fbpx

5 dabas takas, kurās nesatiksi cilvēku pūļus

Laikā, kad daudziem no mums darba vide mijās ar dzīvokļa telpām, būt dabā un izkustēties svaigā gaisā katram kļūst par prioritāti. Tomēr šis ir brīdis, kad pēc iespējas vairāk jāizvairās no jebkuras vietas, kas pulcē lielākas ļaužu masas. “GoTrip” ir sagādājuši jums 5 vietas Latvijā, kur smelties dabas žirgtumu un nebaidīties no cilvēku pūļu klātienes. Šīs vietas noderēs gan īsai pastaigai un vienkāršam izrāvienam no mājvietas, gan aktīvākiem, sportiskākiem pasākumiem.

Baltijas jūras piekraste

Baltijas valstis var lepoties ar zīmīgu, plašu robežu ar Baltijas jūru, un tieši šis ir piemērots brīdis, kad to iepazīt. Daba, kas tikko modusies no ziemas miega un nemitīgi mainīgās ainavas, kas priecē gan ar priežu mežiem, gan lēzeniem liedagiem, gan mežonīgiem niedrājiem. Tur pat nedaudz nomaļus vijas zvejnieku ciemi, kuros ik pa brīdim pārsteidz kāds skandināvu arhitektūras kataloga cienīgs miteklis. 

Mudinām cilvēkus šajās brīvdienās doties tālāk par ierasto Jūrmalu un Vecāķiem svaigā gaisa baudīšanai. Brīnišķīga, neierasta pastaiga sanāks kādā no Kurzemes pludmalēm, piemēram, Mērsragā vai Kaltenē, kā arī pie atklātās jūras Bernātos.

Doles sala

Mierīgai pastaigai Rīgas tuvumā atgādinām par lielāko un aizraujošāko no Daugavas salām – Doles salu. Šeit laiskā pastaigā 10 km garumā iespējams apiet apkārt visai salai, kam piedēvēts dabas parka statuss. Iespēja apskatīt Doles muižu, Doles dolomīta atsegumu, Kaļķu cepļa drupas, Vecdoles pilsdrupas, kā arī šī ir lieliska vieta, lai līdzi ņemtu piknika grozu un baudītu nesteidzīgas pusdienas pavasara saulē.

Maršruts ir īpaši ērts autobraucējiem – apļveida ar atgriešanos sākumpunktā. Personīgo auto iespējams novietot stāvvietā pie Daugavas muzeja vai arī maršrutu veikt ar velosipēdu. Maršruts: Dolesmuiža – Solāžas – Annuška – Taurītes – Bēči – Dolesmuiža.

Papildus informāciju skatīt http://www.daugavasmuzejs.lv

Ainažu Ziemeļu mols

Pašā Latvijas – Igaunijas pierobežā jūras krastā zīmējas Ainažu Ziemeļu mols – vieta, kur visapkārt ir ūdens, bet pats joprojām atrodies uz sauszemes. Attālums no Rīgas šķiet paliels, taču patiesībā tas ir tikai pusotras stundas brauciens ar automašīnu. Ziemeļu mols ir 20 gs. sākuma Ainažu ostas darbības liecinieks – kā šaursliežu dzelzceļa atzarojums maršrutā “ Ainažu stacija – Viļņlauzis”, mols atviegloja atvesto labumu izkraušanu. Šeit varēs kā ļaut vējam sabužināt matus ekstrēmā gājienā virs jūras, tā arī mierīgi, bez cilvēku pūļiem baudīt pastaigu gar skaistu jūra līča piekrasti.

Siguldas nezināmās takas

Sigulda vienmēr ir bijusi viena no populārākajam vietām, kur cilvēki dodas atpūtā pie dabas. Šajā sociālās distancēšanās periodā Sigulda aicina apmeklēt pilsētas mazāk zināmos dabas objektus. Veidojot akciju #satiecsevi Sigulda dalās ar vairākiem objektiem, kas atrodas nostāk no zināmajām tūristu takām – Princešu avots, Aunapieres ala, Raganu katls – ir tikai daži no tiem un ir lieliska iespēja iepazīt citu Siguldas dabas šķautni.
Vairāk informācijai, apmeklē tīmekļa vietni http://skaistvietas.sigulda.lv un sociālo tīklu vietnēs sekojot mirkļbirkai #satiecsevi.

Veczemju klintis

Par Vidzemes pludmales pērli noteikti var dēvēt Veczemju klintis – smilšakmens klinšu grupa, kas izceļas ar savu krāšņumu un majestātiskumu. Stāvkrasti slejas 6 m augstumā, un vairāku simtu metru garumā atsedzas sārtās smilšakmens klintis. Piekrastē netraucēti no atpūtnieku pūļiem baudi gleznainu ainavu, ļaujoties klusuma burvībai un dzidrajam jūras gaisam. Kā reizi lieliska vieta, kur izvēdināt galvu enerģiskā pastaigā, stiprinot imunitāti visai nedēļai.
Papildus informāciju skatīt https://www.klintis.lv/


Iepriekšējais raksts
Nākamais raksts