fbpx

Kāpēc oktobris ir labākais laiks, kad doties uz Turciju?

Turcija ar plašajām atpūtas iespējām visa vecuma ceļotājiem ir viens no populārākajiem ceļojumu galamērķiem pasaulē. Oktobrī temperatūra ir silta, bet ne pārāk karsta, tāpēc šis ir lielisks laiks, kad doties uz Turciju. Turklāt, ja jums interesē vairāk no ceļošanas kā tikai laiskoties pludmalē, tad oktobris ir lielisks laiks, kad iepazīt Turcijas vēsturisko mantojumu un dabas kolorītu, izvairoties no karstās sezonas drūzmas.

Turcijā vidēji ir 20°C – 30°C. Īpaši, kad Latvijā septembris bijis lietains un drēgns, oktobrī jāsteidz uzpildīties ar saules enerģiju vietā, kur garantētas izklaidas iespējas katra gaumei.

Vidējā gaisa temperatūra oktobrī populārakos Turcijas tūrisma reģionos

Alanja, Beleka, Kemera, Side un Antālija ir izplatīti reģioni atpūtnieku vidū. Šeit ne tikai oktobris lutinās ar siltiem laikapstākļiem, bet arī varēsiet izvēlēties augstākās klases viesnīcu pelnītai atpūtai visai ģimenei.

Ja esi ieplānojis doties uz kādu no šiem kūrotiem, novērtē viesnīcu, ko iesaka GoTrip ceļojuma veikala tūrisma aģenti.

DELPHIN DIVA 5 * (Antālijā), GURAL PREMIER BELEK 5* (Belekā),
KAMELYA SELIN HOTEL (Sidē)

Esam apkopojuši apskates vietas, kuras patīkamāk baudīt oktobrī, nevis svelmainajā karstumā.

Antālijas akvārijs – pasaules lielākais tuneļa akvārijs

Antālijas akvārijs ir viens no lielākajiem akvāriju kompleksiem pasaulē. Tur varēsiet baudīt 40 tematiskos akvārijus, kur viens no tiem ir pasaulē lielākais tuneļa akvārijs – 131 metru garš un 3 metru plats.

Šeit varēsiet aplūkot pasaules indīgākās, krāsainākās un interesantākās rāpuļu sugas tropu mājā. Savukārt tiem, kas vēlas iekāpt kapteiņa kurpēs, būs iespēja kuģot pasaules jūrās, izbaudot daudzdimensiju filmas tehnoloģiju kinoteātrī Oceanride XD.

Akvārijā ieteikts ieplānot vismaz 2 – 3 stundas. Kad ūdens pasaules piedzīvojums tuvojas noslēgumam, tad vēderi kurkst un jādoas baudīt maltīti vai uzkodu kādā no restorāniem vai kafejnīcām, kas atrodas akvārija teritorijā.

Kaleici pilsēta – nokļūsti atpakaļ laikā

Apskati Antaljas vecpilsētu un piedzīvo vēsturi, kas aizvedīs jūs tālā pagātnē ar tās šaurajām ielām un omulīgajām mājām grieķu arhitektūras stilā.

Kursunlu ūdenskritumi – eksotiska miera oāze

Brīnišķīgi ūdenskritumi, kas apburs ikvienu Turcijas ceļotāju. Jāatceras, ka Turcijā dabas skaistumu var tvert ne tikai pludmalē, bet arī tās biezokņos, kur paveras maģiski ūdenskritumi. Skaistā vieta atrodas vien 20 minūšu brauciena attālumā no Antālijas centra. Šeit varēsiet baudīt mieru un dabas valdzinājumu.

Pastaigā pa meža biezokņiem var´ēsiet baudīt savvaļas iemītniekus, čalošu upi un svaigu gaisu. Tā kā pa ceļam ir daudz atpūtas vietu, tad atpūtniekus aicinām parūpēties par pikniku grozu. Pastaigas attālumā pavērsies iespaidīgie ūdenskritumi, kas plūdīs pāri akmeņiem un klintīm tirkīzzilajos ūdeņos. Ūdenskritumi neatstās vienaldzīgus kā pieaugušos ceļotājus, tā arī jaunākās atvases.

