fbpx

Ceturtā Advente jau klāt!

Sagaidot Ceturto adventi, Rīgā turpinās Ziemassvētku ieskaņas koncerti tiešsaistē, iedzīvotāji aicināti apmeklēt arī izstādes un attālināti iesaistīties kultūras centru piedāvātajās aktivitātēs. Svētku sajūtu vairos arī dažādas radošas aktivitātes Tavā mājvietā.

Tiešraides pasākumi Ceturtajā Adventē

Šogad Latvijas Nacionālās operas un baleta svētku tradīcijas aicina baudīt iemīļotās izrādes tiešsaistē. Uzvelc savu iemīļoto tērpu, uzklāj galdu ar uzkodām un pie gardas vīna glāzes noskaties opereti “Sikspārnis”, baletu “Riekstkodis” vai “Gadumijas koncertu Operā”.

Savukārt VEF kultūras pils aicina ģimenes 20. decembrī pulksten 17:00 baudīt tiešsaistē uzvedumu “Kas dzīvo mežā”. Tas ir piedzīvojums nepilnas stundas garumā, kurā jaunākie klausītāji un arī viņu vecāki uzzina daudz jauna par norisēm mežā, zvēriem, putniem un kukaiņiem, kā arī ieklausās mūzikā, kura veidota no spilgtiem un pazīstamiem klasiskās un tautas mūzikas fragmentiem. Skatīt tiešsaisti kultūras pils “Ziemeļblāzma” facebook lapā.

20. decembrī pulksten 19.00 baudi tiešraides koncertu “XVIII gadsimta Advente Rīgā”, kurā uzstāsies soprāns Elīna Šimkus, baroka orķestris “Collegium Musicum Riga”, diriģentrs Māris Kupčs un baroka dejotājs Jūratė Širvytė-Rukštelė no Lietuvas. Skatīt tiešsaisti šeit.

Ceturtās Adventes vakars kopā ar vinila entuziastiem Sunday Funday ietvaros

Sunday Funday ir muzikāls piedzīvojums, kurā DJ un producenti Andrejs un Rodions dalās savā aizrautībā ar mūziku. Andrejs Eigus (“Selffish”, “Uncle Sampl3”) un Rodions Zolotarjovs (“Rodion”) ir ne vien ilglaicīgi draugi, bet arī vinila entuziasti, bezbailīgi nedzirdētas mūzikas pētnieki un pareizā noskaņojuma atrašanā precīzi kā Šveices nazis. N.B. Shazam šeit būs bezspēcīgs. Skatīt tiešaisti šeit.

Māksliniece Olgas Santīmas un dekoratores Janas Kopeikinas izstāde “Ziemassvētki Rīgā”

Rīgas Jūgendstila centrs / Riga Art Nouveau Centre aicina apmeklēt izstādi “Ziemassvētki Rīgā” un novērtēt svētku egles, kas rotātas karalienes Viktorijas laikmeta tradīcijās. Tās grezno muzeja viesistabu un ēdamistabu, kā arī muzeja digitālo ekspozīciju rotā Elitas Šmēdiņās darbi. Jāpiemin, ka izstāde ir atvērta arī svētdienās.

Iepērc Ziemassvētku dāvanas Kalnciema kvartāla tirgū

Šogad Kalnciema kvartāla tirgus norisināsies Āgenskalna tirgus laukumā. Nedēļas nogalēs no pulksten 9:00 – 17:00 varēsi iepriecināt sevi un tuvos ar biloģiskiem apelsīniem no Sicīlijas, kaņepju šokolādi, cbd eļļu, Krētas olīveļļu, ingvera dzērieniem, sāļo piparkūku mīklu, kazas un aitas sieru, lauku krāsnī ceptu maizi, priežu čiekuru sīrupu un vēl daudz ko citu.

Jāpiemin, ka Āgenskalna tirgus laukumā darba dienās norisinās gan pārtikas, gan amatnieku tirgus. Dodies tvert svētku sajūtu radošā atmosfērā, malkojot Latvijā grauzdētu kafiju un baudot iecienītos falafelus.

Pagatavo veselīgu gardumu pāris minūtēs!

Izpaudies radoši virtuvē. Tev noteikti ir prātā interesantas receptes, kuras vēlies izmēģināt. Īpaši garda recepte, ko iespējams pagatavot pāris minūtēs ir dateleles, kas pildītas ar zemesriekstu sviestu, šokolādes glazūrā. Viss, kas Tev nepieciešams ir dateles, zemesriekstu sviests un šokolāde.

Uzmanīgi iegriez dateli, iepildi zemesriekstu sviestu un šo gardo buķeti izmērcē izkausētā šokolādē. Ievieto saldētāvā uz 2 stundām, un bon apetit, gardums gatavs!

Uztaisi pats savu svečturi!

Laikā, kad agri satumst, jābauda tumsas burvība. Īpaši patīkami to baudīt sveču apgaismojumā – rodas svētku un mājīguma sajūta. Esi radošs un izmantojot izlietoto vīna vai balzāma pudeli vai iztukšoto ievārījuma burciņu, radi svečturi pats.

Adventes laiks ir, kad klusām gaidām pienākam Ziemassvētkus. Dienas, kad esam kopā ar ģimeni un mīļajiem. Četru svētdienu garumā mājās tiek iedegtas svecītes, kuru liesmiņai katrs piedēvējam savu simboliku – pēc savām izjūtām un vērtībām.

Iepriekšējais raksts
Nākamais raksts