fbpx

Iecienītākās vietas Latvijā, kur pavadīt sniegotās ziemas priekus

Vai zināji, ka Latvijā ir vairāk kā 30 kalnu slēpošanas un vairāk kā 50 distanču slēpošanas trases? Latvieši ir īpaši iemīļojuši sniegotās ziemas pavadīt kalnu nogāzēs, baudot slēpošanas un snovbordinga priekus. Latvijas pauguri ir lieliski piemēroti aizraujošiem nobraucieniem ar slēpēm vai sniega dēli, turklāt slēpošanas trases atrodas katrā Latvijas novadā.

Tā kā šogad kalnu slēpošanas izklaide ir īpaši populāra, iesakām lejupielādēt aplikāciju “Bookla” un iepazīties ar kalnu slēpošanas trašu piedāvājumu, kā arī laicīgi rezervēt vēlamo datumu, lai izvairītos no drūzmēšanās.

Esam apkopojuši populārākās slēpošanas lokācijas Latvijā. Dodies baudīt ziemas priekus aizraujošajā “Milzkalnā”, lielākajā slēpošanas kūrortā Baltijā “Riekstukalns”, vienīgajā slēpošanas kompleksā Latgalē “Egļukalns”, izslavētajā piedzīvojuma parkā “Lemberga Hūte”, iecienītajā “Siguldas Pilsētas trasē” un modernajā “Žagarkalnā”.

Viens no populārākajiem slēpošanas kompleksiem – Milzkalns

Dodies uz vienu no populārākajām Latvijas slēpošanas lokācijām “Milzkalnu”. Tas atrodas Engures novadā un ir viens no vismājīgākajiem atpūtas kompleksiem, kur ikviens ir aicināts baudīt ziemas avantūras. Šeit satiekas aktīvas atpūtas mīļotāji! 11 dažādu grūtības pakāpju trases, kur labi jutīsies gan absolūti iesācēji, gan pieredzējuši slēpošanas un snovborda entuziasti. 

Lielākais slēpošanas kūrorts Baltijā – Riekstukalns

Riekstukalns atrodas pavisam netālu no Rīgas, apmēram 30 minūšu attālumā, tāpēc ziemas priekus vari baudīt ne tikai nedēļas nogalēs, bet arī darba dienas vakaros. Riekstukalna sākotnējais galvenais pakalpojums bija kalnu slēpošana un snovbords, taču izveidota arī distanču slēpošanas trase, kas vilina krietni daudz slēpotājus.

Kalnu trases ir piemērotas gan pieredzējušiem slēpotājiem un snovotājiem, gan mierīgāku nobraucienu cienītājiem un arī tiem, kuri tikko atklājuši šos atpūtas veidus.

Vienīgā kalnu slēpošanas trase Latgalē – Egļukalns

Sporta un izklaides komplekss “Egļukalns” atrodas Daugavpils novadā. Ziemas sezonā tā ir slēpošanas un snovborda paradīze. Šeit varēsi baudīt trīs dažādas trases – zilo, sarkano un melno. Tie, kuri par savām slēpošanas prasmēm nejūtas tik pārliecināti, tiek aicināti izmantot ģimenes trasi.

Piedzīvojuma parks – Lemberga Hūte

Ziemā kalns iepriecina slēpotājus un snovbordistus, kuriem izveidots īpašs snovborda parks un kalnu slēpošanas trase. Trases ir apgaismotas. Tiem, kas slēpojot vēl nejūtas īsti droši, palīdzēs prasmīgi slēpošanas instruktori. Kalna pakājē darbojas arī kalnu slēpošanas un snovborda inventāra noma. Līksmus brīžus sagādā arī kameršļūkšanas trase un bērnu trase nobraucieniem ar ragaviņām.

Turklāt ikvienam apmeklētajam ir iespēja uzkāpt kalna “Lemberga Hūte” virsotnē, no kurienes paveras brīnišķīgs panorāmas skats. Te paveras gan dažādās dabas ainavas – jūra un meži, gan urbānā vide – pilsēta. 

