fbpx

Ceļošana ar suņiem! Vērtīgi padomi, lai ceļošana ar mājdzīvniekiem būtu patīkama!

Ceļojums un tā plānošana saistās ar prieku un zināmu satraukumu. Arī mājdzīvniekiem lidojums var radīt satraukumu, tāpēc, lai viss noritētu pēc iespējas mierīgāk ir svarīgi sagatavoties. Esam sarūpējuši informatīvu rakstu, kā labāk sagatavot mājdzīvnieku ceļojumam.

Pārdomā, vai Tavam sunim lidmašīna neradīs pārlieku lielus stresa apstākļus.

Katram sunim ir savs raksturs – dažiem suņiem būt lidmašīnā nesagādā nekādas problēmas, bet ir tādi, kuri var kļūt ļoti nervozi. Kā jau suņa saimniekam Tev vajadzētu spēt novērtēt, vai lidojums varētu suni mājdzīvnieku nervozu. Ja tomēr nezini kā rīkoties, sazinies ar vetārstu, kurš palīdzēs pieņemt lēmumu ar profesionāļa padomu.

Kas Tev ir jāzina, ceļojot ar suni!

Ja esi izvēlējies suni ņemt līdzi ceļojumā zini, ka būs nedaudz vairāk jāgatavojas, kā tad, ja ceļo viens. Ja plāno lidot ar lidmašīnu, tad zini, ka biļetes ir nepieciešams iegādāties laicīgi, jo dzīvniekiem paredzētais vietu skaits reisā ir ierobežots.

Iegādājies ceļojumu ar GoTrip un ceļojumu konsultants noskaidros, vai konkrētajos datumos Jūsu sunim būs vieta lidmašīnā. Ja vieta tiks akceptēta, tad Jums nebūs vairs ne par ko jāraizējās, kā tikai par to, lai sagatavotu visu nepieciešamo, lai ceļojums kopā mīluli noritētu bez raizēm.

Ceļojot kopā ar mājdzīvnieku, reģistrācijas zālē Tev jāierodas laicīgāk. Tā kā katrai aviokompānijai ir atšķirīgi noteikumi par ceļošanu ar suņiem, ieskaitot par reģistrācijas laiku pirms reisa, tad iesakām precizēt šo informāciju ar ceļojumu konsultantu vai iepazīties ar attiecīgās aviokompānijas noteikumiem.

Svarīgi būtu sagatavot suni cilvēku pūlim un troksnim. Ja četrkājaino draugu satrauc pūlis un trokšņi ir vērts sazināties ar vetārstu par iespējamajiem medicīniskajiem risinājumiem vai apsvērt iespēju mīluli atstāt pie draugiem.

Lidmašīnā suņi tiek turēti būrī, tāpēc ir svarīgi viņus sagatavot šiem apstākļiem, lai mīlulis nesabītos un nejustu diskomfortu.

Vērtīgi padomi, kurus vērts ievērot pirms lidojuma:

  • dzīvnieku pirms lidojuma nevajadzētu barot, dot tikai ūdeni, lai maksimāli novērstu dehidrācijas riskus; 
  • ja pirms došanās ceļā ir iespēja izvest suni pastaigā, tad to vajadzētu darīt, jo kustības un vingrinājumi nomierinal;
  • svarīgi dot iespēju “sasmaržot” pazīstamu vidi, piemēram, būrītī atstāt kādu savu kreklu, dvielīti vai mantu, kas smaržo pēc mājām un saimnieka – tas mājdzīvnieku nomierinās;
  • ceļojuma konteinerī vajadzētu izvietot kādu sedziņu, lai dzīvnieks justos siltāk, turklāt arī tai būs pazīstama smarža;
  • konsultējoties ar veterinārārstu, ceļojuma konteinerī var izsmidzināt speciālu nomierinošu līdzekli.

Vai ir atļaut suni ņemt līdzi lidmašīnas salonā?

Nereti tas ir atkarīgs no suņa svara un izmēra. Visbiežāk mazos sunīšus drīkst ņemt līdzi kā rokas bagāžu. Protams, jāatcerās, ka katrai aviokompānijai ir savi noteikumi, cik liela drīkst būt rokas bagāža – būris vai somiņa.

Saglabā mieru!

Noslēdzošais padoms suņu saimniekiem – lai kā uzvestos Jūsu mīlulis atceries saglabāt mieru, lai suns nekļūtu vēl tramīgāks Jūsu nenosvērtības dēļ.

Lai Tev un Tavam mīlulim drošs un patīkams ceļojums!

* Raksts ir informatīvas un neaizstāj veterinārārsta konsultāciju.

Iepriekšējais raksts
Nākamais raksts