Konyaalti pludmale – pludmale ar plašām izklaides iespējām

Vidusjūras piekrastē, Antālijas pilsētā, atrodas Vidusjūras pludmale. Pludmale klāta oļiem, kas nodrošina, ka ūdens saglabājas kristāldzidrs. Tā ir 7 km gara un pateicoties blakus esošajām kalnu grēdām rodas sajūta, ka atrodies eksotiskā vietā, kur pilsēta nav tuvumā. Pludmales austrumu pusē atrodas Konyaalti pludamles parks, kas priecēs ar savu floru. Turklāt parkā varēs baudīt arī dažādus gardumus kafejnīcās un burvīgu atmosfēru restorānos. Netrūkst arī uzkodu stendu un dažādu izklaižu iespēju.

Pludmales promenādē valda rosība un variet iznomāt velosipēdu, motorlaivu vai citu atpūtas transportu. Konyaalti ir lieliska vietu, kur baudīt daudzpusīgu atpūtu, kas neaprobežojas tikai ar laiskošanos pludmalē. Tā kā Kaleici vecpilsēta atrodas netālu, tad iespēja baudīt arī bāru, kafejnīcu un restorānu kolorītu. Turpertim tieši aiz pludmales atrodas arī akvārijs un ūdens atrakciju parks, kur baudīt ūdens priekus, tostarp ūdens motocikla azartu vai niršanas eksotiku.

Antālijas muzejs – pilsētas noslēpumu arhīvs

Antālijas muzejs ir viens no labākajiem Turcijas arheoloģijas muzejiem. Šeit varēsiet aplūkot plašu klāstu statūtu, sarkofāgu kolekciju, atspoguļojot dažādu reģionu vēstures periodus.

Ceļotāji novērtē Antālijas dabas valdzinājumu, senatnīgo pilsētas garšu. Lūk, šajā muzejā varēsiet ne tikai baudīt Antālijas spēku, bet arī iepazīt pilsētas noslēpumus un ielūkoties tās dvēselē!

Termessos – viens no skaistākajiem amfiteātriem pasaulē

Termessos un skaistais Gulluk Dagi nacionālais parks atrodas 34 km uz ziemeļrietumiem no Antālijas. Senā Psidijas pilsēta uzcelta uz kalna, ko ieskauj priežu meži un retu augu pārpilnība. Tā kā tās lokācija ir izolēta, tā sniedz sajūtu tā it kā būtu nokļuvis miera oāzē.

Ceļotāj, šeit gatavojies vieglas intensitātes pārgājienam! Paņem līdzi ērtus apavus, ūdens pudeli un gardus našķus līdzi, kas remdēs izsalkumu, ja tāds piemeklēs. Tūristi komentē, ka skats no amfiteātra esot visnotaļ iespaidīgs! Neskarta, vēsturiska vieta, kas priecēs ikvienu atpūtnieku.

Turku pirts – pieredze, ko jāpiedzīvo katram Turcijas atpūtniekam

Turku pirts ir viena no atrakcijām, ko vajadzētu iekļaut plānā, ceļojot uz Turciju. Īpaši oktobrī, kad vakaros vēsāks kā karstajā periodā. Tā notiek tradicionālās pirts telpās un ir rituāls, kas ietver intensīvu masāžu, kam seko ķermeņa pīlings. Lielisks veids, kā parūpēties par ādu. Turku pirts ne tikai sniegs jums labsajūtu, bet arī uzlabos fizisko veslelību.

Viesojoties Turcijā būs nepieciešams izvēlēties vai vēlaties apmeklēt hammam turpat viesnīcas teritorijā vai doties vēsturiskā piedzīvojumā uz kādu no tradicionālajām pirtīm.

Iepriekšējais raksts
Nākamais raksts