Jauneklīgā Siguldas Pilsētas trase

Siguldas Pilsētas trase ir moderna vide ziemas sporta cienītājiem: gan aktīvā dzīvesveida piekritējiem, gan profesionālajiem sportisiem, gan atpūtniekiem.

Šeit varēsiet baudīt ērtus pacēlājus, mūsdienīgu inventāru un labu apgaismojumu. Apmeklētāju ērtībām un labsajūtai ir ierīkota bezmaksas autostāvvieta.

Daudzveidīgo trašu un profesionālās slēpošanas skolas mājvieta “Žagarkalns”

“Žagarkalns” atrodas Cēsīs un piedāvā 12 dažādas grūtības trases. Pieejamas ne tikai dinamiskas trases ar stāvām nogāzēm un straujiem pagriezieniem, bet arī gari un līgani nobraucieni.

Ekstrēmā sporta entuziastiem pieejams lielisks snovborda un brīvā stila parks. Jāpiemin, ka “Žagarkalns” ir vienīgais slēpošanas kūrorts Latvijā, kas visu vasaru uzglabā zināmu sniega daudzumu, lai jauno slēpošanas sezonu varētu uzsākt agrāk. Žagarkalnā darbojas lielākā Latvijas profesionālā slēpošanas skola ar starptautiski sertificētiem instruktoriem, tādēļ slēpošanas kūrorts ir ideāli piemērots bērniem, iesācējiem un ģimenēm.

Bērnu trasē ir pieejams “burvju paklāja stila” pacēlājs – drošs un ērts bērniem. Tiem, kas neslēpo, ir iespēja jautri pavadīt laiku kameršļūkšanas atrakcijā vai doties pastaigā pa Cīrulīšu dabas takām. 

Distanču slēpošana Rīgā

Distanču slēpošanas iespējas Latvijā ir daudzveidīgas, un ziemas priekus uz slēpēm var baudīt vairāk nekā 50 trasēs.  Pēc darba dienām, kas pavadītas pie datoriem, ķermenis kliedz pēc kustības un svaiga gaisa. Vakaros izbrauciens ar distanču slēpēm ir tieši laikā!

Baudi Pārdaugavas paradīzi, slēpojot plašajā Lucavsalā vai iemīļotajā Uzvaras parkā. Šeit varēsi ne tikai baudīt labiekārtotas distanču slēpošanas trases, bet arī iznomāt nepieciešamo inventāru.

Tiem, kuri vēlas baudīt distanču slēpošanu neskartākā vidē, tiek aicināti doties uz Biķernieku meža trasi, kur ir sagatavots garais aplis ar nelielu reljefu un īsais, līdzenais aplis. Trase ir ne tikai pietiekami plata, lai vietas pietiktu kā sportistiem, tā arī amatieriem, bet arī tā katru dienu tiek līdzināta un uzlabota.

Top vieta Rīgas centrā “Grīziņkalns

Savukārt, ja vēlies pavadatīt aizraujošu dienu kopā ar ģimeni te pat Rīgas centrā, tad zini, ka ziemas priekus vari baudīt Grīziņkalnā. Parkā, kur ikviens varēs baudīt jautrus stāvākus un lēzenākus nobraucienus kammaniņās no Grīziņkalna virsotnes.

Dodies baudīt sniegotās ziemas priekus stāvo pauguru nogāzēs. Tver elpu aizraujošas sajūtas, prieka hormona lādiņu un adrenalīna devu, slēpojot vai snovbordojot. Savukārt darba dienas vakaros atslēdzies no ikdienas steigas svaigā gaisā, baudot izbraucienu ar distanču slēpēm kāda no iemīļotajām trasēm. Piesaki savlaicīgi sev vēlamo slēpošanas laiku!

Iepriekšējais raksts
Nākamais raksts