fbpx

Idejas, ko darīt Bulgārijā

Bulgārija ir lieliska vieta, kur doties pelnītā atpūtā. Šeit varēsiet baudīt ne tikai Melnās jūras piekrastes pasakainās pludmales, mežonīgas kalnu grēdas, auglīgas ielejas, zilus, dzidrus ezerus, bet arī minerālavotu sniegtās relaksējošās procedūras, vēsturisku un kultūras mantojuma bagātību un daudzveidīgu atpūtas klāstu visai ģimenei.

ATPŪTA MELNĀS JŪRAS PIEKRASTĒ

Bulgārija var lepoties ar 378 km garu Melnās jūras robežu. Piekrasti visā tās garumā rotā saules lutināti kūrorti kā piemēram, Saulainais krasts un Zelta smiltis. Melnās un Vidusjūras ietekmē valstī ir maigs klimats, kas priecēs ikvienu ceļotāju.

KŪRORTS SAULAINAIS KRASTS

Saulainais krasts ietver plašas pludmales, skaistas kāpas, zeltainas, smalkas smiltis, jūru un kalnus. Kūrortā iespējams baudīt plašas sportisko aktivitāšu iespējas – vindsērfingu, braukt ar ūdensslēpēm, nodarboties ar izpletņlēkšanu, tenisu, kā arī doties izbraukumā ar jahtu.

KŪRORTS ZELTA SMILTIS

Zelta smiltis ir vislielākais kūrorts Bulgārijas Melnās jūras ziemeļu piekrastē. Tas atrodas nacionālā parka teritorijā. Leģenda vēsta, ka pirāti esot aprakuši zeltu jūras piekrastē, uz ziemeļiem no Varnas, taču tas pārvērties vistīrākajās un smalkākajās smiltīs visā Melnās jūras piekrastē.

Šeit varēsiet baudīt minerālavotu sniegtās relaksējošās un ārstnieciskās procedūras, redzēt skaisto, klintīs vairākos stāvos izcirsto Aladžas klosteri, kā arī baudīt dažādas aktīvās izklaides iespējas.

ATPŪTA ĢIMENĒM

“Action Aquapark”

Bulgārijā arī paši mazākie atradīs plašu izklaižu klāstu. Ja uz Bulgāriju dodaties ar bērniem siltākajos vasaras mēnešos, tad “Action Aquapark” ir viens no interesantiem pieturas punktiem. Šis ūdens parks izmēros ir mazāks kā citi, bet īpaši izceļas ar dažādiem neparastiem slidkalniņiem un atrakcijām, kā arī zoodārzu. 

Īpaši iemīļots ūdensatrakciju parks ģimenēm ir “Aquapolis”, kas uzskatīts par Austrumeiropas skaistāko ūdensatrakciju parku.

Kā pieaugušos, tā bērnus vienaldzīgus neatstās atrakciju parks “Luna Park”. Šo vietu var salīdzināt ar gadatirgu, kurā vienuviet satiekas gan dažādi karuseļi, amerikāņu kalniņi, dažādas spēles un labs ēdiens, kas baudāms par patīkami zemām cenām. Dienas laikā atrakciju parks ir lieliski piemērots jaunākajiem bērniem, bet vakarpusē tas kļūst par kolosālu izklaides vietu arī jauniešiem un pieaugušajiem.

Luna Park

VĒSTURISKAIS BULGĀRIJĀ

Atrodoties Melnās jūras krastā, Balkānu pussalā, vēsturiski Bulgārija bijusi vieta, kur ceļotāji un tirgotāji, armijas un pētnieki ieradās un pameta Eiropu. Bulgārija ir ne tikai viena no visagrāk apdzīvotajām teritorijām, bet arī šeit vēsturiski satikās Austrumi un Rietumi, Ziemeļi un Dienvidi.

Bulgārijā ir piedzīvotas simtiem kaujas, kurās gūtas gan uzvaras, gan pārdzīvoti zaudējumi. Tā rezultātā Bulgārijā var apskatīt gadsimtiem saglabājušās pilis, to drupas, cietokšņus un citus fenomenus. Ikvienam vēstures entuziastam, arī autentiskās mākslas cienītājam, iesakām apmeklēt kādu no Bulgārijas cietokšņiem un pilīm, piedzīvojot Bulgārijas spilgtās vēstures garšu. Aizraujoši piemēri ir Careveca cietoksnis, Belogradčikas jeb Kaleto cietoksnis, Šumenas cietoksnis un Nessebara nocietinājumi.

RILA EZERI

Rila ezeri atrodas Rila kalnu ziemeļrietumu daļā. Balkānu pussalā ezeru zona piesaista ceļotājus ar gleznainām ainavām, tīru kalnu gaisu, galvaspilsētas tuvumu un diezgan labi sakārtotu tūrisma infrastruktūru.

AKMENS MEŽS

Apmēram 18 km attālumā no Varnas pilsētas, atrodas unikāls liegums, valsts aizsargājamā teritorija, ko sauc par Akmens mežu. Teritoriju klāj dažāda augstuma un formu akmens veidojumi. Šie akmens bluķi, kas atgādina stabus vai kolonnas, ir ar tukšu vidu. To izvietojums ir dažāds – daži slejas nomaļus no citiem, daži nelielās grupās. Pēc savas formas akmeņi atgādina sastingušas mitoloģiskas būtnes vai dabas parādības. Jāpiemin, ka vietai piemīt neparasta enerģētika, kas vilina ceļotājus piedzīvot tās mistisko atmosfēru.

BULGĀRU ROZES

Daiļā dzimuma pārstāves īpaši priecēs Bulgāru rozes, kas rotā šo valsti maijā un jūnijā. To eļļa ir arī iecienīts eksporta produkts, ko izmanto pasaulē populārāko smaržu pamatsastāvā.

Iepriekšējais raksts
Nākamais raksts