fbpx

Atvaļinājums Grieķijā! Ceļvedis atpūtai ar bērniem.

Grieķija ir viens no populārākajiem un senākajiem atpūtas galamērķiem. Šeit ir neskaitāmas pludmales, ko iepazīt, apbrīnojamas kalnu aizas, ko aplūkot, daudzas unikālas pilsētiņas un ciematiņi, ko apciemot. Esam sarūpējuši Tev un Tavai ģimenei aktuālo informāciju Grieķijas ceļojumam.

Kad un kur plānot braucienu?

Labākais laiks, kad doties uz Grieķiju, ir no aprīļa vidus līdz novembrim. Pavasarī un rudenī būs mazāk tveicīgs, bet pašā vasaras viducī laimīgi būs tie, kuriem iet pie sirds karstums. Ģimenēm ar bērniem visbiežāk iesaka apmeklēt tādas salas kā Krētu, Rodu, Parosu, Santorini, Mikonu vai Korfu.

Aprīlī temperatūra ir silta, bet ne pārāk karsta, tāpēc šis ir lielisks laiks, kad doties uz Grieķiju. Turklāt, ja jums interesē vairāk no ceļošanas kā tikai laiskoties pludmalē, tad aprīlis ir lielisks laiks, kad iepazīt Grieķijas vēsturisko mantojumu un dabas kolorītu, izvairoties no karstās sezonas drūzmas.

Grieķijā aprīlī vidēji ir 20°C – 25°C. Īpaši, kad Latvijā pavasaris jau atgādinājis par saules burvību, aprīlī jāsteidz baudīt vasaras priekus vietā, kur garantēta viesmīlība augstākajā pakāpē un izklaidas iespējas katra gaumei.

Ceļo kopā ar bērniem! Kāda vecuma bērnus ņemt līdzi?

Grieķijā izklaides iespējas garantētas visa vecuma bērniem. Uz šo galamērķi variet ērti doties kā ar bērniem no dzimšanas līdz 14 gadiem, tā arī vecākām atvasēm. Turklāt zini, ja izvēlies ceļojumu GoTrip mājaslapā, tad ģimenes ceļojumu piedāvājumi būs lētāki. Mājaslapā iespēja izvēlēties ceļojumu kopā ar zīdaini (līdz 2 gadiem) vai bērnu (2 līdz 12 gadiem). Ielūkojies GoTrip.lv, un izvēlies ceļojumu visai ģimenei.

Grieķija ir ļoti iecienīta ģimeņu vidū, jo ir pielāgota tūristiem, kas ik gadu rod tur patvērumu no rutīnas pilnās ikdienas. Galamērķis būs īpaši aizraujošs tiem bērniem, kuri interesējas par vēsturi. Tāpat tas būs labs galamērķis, ja vecāki bez atpūtas un izklaidēm vēlas savām atvasēm sarūpēt izglītojošas un intelektu bagātinošas ekskursijas. Grieķijā ir ne tikai elpu aizraujošas tirkīzzilas pludmales, bet arī ārkārtīgi šarmantas pilsētiņas un ciemati, kur var vērot vietējo nesteidzīgo ikdienu. Arī ēdiens tur ir veselīgs, sātīgs un latviešu vēderiem pat ļoti saprotams.

Ceļot un ēst: ko labu nobaudīt Grieķijā?

Šī valsts var lepoties ar krāšņu un neatkārtojami baudāmu vietējo virtuvi, par kuru varētu runāt stundām. Turklāt paēdināt savus bērnus nebūs pārāk grūti, jo īpaši, ja brauc ražas sezonā, kad tirdziņu galdi gluži vai plīst no sulīgu augļu un dārzeņu pārbagātības. Protams, bērnu ēdienkartes pieejamas arī restorānos un pat vietējās tavernās, kur pats varēsi nobaudīt tradicionālās virtuves lielākos spīdekļus. Par ēdieniem Grieķijā rakstījām jau iepriekš. Lasi šeit.

Kāpēc Grieķija tiek uzskatīta par iecienītu galamērķi?

