fbpx

Dabas skati Turcijā, kas liks elpai aizrauties!

Turcija ar plašajām atpūtas iespējām priecēs dažāda rakstura ceļotājus. Šeit varēsiet baudīt kā atpūtu kūrortviesnīcā, atspirdzinoties ar gardu kokteili pludmalē, tā arī dabas valdzinājumu enerģiskā pastaigā vai braucienā ar kuģi.

Gleznainais Turcijas kūrorta reģions – Kemera

Gleznainā Turcija sākas jau populārajā kūrorta reģionā Kemera. Pasakaini dabas skati, zeltainu smilšu un oļu pludmales, kas satiekas harmonijā ar majestātiskiem kalniem un sulīgiem priežu mežiem. 46 km garais piekrastes kūrorts priecē atpūtniekus ar plašām pludmalēm un kristāldzidru jūras ūdeni.

Miera oāze – Zaļais kanjons

Zaļais kanjons ir dambja būves rezultātā mākslīgi veidots ezers, kas atrodas 70 kilometru no Alānijas, 30 km no Side atrodas Zaļais kanjons, kas īpaši iemīļots tūristu vidū, pateicoties gleznainajiem dabas skaties, svaigajam gaisam un smaragdzaļajiem ūdeņiem. Minerāliem bagātais Zaļā kanjona ūdens ir ļoti tīrs un krāsojas īpatnēji zaļā tonī, tādēļ šī ir viena no tūristu iecienītākajām vietām elpu aizraujošu fotogrāfiju uzņemšanai un dabas baudīšanai – kokiem apaugušajā klinšainajā apvidū ir daudz putnu un pa stāvajām kalnu nogāzēm pastaigājas kalnu kazas.

Tiem, kas vēlās baudīt mierpinu atpūtu, tverot iespaidīgus dabas skatus, iesakām izbaudīt kādu no kuģīša tūrēm.

Ieplāno Līgo brīvdienas Turcijas dabas kolorītā. Skaties Sides, Belekas un Alānijas kūrortviesnīcas mūsu mājaslapā!

Manavgat ūdenskritums

Pa ceļam uz “Zaļo Kanjonu” apskati Manavgat ūdenskritumus. Skaistais dabas objekts atrodas tikai 5 kilometru attālumā no Vidusjūras. Šeit varēsiet baudīt dabu visā tās krāšņumā. Pēc enerģiski pavadītas dienas, dodies baudīt gardas jūras veltes kādā no restorāniem vai gardu dzērienu kafejnīcā, kas lutinās ikvienu atpūtnieku Turcijā.

Dabas varenība un pazemes pilsētas Kapadokijā

Noteiki jau atpazīsti slaveno Kapadokiju pateicoties reģiona majestātiskajiem kanjoniem, neparastajiem klinšu veidojumiem, vulkāniskajiem krāteriem un gaisa baloniem, no kuriem var lūkoties uz neaprakstāmu dabas valdzinājumu.

Interesanti, ka kādreiz unikālā ainava tikusi dēvēta par feju skursteņiem, ticot, ka pazemē mitinās šo mītisko radību mājokļi.

Pludmale ar plašām izklaides iespējām – Konyaalti pludmale

Vidusjūras piekrastē, Antālijas pilsētā, atrodas Vidusjūras pludmale. Pludmale klāta oļiem, kas nodrošina, ka ūdens saglabājas kristāldzidrs. Tā ir 7 km gara un pateicoties blakus esošajām kalnu grēdām rodas sajūta, ka atrodies eksotiskā vietā, kur pilsēta nav tuvumā. Pludmales austrumu pusē atrodas Konyaalti pludamles parks, kas priecēs ar savu floru. Turklāt parkā varēs baudīt arī dažādus gardumus kafejnīcās un burvīgu atmosfēru restorānos. Netrūkst arī uzkodu stendu un dažādu izklaižu iespēju.

Pludmales promenādē valda rosība un variet iznomāt velosipēdu, motorlaivu vai citu atpūtas transportu. Konyaalti ir lieliska vietu, kur baudīt daudzpusīgu atpūtu, kas neaprobežojas tikai ar laiskošanos pludmalē. Tā kā Kaleici vecpilsēta atrodas netālu, tad iespēja baudīt arī bāru, kafejnīcu un restorānu kolorītu. Turpertim tieši aiz pludmales atrodas arī akvārijs un ūdens atrakciju parks, kur baudīt ūdens priekus, tostarp ūdens motocikla azartu vai niršanas eksotiku.

