fbpx

20 unikālas naktsmītnes Baltijā

Vai esi kādreiz sapņojis par nakšņošanu koku galotnēs, stiklotā namiņā, kas atrodas uz peldošas salas vai kas iekārts virs upes vai bebru tipa namiņā? Tepat Baltijā pēdējos gados ir attīstījušies dažādi projekti, kas aicina cilvēkus uz mirkli izrauties no ikdienas rutīnas, un baudīt dabas valdzinājumu, nakšņojot neaizmirstamā naktsmītnē.

1. Stikla namiņš virs Amatas upes

Dažus metrus virs Amatas upes levitē unikāls namiņš no spoguļiem, kuros atspīd apkārtnes ainava. Namiņam atveramas sānu malas un grīdā izbūvēts logs, kas ļauj ne tikai raudzīties uz upes krācēm, bet arī naktī vērot zvaigžņotu debess jumu.

Papildus informāciju skatīt: https://www.instagram.com/nepieradinatasnaktsmitnes/

2. Unikāls projekts Mordangas ezerā – peldošā saliņa

Ekskluzīva iespēja pavadīt nakti divvientulībā uz salas. Šeit varēsiet izbaudīt ezera nakts miglas vālus, krītošu zvaigžņu lietu, rietošās saules starus, kā arī ar viedierīču palīdzību uzzināt ezera stāstu un noklausīties ezera sonāti.

Arīdzan varēsiet izbaudīt vienīgās, mākslīgi veidotās ezera salas ar dzīviem kokiem, atmosfēru, Paulig kafijas rituālu ar saldu ūdensrozes gardumu un alkoholisku vai bezalkoholisku dzērienu. 

Papildus informāciju skatīt: https://www.instagram.com/nepieradinatasnaktsmitnes/

3. Nakšņot labiekārtotā kravas automašīnā

Piedzīvojumu iedvesmas vieta “Nākotnes parks”, kas atrodas Nākotnes ciemā, Jelgavas novadā, piedāvā unikālu iespēju nakšņot gleznainā ābeļdārzā, turklāt labiekārtotā kravas automašīnā.

Automašīnā ir ierīkota king size gulta, mini ledusskapis un galdiņš ar solu. Lai atpūta būtu vēl romantiskāka, gazikā ir iebūvētas skandas mūzikas atskaņošanai. Savukārt labierīcības un duša atrodas tieši blakus naktsmītnei.

Pie kravas auto ir terase, kurā varēsiet ieturēt maltīti un baudīt ābeļdārza mieru.

Papildus informāciju skatīt: https://www.instagram.com/nakotnes.parks/

4. Pasakaina vieta mīļu notikumu atzīmēšanai – Abgunstes muiža

Zaļenieku pagastā, Jelgavas novadā, atrodas vieta Tavam radošumam un dzīves svinēšanai – Abgunstes muiža. Runā, ka: “Abgunstes muiža ir gadu desmitiem slēpts dārgums ar gadu simtiem seniem stāstiem un gadu tūkstošiem glabātu spēku. Uz septiņām svētvietām celtā muižas apbūve ir vieta patiesumam un radošumam, kur restaurēt iepriekš nepiedzīvotas sajūtas.”

Interesanti, ka muižu apdzīvo daudz kaķu, tāpēc majestātisko dzīvnieku mīļi ir īpaši aicināti baudīt lielisku atmosfēru četrkājaino draugu ielokā.

Papildus informāciju skatīt: https://www.instagram.com/abgunste/

5. Vieta ar atmosfēru – Doles skati

Brīnišķīga atpūtas vieta, kas atrodas tikai 25 minūšu attālumā no Rīgas, Doles salā. Piedāvājumā ietilpst omulīga koka mājiņa ar terasi, uz kuras ir novietots kubls, kas aprīkots ar hidromasāžu.

Jāpiemin, ka Doles skatos atpūta ir paredzēta tikai pieaugušajiem un bez mājdzīvniekiem.

Papildus informāciju skatīt: https://www.instagram.com/doles_skati/

6. Māksliniecisks viesu nams kupolmājā – Ārpus laika

Salaspils novadā atrodas grandiozs arhitektūras brīnums – viesu nams kupolmājā “Ārpus laika”. Vieta, kur izjust mieru – nogurumu pārvēršot spēkā, laiski svinot dzīvi.

