fbpx

Droša ceļošana uz Tenerifi 2021

Jādodas pārziemot mājsēde tur, kur laikapstākļi lutina un dzīve turpinās. Iepazīsties ar noteikumiem, kas jāievēro drošai atpūtai Tenerifē!

Noteikumi ceļojumu galamērķos var būt mainīgi! Pirms došanās ceļojumā uz Tenerifi, pārbaudiet aktuālo informāciju https://www.mfa.gov.lv.

Saskaņā ar daudzu galamērķu ieceļošanas nosacījumiem pirms ierašanās valstī nepieciešams veikt Covid-19 testu. Visbiežāk to nepieciešams veikt 48-72 h pirms ceļojuma. Ērti un ātri to var izdarīt Gulbja laboratorijās, Veselības centrā 4.

Testa veikšana pirms plānota ārzemju brauciena ir maksas pakalpojums. Maksas testiem pieejams testēšanas pārskats krievu un angļu valodā. Lai pieskaņotu testēšanas laiku jūsu ceļojuma datumam, svarīgi laicīgi pierakstīties.

Prasības izlidojot no Rīgas

1. COVID testa nosacījumi

  • COVID tests NAV nepieciešams pilnīgi vakcinētai, pārslimojušai personai un bērnam līdz 12 gadu vecumam (12 gadus neieskaitot)
  • COVID tests IR nepieciešams nevakcinētai personai.
    • Jāveic PCR tests ne agrāk kā 72 stundas līdz ierašanās brīdim vai antigēna tests ne agrāk kā 48 stundas līdz ierašanās brīdim Spānijā, un rezultāta kopijai jābūt angļu valodā.

Vairāk aktuālu informāciju par ieceļošanas noteikumiem Spānijā skatīt: https://apply.joinsherpa.com/travel-restrictions

2. Veselības veidlapa

Ne agrāk kā 48 stundas līdz ierašanās brīdim Spānijā jāaizpilda ieceļošanas veidlapa. Pēc veidlapas iesniegšanas saņemsiet QR kodu, kas būs jāuzrāda gan iekāpšanas laikā, gan pēc ierašanās Spānijā veselības kontrolē.

3. Ceļojumu apdrošināšana

Iesakām izvēlēties tās kompānijas pakalpojumu, kurā iekļauta programma Covid-19. GoTrip ceļojumu veikals piedāvā visa veida ceļojumu apdrošināšanas. Sīkāka informācija, konsultējoties ar aģentu.

4. Nepieciešama pase vai ID karte

Svarīgi! Ceļošanas dokumentam ir jābūt derīgam līdz ceļojuma beigām

Prasības atgriežoties no Tenerifes

Visām personām jāaizpilda COVIDpass anketa

Pirms ieceļošanas Latvijā jāaizpilda COVIDpass anketa ar apliecinājumu, ka ievēros valstī noteiktos epidemioloģiskās drošības pasākumus. Anektu nepieciešams aizpildīt ne agrāk kā 48 stundas pirms ieceļošanas.

Vakcinēta vai pārslimojusi persona

COVID tests un pašizolācija nav nepieciešama.

Bērniem līdz 12 gadu vecumam

COVID tests un pašizolācija nav nepieciešama.

Nevakcinēta persona

1. Jāveic COVID tests pirms atgriešanās Latvijā

  • Jāveic PCR tests ne agrāk kā 72 stundas pirms izlidošanas vai antigēna tests ne agrāk kā 48 stundas pirms izlidošanas;
  • Testu iespējams veikt kūrortā;
  • 28 EUR līdz 75 EUR robežās.

2. Nav jāveic COVID tests pēc atgriešanās Latvijā

3. Nosacījumi par pašizolāciju

  • kamēr kumulatīvais rādītājs 14 dienu laikā uz 100 000 iedzīvotāju nepārsniedz 75, pašizolācija nav jāievēro;
  • kad kumulatīvairs rādītājs 14 dienu laikā uz 100 000 iedzīvotāju pārsniedz 75, pašizolācija ir jāievēro, un tā ilgst 10 dienas.
    • To drīkst pārtraukt, ja persona veic PCR testu septītajā dienā pēc atgriešanās, un testa rezultāts ir negatīvs.

Dodies pārziemot mājsēdi Tenerifē kopā ar GoTrip!

Iepriekšējais raksts
Nākamais raksts