Termālie ūdeņi un dabas terases – Pamukale

Pamukale (Pamukkale) Turcijā ir viens no populārākajiem apskates obejktiem – dabīgi veidojušies, karstie avoti un baseini Denizili provincē, Turcijas dienvidrietumos, kas pārsteidz un apbur ceļotājus ar to neparasto izskatu. Silto avotu ūdeņi iepriecinās ikvienu, kas ilgojas pēc relaksējošas atpūtas valdzinošas dabas skāvienā.

Tulkojumā no turku valodas “Pamukkale” nozīmē “kokvilnas cietoksnis”.

Pamukkale kā kūrorta vieta ir pazīstama jau no seniem laikiem. Tā apvīta leģendām un ar ļoti bagātu vēsturi. Spilgta leģenda, kas stāsta par Ēģiptes valdnieces Kleopatras viesošanos Pamukkale avotos, lai saglabātu jaunību un skaistumu. Šeit vēl aizvien var atrast Kleopatras baseinu, par nelielu samaksu nopeldēties un, kā vēsta leģenda, kļūt 10 gadus jaunākam.

Kursunlu ūdenskritumi – eksotiska miera oāze

Brīnišķīgi ūdenskritumi, kas apburs ikvienu Turcijas ceļotāju. Jāatceras, ka Turcijā dabas skaistumu var tvert ne tikai pludmalē, bet arī tās biezokņos, kur paveras maģiski ūdenskritumi. Skaistā vieta atrodas vien 20 minūšu brauciena attālumā no Antālijas centra. Šeit varēsiet baudīt mieru un dabas valdzinājumu.

Pastaigā pa meža biezokņiem var´ēsiet baudīt savvaļas iemītniekus, čalošu upi un svaigu gaisu. Tā kā pa ceļam ir daudz atpūtas vietu, tad atpūtniekus aicinām parūpēties par pikniku grozu. Pastaigas attālumā pavērsies iespaidīgie ūdenskritumi, kas plūdīs pāri akmeņiem un klintīm tirkīzzilajos ūdeņos. Ūdenskritumi neatstās vienaldzīgus kā pieaugušos ceļotājus, tā arī jaunākās atvases.

Turcijas vēstures bagātniece –Antālija

Ja esi nolēmis atklāt Turcijas iespaidīgo vēsturi, dodies uz Antāliju. Piedāvājuma klāstā brīnišķīgas kūrortviesnīcas pludmales krastā, kā arī mājīgas boutique stila viesnīcas. Paralēli izzinot aizraujošo pilsētu, pārsteigsi sevi ar pasakainu turku tradicionālo kulināriju.

Dabas mīļus aicinām aplūkot Taurus kalnu – pasakaina dabas skati garantēti! Antālija piedāvā arī skaistus ūdenskritumus, kurus varēsiet aplūkot ekskursijās ar kuģi.

Neaizmirsti izzināt Turcija vēstures bagātību – sākot ar Lycia impēriju līdz Hadrianas vārtiem pilsētas centrā. Lieliska lokācija vēstures mīļiem. Protams, jāpiemin Antālijas lepnums balto smilšu pludmales, kuras apskalo tirkīzzilie Vidusjūras ūdeņi.

Paskainu pludmaļu mājvieta –Alānija 

Alānijas pils Sarkanais tornis mēness gaismā.

Brīnišķīgs kūrorts ar pasakainām pludmalēm. Dodies uz Alāniju, ja vēlies relaksēties no pilsētas drūzmas ar mīļoto vai kopā ar ģimeni. Šeit varēsi piedzīvot niršanu ar akvalangu, rezervēt braucienu ar džipu pa safari, doties ekskursijā ar kuģi un baudīt citas aizraujošas aktivitātes.

Alānijas kūrorts piedāvā kā mierpilnu atpūtu, tā arī vēsturiskas vietas – apskati slaveno Alānijas pils sarkano torni un vēsturisko pilsētas ostu. Piedzīvojumu meklētājus aicinām aplūkot alas un to dārgumus.

Iepriekšējais raksts
Nākamais raksts