne mirkli, turklāt piedāvājumu ir diezgan dažāda biezuma maciņu turētājiem. Lai arī tā ir Eiropa, eksotika Kanāriju salās ir ik uz soļa – vulkāni, augi, putni un zivis, viss tik raibs un krāsains! Kanāriju salās pieejami arī zooloģiskie dārzi, atrakciju un karuseļu parki, bērnu laukumi, kur pievakarē paspārdīt bumbu vai paplosīties kopā ar citiem bērniem, un kas zina, varbūt iegūt labus ārzemju draugus.

Labs laiks, kad doties turp kopā ar bērniem, ir agrs pavasaris, jo nav pārāk karsts, bet ir gana silts, lai varētu baudīt peldi jūrā, turklāt atrakciju un izklaižu parki nebūs pārāk pārpildīti, jo klasiski atvaļinājumu sezona Eiropā ir vasara. Kuru salu izvēlēties? Tas ir labs jautājums! Ja vēlies būt notikumu epicentrā, tad labāk izvēlies Grankanāriju, ja vēlies kaut ko pa vidu, tad  Fuerteventuru, bet mierīgākai atpūtai un ģimenes pārgājieniem vispiemērotākā būs Lansarote.

Turcija un Ēģipte

Šīs valstis ir īpaši izslavēti ģimeņu galamērķi, jo gan turki, gan arābi ir īpaši labvēlīgi pret bērniem, tāpēc variet būt droši, ka jūsu atvases tiks izklaidētas, smīdinātas un sveicinātas ik uz soļa! Turklāt abās valstīs ir ļoti populāri tieši All Inclusive izmitināšanas varianti, kas nozīmē, ka jums atliek tikai iegādāties ceļazīmi, un par pārējo parūpēsies kāds cits. Gan Turcijā, gan Ēģiptē pieejamas neskaitāmas izklaides pludmalē un plašas jautrību iespējas viesnīcu kompleksos. Ja nevēlaties visas dienas pavadīt vienā un tajā pašā vietā, pastāv iespēja iegādāties kādu no ekskursijām, kas būs piemērotas arī bērniem. Turklāt izklaides un jūra ir tikai viena daļa no tā, ko Turcijā un Ēģiptē var atrast, proti, abas valstis ļoti lepojas ar savu seno kultūru un civilizāciju mantojumiem. Tas nozīmē, ka brauciens var izvērsties ar kā izglītojošs un iztēli  bagātinošs pasākums gan jums, gan atvasēm. Izbrauciens kamieļa mugurā gar Gīzas piramīdām izklausās iespaidīgi, vai ne?

Ja jūs biedē doma ceļot ar bērniem pa trokšņainām un lielām pilsētām, piemēram, Kairu vai Stambulu, jāatceras, ka satraukumi var būt lieki, jo čarterreisi lielākoties nogādā jau kūrortpilsētā, kur notiks atpūta, piemēram, Antālijā vai Hurgadā. Turklāt visbiežāk tiek nodrošināts arī transfērs uz un no viesnīcas, kas nozīmē, ka pašiem nebūs jāmeklē veidi, kā nokļūt savā naktsmītnē.

Labākais laiks, kad apmeklēt Ēģipti, ir no oktobra līdz aprīlim, kad mūsu pusē ir auksts un drēgns, bet tur laikapstākļi ir pat ļoti patīkami. Savukārt Turciju vislabāk apmeklēt vai nu pavasarī vai rudenī, jo vasaras vidū var būt par karstu. Jāatceras, ka labāk uz šīm abām valstīm nedoties Ramadāna laikā, kad musulmaņi visā pasaulē gavē no saullēkta līdz saulrietam.

Bulgārija

Šī valsts pievelk ceļotājus savu pieejamo un demokrātisko cenu dēļ. Ja vēlies par mazāku naudas summu atļauties vairāk, Bulgārija būs īstā izvēle. Visvairāk kūrortu un izklaižu iespēju atradīsiet piekrastē, piemēram, Burgasā, Saulainajā krastā vai Varnā, kur Melnās jūras pludmalē varēsiet atrast daudz dažādu bērniem draudzīgu aktivitāšu. Bulgāriju vislabāk apmeklēt vasaras sākumā vai beigās. Ja nebiedē karstums, droši var doties arī jūlijā, kurš ir siltākais un saulainākais mēnesis šajā valstī.

Lai arī doma par bagāžu vien, kas nepieciešama, lai vispār izietu no mājas kopā ar bērniem, tevi biedē, zini, ka ikvienas grūtības ar laiku aizmirstas, bet tas prieks, kuru gūsi redzot savus bērnus laimīgus, ir tā vērts, lai pieciestu šādas tādas neērtības. Pats galvenais ir spert pirmo soli, piemēram, nopirkt ceļazīmi, bet pārējās gatavošanās procesā pakāpeniski atrisināsies.

Iepriekš jau apkopojām noderīgus padomus, ceļojot kopā ar mazākiem un lielākiem bērniem. Tos atradīsi šeit.

Nu, ko? Dodamies ceļā?

Iepriekšējais raksts
Nākamais raksts