fbpx

Kad ir labākais brīdis iegādāties ceļojumu par visizdevīgāko cenu? Pēdēja brīdī vai laicīgi?

Iegādāties ceļojumu laicīgi vai pēdējā brīdī? Šis jautājums nereti nodarbina ceļotāju prātus, kas vēlas ceļojuma budžetu iztērēt pēc iesējas efektīvāk. Esam apkopojuši 5 padomus, kas palīdzēs izdarīt pareizo izvēli ceļojumu iegādē.

Riskē un iegādājies ceļojumu pēdējā brīdī!

Tiem, kam ceļošana norit dzīvē regulāri jau zina, ka brīdī, kad līdz ceļojumam atlikušas vien pāris nedēļas vai dienas, kad visas ceļazīmes vēl nav izpirktas, ceļojumu pārdošanas platformas piedāvā tās iegādāties ar vilinošu atlaidi. Šo atlaižu pieeja nav noteikta, jo tas atkarīgs pēc pieprasījuma. Citiem vārdiem sakot, ja esi gatavs riskēt un gaidīt līdz sava sapņu ceļojuma iegādei līdz pēdējam brīdim, tad zini, ka tā ir laimes spēle. Var gadīties, ka nopirksi savu sapņu ceļojumu par labāko cenu, bet jārēķinās, ka mazliet nokavēji un Tavs ceļojums jau ir izpārdots.

Piemēram, šajā pavasarī, pēdējā brīža piedāvājumu cenas ir bijušas īpaši vilinošas salīdzinoši ar tekošajām. Tādēļ jūtams, ka pieaudzis pēdējā brīža pieprasījums pēc atpūtas saulainos Dienvideiropas kūrortos.

Ieguvumi: iespēja atrast visizdevīgāko cenu un patīkams adrenalīns ceļojuma meklēšanas procesā.

Trūkumi: risks tā arī nesagaidīt labu piedāvājumu.

Pērc ceļojumu pēdējā brīdī, bet laicīgi!

Ja šogad esi izvēlējies iegādāties ceļojumu pēdējā brīdī, tad iesakām nevilcināties ar viesnīcas meklēšanu. Šogad pēdējā brīža piedāvājumi ir guvuši īpašu popularitāti, tādēļ iegādājoties ceļojumu var gadīties, ka rezervē viesnīcu un čiks – vietas lidmašīnā ir beigušās! Tāpēc, ja esi novērtējis, ka līdz izlidošanai palikusi nedēļa un piedāvājumam ir kritusies cena, tad nevilcinies cerībā, ka būs vēl zemāka, jo nedēļu pirms lidojuma vietu skaits ir ļoti ierobežots!

Ieguvumi: iespēja atrast visizdevīgāko cenu.

Trūkumi: var būt izpārdots ceļojums.

Izvēlies savu ceļojumu nesezonā vai staprsezonā!

Ceļo tad, kad citi to nedara – nesezonā! Ceļojot nesezonā vai starpsezponā varēsi rast izdevīgus nosacījumus savam ceļojumam. Slavenos galamērķos, kā piemēram, Ēģipte, Turcija, izmaksas nesozonā var būt pat 2 reizes zemākas. Kā piemēram, lielisks laiks, kad doties uz Ēģipti ir janvāris. Latvijā valda drēgns, auksts laiks, bet Ēģiptē varēsi gozēties + 20 °C un atgūt mazliet saules enerģijas radīto spēku. Turklāt līdz pat 2 reizes lētāk.

GoTrip ceļojumu veikals piedāvā arī ceļojumus uz tropiskajām valstīm, kur cenas ir atbilstoši attālumiem dārgākas, kā uz Dienvideiropas saulainajiem galamērķiem. Ja vēlies notvert labas cenas, tad zini, ka to var izdarīt iegādājoties ceļojumu nesezonā. Tropisko valstu laikapstākļi nesezonā bieži vien izpaužas kā īslaicīgs, intensīvs lietus pāris reižu dienā un pludmalei piemēroti laikapsākļi atlikušajā laikā.

Ieguvumi: izdevīgākas cenas, iespēja baudīt galamērķa priekus bez tūristu pūļiem.

Trūkumi: daži populārākie objekti var būt nepieejami un lielāka iespēja trāpīt uz nelabvēlīgiem laikapstākļiem.

Ceļo tad, kad citi to nedara!

Lielāks pieprasījums un līdz ar to arī augstākas cenas ir ceļojumiem citu atpūtnieku iekārotos laika periodos. Piemēram, skolēnu brīvlaikā vai nedēļas nogalēs, kurās iekrīt svētki un papildu brīvdienas – Ziemassvētkos un gadumijā, Lieldienās, Jāņos, maija svētkos vai laikā ap 18. novembri. Izvairies ceļot tad, kad to dara citi, un vari būt drošs, ka ceļazīmi varēsi iegādāties par izdevīgāku cenu.

Ieguvumi: iespēja atrast visizdevīgāko cenu.

Trūkumi: nepieciešamība izmantot vairāk atvaļinājuma dienu.

Var ceļot izdevīgi arī iegādājoties laicīgi!

Vērtīgi atcerēties, ka izdevīgi var ceļot arī iegādājoties ceļojumu laicīgi. Bet tad ir jāzina laiks, kad iegādāties ceļojumu uz konkrētu galamērķi. Piemēram, februārī GoTrip ceļojumu veikals platformā varēja iegādāties ceļojumus uz Grieķiju un tās salām par īpaši draudzīgām cenām.

Vēlamies uzsvērt, ka aktuālo informāciju par ceļojumu piedāvājumiem, variet aplūkot GoTrip ceļojumu veikals facebook lapā, kur informējam ceļotājus kā par aktuāliem pēdējā brīža piedāvājumiem, tā arī par ceļojumu piedāvājumu agro rezervēšanu.

Ieguvumi: iespēja rūpīgi sagatavoties savam ceļojumam, iekrāt papildus līdzekļus.

Trūkumi: nākās ieplānot ceļojumu neparedzamā nākotnē, kā arī dažādu variantu izpēte un izdevīgas cenas atrašana prasa piepūli un laiku.

Iepriekšējais raksts
Nākamais raksts