Ārpus laika ir mežs ar dziedošiem putniem, pludmale, dīķis ar avota ūdeni un kurkstošām vardēm,  – tā ir vide, kur meža radošā nekārtība sajaucas ar mūsdienu ideāliem par telpu, kur atgūt spēkus, svinēt, priecāties un labi pavadīt laiku.

Jāpiemin, ka šī atpūtas vieta paredzēta tikai pieaugušajiem.

Papildus informāciju skatīt: https://www.instagram.com/arpuslaika/

7. Miera vieta tuvāk sev – Dunduriņi

Vien pusotras stundas braucienā no Rīgas, senās Ārlavas muižas parka teritorijā atrodas īpaša atpūtas vieta, kur skaistais apvienojas ar komfortu un mieru.

Papildus informāciju skatīt: https://www.instagram.com/dundurini/

8. Glamping Tērvete priežu meža ielokā

Tērvetē, pie Indrānu ūdenskrātuves, priežu meža ielokā atrodas divi , mājīgi namiņi, kuros iespējams paslēpties no pilsētas kņadas un atpūsties no ikdienas skrējiena.

Namiņš kalnā ir kā labiekārtots viesnīcas numuriņš priežu mežā. Viesi no namiņa lielā loga, kā arī no āra terases var baudīt pasakainu skatu uz Indrānu ūdenskrātuvi.

Namiņos atrodas neliela virtuves zona ar visu nepieciešamo sev iemīļotās maltītes pagatavošanai. Turklāt ārā uz terases iespējams pagatavot maltīti uz elektriskā grila.

Papildus informāciju skatīt: https://www.instagram.com/glampingtervete/

9. Latgales idille uz privātas salas – Uzsala

Uz privātas salas Dagdas ezerā ir labiekārtota glempinga vieta – Uzsala. Paliekot kādā no sešām ar ērtībām aprīkotajām teltīm, salas viesi var brīvi baudīt dabas tuvuma sniegtās neierobežotās iespējas kvalitatīvai brīvā laika pavadīšanai.

Papildus informāciju skatīt: https://www.instagram.com/uzsalas/

10. Mājiņas kokos “Baltais Čiekurs” & “Čiekurs”

3 km no Cēsīm Tev ir unikāla iespēja nakšņot koku galotnēs 6 metrus virs zemes. Teritorijā, kas ieskauta priežu mežos, atrodas pastaigu takas, kas aizvedīs līdz pat Ērgļu klintīm. Turklāt koka namiņš atrodas pašā Ninieras ezera krastā, dāvajot iespēju baudīt panorāmas skatus pāri ezera ūdeņiem.

Jāpiemin, ka šobrīd šeit ir iespējams realaksēties arī āra burbuļvannā. Jo vesāks laiks paliek, jo burbuļvannas dāvātais siltums sniegs patīkamākas sajūtas.

11. Peldmāja – dzīve uz ūdens, Pāvilostā

Vasarīga atpūta, baudot sauli un jūru. “Tas ir stāsts par rītiem, kad kafijas aromāts sajaucas Sakas upes saldeno un no jūras atnesto sāļo smaržu, un par makšķerēšanu teju no gultas. Par čalojošām, garām skrejošām laivām, jahtām un zvejas kuģīšiem. Par pastaigām smaržīgajā jūrmalas mežā un peldēm jūrā…”

Papildus informāciju skatīt: https://www.instagram.com/peldmaja/

12. Atpūta uz saliņas 10 minūšu braucienā no Rīgas – Senču sils

Vernisāžas pasāža “Senču Sils” atrodas gleznainajā Baltezera krastā, kuru ieskauj priežu meži. Plašajā teritorijā varēs baudīt ne tikai ģimenes klātbūtni, bet arī krāšņus apstādījumus, meža dzīvniekus. Šeit iespējams ķert zivis, vērot satriecošu saulrietu, tvert saules pieskārienus pludmalē.

Burvīga ainava, saulrieti Baltezera gludajā spogulī un svaigais meža gaiss padara šo vietu par paradīzes stūrīti jums un jūsu tuviniekiem.

Papildus informāciju skatīt: https://www.instagram.com/sencu_sils/

13. Pasaku valstība Lietuvā – Siaurysnresort

Neaprakstāmi skaista vieta Lietuvā, 70 km no Viļņas. Dabas valdzinājumā ieskautajā galvenajā ēkā ir 6 guļamistabas, moderna virtuve, plaša atpūtas telpa un terase ar skatu uz ezeru.