Grieķija tiek uzskatīta par kārdinošu galamērķi izmaksu un pretī saņemtā ziņā. Šo galamērķi vari izvēlēties jau kā nākamo, jo šeit, neraugoties uz salīdzinoši zemajām cenām, var just Eiropas līmeni un kvalitāti. Grieķija savus ceļotājus lutina ar interesantajiem un fotogēniskajiem cilvēkiem, grandiozu kultūrvēsturisku mantojumu, neaizmirstamu kulināro baudījumu, sauli, skaistām baznīcām, kalniem, jūru, sulīgiem augļiem un vēl, un vēl.

Ceļo kopā ar bērniem un izvēlies piemērotāko naktsmītni!

Tūrisms Grieķijā iet uz urrā, tāpēc arī piedāvājums ir ļoti piesātināts – ir daudz viesnīcu un naktsmītņu, kas īpaši pielāgotas ģimenēm ar bērniem. Tas nozīmē, ka naktī patiešām tiks ievērots klusums, bet pa dienu izklaides iespējas sev atradīs gan lielie, gan mazie.

Padomi, par ko vērts padomāt, ceļojot kopā ar bērniem:

  • Jāparūpējas par uzkodām un jānoskaidro, ar ko galamērķī varēsi pabarot savu atvasi;
  • Jāsagādā rotaļlietas un citas izklaides lidojuma un pārbraucienu laikā;
  • Jāpaņem līdzi aptieciņa un, iespējams, jāpakonsultējas ar ārstu, kurš ieteiks dažādus medikamentus biežāk sastopamajām kaitēm;
  • Rūpīgāk jāizvēlas viesnīca, jo diez vai gribēsi palikt vietā, kur līdz rītam rīb diskotēka;
  • Jāņem vērā, ka ceļojuma laikā nāksies būt elastīgam, jo bērnam var uznākt “sliktā diena”, kad biežāk dzirdētās frāzes būs “nē”, “negribu”, “man ir gaaaarlaicīgi!”
  • Ja neesi drošs, ka vēlēsies daudz pārvietoties, kas ir ļoti saprotams, iespējams, ir vērts apsvērt domu izvēlēties All Inclusive viesnīcu, kur parasti pieejamas plašas izklaižu iespējas un visu laiku nav jālauza galva par kārtējo maltīti.

Jautājumi uz kuriem jāatbil pirms iegādājies ceļojumu!

Nereti viesnīcas piedāvā dažādas iespējas, lai pielāgotos savu viesu vēlmēm un vajadzībām, tāpēc pats pirmais un galvenais jautājums, uz kuru būtu jāatbild pirms ceļojuma iegādes, ir – ko es sagaidu no šī brauciena un kā vēlos pavadīt savas dienas? Vai viesnīca man būs tikai vieta, kur pārlaist nakti un nomazgāties vai arī es izmantošu viesnīcas kompleksa piedāvātās izklaides un atpūtas iespējas? Vai man ir būtiska alkohola un citu dzērienu kvalitāte vai arī šajā ziņā neesmu sevišķi izvēlīgs? 

Ja uz šiem jautājumiem spēj atbildēt, tad izvēlies viesnīcu GoTrip mājaslapā. Esam sarūpējuši Grieķijas viesnīcu izlasi ar kūrotviesnīcām, kas vietnē Booking.com novērtētas ar 8 ballēm un uz augšu. Izvēlies labāko!

Ilios 3*

Diviem no 850 EUR
Booking 8.6 balles

Blue Aegean Hotel & Suites 4*

Diviem no 938 EUR
Booking 8.2 balles

Grand Leoniki Residence By Grecotel 4*

Diviem no 1148 EUR
Booking 8 balles

Aloe Adults only 4*

Diviem no 938 EUR
Booking 9.1 balle

Matoula Beach 4*

Booking 8.5 balles
Diviem no 929 EUR

Cook’s Club Hersonissos 4*

Diviem no 1060 EUR
Booking 9 balles

Sol By Melia Marina Beach Ex. Marina Beach 4*

Diviem no 1250 EUR
Booking 8.2 balles

Albatros Spa Resort Hotel 5*

Diviem no 1152 EUR
Booking 8.6 balles
Iepriekšējais raksts
Nākamais raksts