fbpx

Ceļojumu iepriekšpārdošana – kādēļ to iegādāties laicīgi?

Ar katru gadu ceļotāju skaits, kuri ceļojumus iegādājas iepriekšpārdošanā, pieaug. Kāpēc tā? Piedāvājam godīgu nozares ekspertu skaidrojumu, kādēļ labāk ceļojumu iegādāties laicīgi.

Vairāk laika izpētei

Izvēloties galamērķi laicīgi, ceļojuma izmaksas būs krietni lētākas. Lielākā daļa pieredzejušu ceļotāju piekritīs, ka ir vērtīgi iepriekš izpētīt, kur ieturēt vislabāko tradicionālo maltīti, ko vēl interesantu apskatīt tuvumā, kā arī gūt vismaz nelielu nojausmu par izvēlētās valsts vai pilsētas vēsturi, kultūru un vietējām paražām. Pat braucot uz tūristiem pārpildītāko kūrortu, ir iespējams atrast “neiestaigātas takas”, taču tikai tad, ja iepriekš būsi atlicinājis gana daudz laika informācijas ievākšanai, liecina Latvijā izstrādāta inovatīva ceļojumu meklēšanas rīka GoTrip.lv darbinieku pieredze.

Patiesība par pēdējā brīža piedāvājumiem

Spontāni piedzīvojumi un ļaušanās mirklim skan vilinoši, taču realitātē izvēle ir ierobežota, jo labākie piedāvājumi ilgi negaida un tos izķer pirmos. Zini taču, kā ir iepirkties apģērbu veikalos sezonas atlaižu laikā – it kā sen kāroto mēteli var nopirkt krietni lētāk, bet palicis tikai viens izmērs un, kā likums, tas nav tavējais.

Nokārto svarīgās formalitātes laicīgi un bez spriedzes

Lai arī Latvija ir to valstu vidū, kuras iedzīvotāji var lepoties ar “spēcīgām” pasēm, kas nozīmē, ka daudzās zemēs var ieceļot bez vīzas vai to nokārtot lidostā, aizvien ir valstis, kuru vīzas ir jāiegūst iepriekš. Atliekot ceļojuma iegādi uz pēdējo brīdi, vari iedzīvoties spriedzē gadījumos, ja formalitāšu nokārtošana dažādu birokrātisku iemeslu dēļ nesokas tik raiti kā gribētos.

Tāpat ir nācies saskarties ar gadījumiem, kad ceļotājs spiests atteikties no eksotiskas atpūtas tikai tāpēc, ka nebūtu pieticis laika nokārtot vīzu. Jāņem vērā arī fakts, ka papīru sakārtošanas noteikumi pilsoņiem un nepilsoņiem atšķiras – ir valstis, kur pirmos ielaiž bez iepriekš nokārtotas vīzas, bet otrajiem jāiziet cauri pilnajam dokumentu nokārtošanas posmam, kas reizēm aizņem pat divas nedēļas.

Laicīga plānošana nodrošina plašas izvēles iespējas

Atliekot ceļojuma rezervāciju uz pēdējo brīdi, var gadīties, ka ceļojums izvēlētajos datumos izmaksās krietni dārgāk. Jāpiemin, ka populārākās viesnīcas pildās visstraujāk un jo tuvāk nāk ceļojuma datums, jo lielāka iespēja, ka viesnīca var atteikt rezervāciju vietu trūkuma dēļ.

Iepriekšēja izpēte ne tikai palīdzēs no ceļojuma gūt vairāk piedzīvojumu un iespaidu,  bet arī ļaus ietaupīt naudu, jo nevienam nav noslēpums, ka tieši informatīvi nesagatavoti viesi ir lielākais peļņas avots vietējiem tūrisma jomā strādājošajiem.

OAG prognozes, kā COVID ietekmējis ceļošanu

OAG izpilddirektors Fils Kallovs (pa labi) ar komandas locekļiem Lietuvā.

OAG ir pasaules mēroga aviācijas tirgus izpētes un analīzes uzņēmums, kas jau vairāk kā 92 gadus apkopo pasaules lidojumu informāciju un sniedz ceļojumu tirgum datus.

OAG izpilddirektors Fils Kallovs Forbes rakstā (2021. gada 21. oktobris) norāda, ka tūrisma nozarei, kas parasti izvairās no riska, COVID izaicinājums ir veicinājies ilgtermiņa pārmaiņas un šobrīd tā piedzīvo strauju attīstību, kas ievērojami uzlabos ceļošanas kvalitāti.

Uzņēmums prognozē, ka šī un nākamā gada brīvdienu sezonas tūrisma nozarē būs ļoti aktīvas, tādēļ iesakām ceļojumu piedāvājumus iegādāties laicīgi.

Fils Kallovs uzsver, ka šis ir labākais laiks, kad iegādāties 2022. gada ceļojumu, jo vēlāk cenas kļūs krietni dārgākas.

Vari iekrāt vairāk un savā atvaļinājumā sevi pienācīgi palutināt

Visbeidzot, plānojot un iegādājoties ceļojumu laicīgi, arī slogs maciņam ir vienmērīgāks – par braucienu vari maksāt pa daļām, nevis visu summu uzreiz, tāpēc tādā veidā vari iekrāt mazliet vairāk un savā atvaļinājumā sevi pienācīgi palutināt. Piemēram, nopirkt apģērbu vai kādu citu noderīgu preci, kas vienmēr saistīsies ar jaukām ceļojumu atmiņām vai piepildīt kādu sen lolotu sapni. Izklaižu iespējas lielajos un populārajos tūrisma galamērķos ir teju vai bezgalīgas. Jau sen esi sapņojis par niršanas sertifikātu? Daudz aizraujošāk to būs nokārtot Sarkanās jūras ūdeņos Ēģiptē, vai ne?

Tādēļ neatliec uz pēdējo brīdi sava ceļojuma rezervāciju, jo tuvojoties akcijas noslēgumam, izvēle paliks arvien mazāka!

Ceļojumu piedāvājumi uz Grieķiju 2022

Šobrīd iespējams rezervēt viesnīcas, kas Tripadvisor novērtētas ar izcilību, par īpašām cenām. Ielūkojies!

Mistral Mare 4*
Zeus Hotels The Z Club Hotel 4*
Aloe 4*
Filion Suites Resort & Spa 5*
Belair Beach 4*
Grand Hotel 4*
Neptuno Beach Resort 4*
Cyprotel Faliraki 4*

Iepriekšējais raksts
Nākamais raksts