Papildus informāciju skatīt: https://www.instagram.com/siaurys_resort/

14. SPA kupolmājiņas Lietuvā

Glempings atrodas kūrortpilsētā Molēti. Šeit varēsiet izvēlēties vienu no pieciem brīnišķīgajiem SPA namiņiem: mājiņu ar vannu vai karsto baļļu un saunu, vai ar kublu un saunu; villu ar elipsveida vannu vai minni villu ar džakuzi.

Papildus informāciju skatīt: https://www.instagram.com/glampinglithuania/

15. Kupolmāja Igaunijā – Dome House Estonia

Unikālā kupolmāja atrodas Igaunijā, netālu no Pērnavas, vien 500 metru attālumā no pludmales. Māja ir pilnībā aprīkota ar visām ērtībām un tajā var uzturēties līdz 4 personām.

Šeit varēsiet baudīt kā atmosfēriskus rītus uz skaistās terases, tā arī baudīt pirts rituālus ierīkotajā saunā. Priecē ziņa, ka saskaņojot ar saimniekiem, ir iespējams ņemt līdzi arī savus četrkājainos draugus.

Papildus informāciju skatīt: https://www.instagram.com/dome_house_estonia/

16. Romantiskais brīvdienu namiņš Boat House mazajā Baltezerā

Baltezerā atrodas romantiska brīvdienu māja uz ūdens. Atpūtas vieta īpaši piemērota romantiskam vakaram vai jaukai atpūtai ar draugiem. Unikālais namiņš ir lieliska vieta, kur izrauties no ikdienas steigas un baudīt dabas valdzinājumu.

Papildus informāciju skatīt: https://www.instagram.com/boat_house_baltezers/

17. Rummu karjera kempings Paekalda

Teiksmainajā galamērķī – Rummu karjerā, atrodas kempings Paekalda. Šeit varēs pavadīt autentisku vakaru kādā no mucu mājiņām. Jāpiemin, ka bāzē varēs piedzīvot dažādas interesantas aktivitātes, kā piemēram, sup dēļu braucienus, saunas ekstras, kanoe laivas priekus u.c.

Papildus informāciju skatīt: https://www.instagram.com/paekaldapuhkekeskus/

18. Bebru māja Usmas ezerā

Tas ir unikāls atpūtas namiņš, kas līgani šūpojas Usmas ezerā. Atpūtas vieta atrodas 11 km attālumā no Ūdru kalna skatu torņa. Viesiem tiek piedāvātas nakšņošanas iespējas ar piekļuvi privātai pludmales zonai, grila iekārtām, kā arī koplietošanas virtuvei.

Lieliska vieta romantiskai atpūtai, baudot dabas valdzinājumu.

Papildus informāciju skatīt šeit.

19. Šarmantā mājiņa “The Black A-frame“

Šarmantā The Black A-frame mājiņa atrodas Sējas novadā, 10 km no Saulkrastu pludmales, un tikai 1 km attālumā no Pabažu ezera. Pats namiņš ieskauts meža ielokā un gar to tek maza upīte. Vieta, kurā aizmirsties no ikdienas steigas, baudot dabas harmoniju.

Romantiskā namiņa atmosfēru papildinās karstais āra kubls. Turklāt vinila plašu cienītājus šeit iepriecinās The Black A-frame saimnieku plašu kolekcija. Ja arī Tev mājās glabājas kāda mīļa plate, tad zini, ka šeit to varēsi arī noklausīties.

Papildus informāciju skatīt: https://www.instagram.com/2blackcabins/

20. Relaksācijas pirts komplekss Ziedlejas

Baudi netālu no Siguldas lauku idilli atmosfēriskās stikla mājiņās. Dienā panorāmas skati no mājiņu logiem ieskauj dabas plašums, koku šūpas, savukārt naktī visuma bezgalība. Apsildāmā grīda rada mājīguma sajūtu pat aukstajās dienās.

Jāpiemin, ka šeit atrodas arī divas pirtis – stikla jeb baltā pirts un melnā dūmu pirts. Baltās pirts vienu pusi nosedz plaši stikla paneļi, caur kuriem telpā ieplūst gaisma, savukārt otra puse ierakta Ziedlejas nogāzē zem zemes. Pretstatā stikla pirtij, dūmu pirts interjers ir izteikti tumšs, ko papildina metāla apdares elementi.

Papildus informāciju skatīt: https://www.instagram.com/ziedlejas/

Iedvesmojies lauku idillē un baudi dabas skaistuma dziedinošo spēku unikālā naktsmītnē.

Iepriekšējais raksts
Nākamais raksts