fbpx

Brīvdienas Ēģiptē kopā ar bērniem! Padomi un viesnīcas, kas īpaši labvēlīgas atpūtai ar ģimeni

Ēģipte ir izslavēts ģimenes galamērķis, pateicoties arābu labvēlībai pret bērniem. Šeit variet būt droši, ka jūsu atvases tiks izklaidētas, smīdinātas un sveicinātas ik uz soļa! Arīdzan pieejams bagātīgs “All Inclusive” piedāvājumu klāsts, kas krietni atvieglo ceļojumus ar bērniem.

Ēģiptē pieejamas neskaitāmas izklaides pludmalē un plašas jautrību iespējas viesnīcu kompleksos. Ja tomēr vēlaties redzēt valsts kultūru, pastāv iespēja iegādāties kādu no ekskursijām, kas būs piemērotas arī bērniem. Turklāt jūra ir tikai viena daļa, ko Ēģipte var piedāvāt – valsts ļoti lepojas ar savu seno kultūru un civilizāciju mantojumiem. Dodies atvaļinājumā uz Ēģipti un piedzīvo ne tikai brīnišķīgu atpūtu pie Sarkanās jūras, bet arī bagātini iztēli un izglītojies par senu, varenu kultūru. Izbrauciens kamieļa mugurā gar Gīzas piramīdām izklauās iespaidīgi, vai ne?

Ja jūs biedē doma ceļot ar bērniem pa trokšņainām un lielām pilsētām, piemāram, Kairu, tad zini, ka čarterreisi lielākoties nogādā jau kūrortpilsētā, kur notiks atpūta, piemēram, Hurgadā vai Šarmelšeihā. Parasti piedāvājuma cenā tiek iekļauts arī transfērs, kas nozīmē, ka par nokļūšanu līdz un no viesnīcas tiks parūpēts.

Kad plānot braucienu?

Labākais laiks, kad doties uz Ēģipti, ir no oktobra līdz aprīlim, kad mūsu pusē ir auksts un drēgns, bet tur laikapstākļi ir pat ļoti patīkami. Iesakām atcerēties, ka labāk uz valsti nedoties Ramadāna laikā, kad musulmaņi visā pasaulē gavē no saullēkta līdz saulrietam.

Kāda vecuma bērnus ņemt līdzi?

Uz Ēģipti var doties kopā ar pavisam maziem zīdaiņiem līdz pat pieaugušajiem. Šeit visinteresantāk būs doties ar lielākām atvasēm, jo Ēģiptē var izbaudīt pārgājienus kamieļu mugurā, bagātīgu kultūrvēsturisko mantojumu, braucienus ar džipiem pa tuksnesi vai pat nakšņošanu labākajās berberu tradīcijās zem zvaigžņotas debess. Ēģipte ir izslavēta ar savu drūzmu pilsētās un arābu vidū tik iecienīto šarmanto trādirīdi, tāpēc, ja dosies ar pavisam maziem ķipariem, vari rēķināties, ka no tā visa varēsi veikli patverties viesnīcā. Ar lielākiem bērniem droši var mesties pūlī un baudīt vietējo kultūru.

Iepazīsties ar viesnīcām, kas īpaši labvēlīgas atpūtai kopā ar ģimeni:

Ali Baba Palace Resort

Viena no populārākajām viesnīcām Hurgadā. Viesnīcā ir liela apzaļumota teritorija un lieliska animācijas programma bērniem. Viesnīca tiek ieteikta ģimenēm ar bērniem, arīdzan sērfošanas faniem.

Pickalbatros Albatros Aqua Park Sharm El Sheikh

Jauna Pixkalbatros tīkla viesnīca, kas piesaista tās ciemiņus ar neatkārtojamu austruma stila greznību un šarmu. Savukār mazos ģimenes locekļus tā sajūsmina ar tās aizraujošajām atrakcijām. Sakopta teritorija, kur katrs spēs atrast sev piemērotu nodarbošanos. Viesnīcā atrodas dažādi bāri un restorāni, plašs sporta piedāvājumu izvēlu, arīdzan mūsdienīgs SPA centrs. Lieliska atpūta visai ģimeni!

Pickalbatros Albatros White Beach 

Viesnīca atrodas Hurgadā pie pašas promenādes. Labiekārtota teritorija, mājīgi un moderni numuri un brīnišķīga smilšu pludmale. Šeit varēsiet baudīt plašu restorānu un bāru klāstu, kā arī daudzveidīgas izklaides iespējas kā pieaugušajiem, tā arī mazajiem ģimenes pārstāvjiem. Viesnīcu iesaka atpūtai jauniešiem un ģimenēm!

Rixos Sharm El Sheikh

Moderna viesnīca ar apzaļumotu teritoriju. Viesnīcā jūtama greznības un elegances gaisotne. Plaši numuri, liels bāru un restorānu klāsts katra gaumei, augstas klases apkalpošana, unikālas izklaides iespējas, arīdzan krāšņa zemūdens pasaule turpat viesnīcas pludmales teritorijā.

Jaz Belvedere

Viesnīca, kas atrodas Šarmelšeihas lidostas rajonā ir neliela un mājīga. Apzaļumotā teritorija un tās attīstītā infrstruktūra priecēs ikvienu tās atpūtnieku – gan lielos, gan mazos. Viesnīcu iemīļojuši ne tikai ģimenes atpūtnieki, bet arī snorkelētāju fanāti. Jāpiemin, ka viesnīcai ir privāta ieeja jūrā – savs krāšņs koraļļu rifs!

Titanic Beach Spa & Aqua Park

Viesnīca, kuras teritorijā atrodas akvaparks un grandiozs bērnu rotaļlaukums dizainēts kuģa veidolā. Šika spēļu zāle pieaugušajiem un bērniem. Plaši numuri, kas piemēroti kā romantiskai atpūta, tā arī ģimenes brīvdienām kopā ar bērniem.

Ja vēlies ceļot ar bērniem, atgādinam, ka iepriekš rūpīgāk jāsagatavojas:

  • Jāparūpējas par uzkodām un jānoskaidro, ar ko galamērķī varēsi pabarot savu atvasi;
  • Jāsagādā rotaļlietas un citas izklaides lidojuma un pārbraucienu laikā;
  • Jāpaņem līdzi aptieciņa un, iespējams, jāpakonsultējas ar ārstu, kurš ieteiks dažādus medikamentus biežāk sastopamajām kaitēm;
  • Rūpīgāk jāizvēlas viesnīca, jo diez vai gribēsi palikt vietā, kur līdz rītam rīb diskotēka;
  • Jāņem vērā, ka ceļojuma laikā nāksies būt elastīgam, jo bērnam var uznākt “sliktā diena”, kad biežāk dzirdētās frāzes būs “nē”, “negribu”, “man ir gaaaarlaicīgi!”
  • Ja neesi drošs, ka vēlēsies daudz pārvietoties, kas ir ļoti saprotams, iespējams, ir vērts apsvērt domu izvēlēties All Inclusive viesnīcu, kur parasti pieejamas plašas izklaižu iespējas un visu laiku nav jālauza galva par kārtējo maltīti. Padomus, izvēloties šo izmitināšanas tipu, atradīsi šeit.
  • Ja dosies ceļojumā no Latvijas, noteikti ērtāk būs, ja lidojums nebūs pārāk garš.
Iepriekšējais raksts
Nākamais raksts