fbpx

Noderīgas un mazāk zināmas aplikācijas ceļojumam 2019.gadā

Mūsdienās ceļošana ir grūti iedomājama bez šī mazā, bet ļoti gudrā palīga – viedtālruņa, kurš kļūst vēl noderīgāks, ja tajā ir lejupielādētas dažādas ērtas un labas aplikācijas, kas var atvieglot un uzlabot ceļojuma norisi. “Google Maps”, “AirBnB”, “Booking.com” un “TripAdvisor” visi jau zina, tāpēc GoTrip.lv iesaka dažas citas interesantas lietotnes, kuras tev šogad varētu noderēt.

TripIt: Travel Planner

Vērtējums: 4,4

iPhone/Android

Kad esi lejupielādējis šo lietotni, tā no tava e-pasta “savelk” rezervāciju apstiprinājumus un saliek to tavā ceļojuma plānā/maršrutā. Lietotne būs noderīgs palīgs, pārvietojoties pa lidostu, gaidot bagāžu; veidojot brauciena maršrutu, kuru vari nosūtīt saviem ceļabiedriem

Tad, ja ceļojumā paredzēts daudz pārvietoties, lidot un pārsēsties, lietotne būs īpaši vērtīga, jo uzskatāmi parādīs, kas šodien darāms.

App in the Air

Vērtējums: 4,4

iPhone/Android

Arī šī lietotne domāta, lai vienuviet glabātu visas ar ceļošanu saistītas elektroniskās lietas, tostarp lidsabiedrību lojalitātes programmas un lidmašīnu biļetes. Īpaši noderīga tā būs lielās lidostās, jo reāllaikā parāda, cik ilgi būs jāgaida uz drošības pārbaudi, reģistrēšanos lidojumam un bagāžas saņemšanu.

Tai ir vēl viena vērtīga funkcija – ar lietotnes palīdzību var mērīt savu rokas bagāžu, lai redzētu, vai tā ietilps nodalījumā virs sēdvietām.

Duolingo

Vērtējums: 4,7

iPhone/Android

Jo ātrāk lejupielādēsi šo lietotni, jo labāk! Ar Duolingo vari mācīties veselu sarakstu ar dažādām valodām, kas varētu noderēt, ja vēlies pārsteigt vietējos un iegūt jaunus draugus. Lietotnē var mācīties spāņu, franču, vācu, itāļu, krievu, portugāļu, turku, nīderlandiešu, dāņu, zviedru, ukraiņu, esperanto, poļu, grieķu, ungāru, norvēģu, ebreju un citas valodas. Tomēr tā nav pieejama latviski.

PackTeo

Vērtējums: 4,3

Android

Ikviens zina, cik svarīgi ir paņemt visu nepieciešamo, braucot ceļojumā, un ikviens zina, kāda putra dzīvo galvā, kad jāsāk kravāties. Šī aplikācija piedāvā biežāk līdzi nepieciešamās mantas, kuras ērti vari iekļaut savā sarakstā, kā arī ievadīt savus variantus. Vaicāsi, kāpēc nevar izmantot veco labo lapiņu un pildspalvu? Jo tā tu vari veidot sarakstu pakāpeniski un ērti koriģēt to jebkurā brīdī, piemēram, braucot sabiedriskajā transportā, jo viedtālruni reti kurš atļaujas aizmirst mājās, vai ne?

XE valūtu kalkulators

Vērtējums: 4,4

iPhone/Android

Kamēr eirozonā viss ir vienkārši, ārpus tās ļoti noderīgs var būs šis valūtu kalkulators. Īpaši, ja rēķināšana galvā nav tava stiprā puse vai gadījumos, ja apceļosi vairākas valstis ar dažādām valūtām. Tas tev palīdzēs ātri saprast, vai prasītā maksa ir adekvāta un ir pa kabatai. Sevišķi gadījumos, kad uzbrukumā tūristiem metušies vietējie suvenīru tirgoņi.

Trips by Lonely Planet

Vērtējums: 4,1

iPhone/Android

Kurš gan nezina pasaulslavenos “Lonely Planet” ceļvežus, kuri tik ļoti palīdzējuši daudziem ceļotājiem, īpaši – laikmetā, kad nebija viedtālruņu un nepārtrauktas pieejas bezvadu internetam! Šī glītā un ērtā lietotne ļaus tev dalīties ar saviem ceļojuma stāstiem un fotogrāfijām, lai ģimene un draugi zina, kur esi un kā pavadi laiku. Atliek vien nosūtīt viņiem saiti. Tāpat ar šīs lietotnes palīdzību tu varēsi atrast jaunas vietas un iedvesmoties no citiem ceļotājiem.

Weather by WeatherBug

Vērtējums: 4,5

iPhone/Android

Tas ir kas vairāk par parastu laika prognožu aplikāciju, jo piedāvā ne tikai to, kāds laiks gaidāms, bet nodrošina ar meteroloģiskiem brīdinājumiem, ultravioleto indeksu, situāciju ar putekšņu līmeni, kas sevišķi svarīgi alerģiskiem cilvēkiem.

Culture Trip

Vērtējums: 4,6

iPhone/Android

Kad dodies ceļojumā, nereti valda apjukums – kur lai uzzina, kas vēl interesants notiek pilsētā no vietējā, nevis tūrista perspektīvas. Šī lietotne var kliedēt apjukumu, jo tajā ik mēnesi tiek publicēti vairāk nekā 1000 īsi raksti par dažādām tematikām, piemēram, mākslu, ēdienu, filmām un kultūru.

Izveido sevis interesējošo pilsētu sarakstu un lietotne tev “piegādās” ziņas par 10 interesantākajiem rajoniem Parīzē, iedos pastaigu maršruta karti, lai apskatītu interesantus objektus, kuri nav iekļauti populārāko tūristu apskates vietu sarakstos, ieteiks, ko noteikti nogaršot Ankarā un kuras frāzes zināt, ja esi Berlīnē. Kaut ko noderīgu sev tur atradīs ikviens ceļotājs.

Travello

Vērtējums: 4,3

iPhone/Android

Viens no pasaulē lielākajiem ceļošanas sociālajiem tīkliem. Tas ir kā “Tinder”, tikai ceļotājiem. Lietotne palīdzēs tev sameklēt domubiedrus, kuri ir netālu no tevis, lai kopīgi pavakariņotu, dotos izbraucienā vai, piemēram, dalītu kādas ar ceļošanu saistītas izmaksas.

Kartes, kartes, kartes….

Un, protams, kurš gan nezina, cik svarīgas ir kartes! Vai zināji, ka populārajā “Google Maps” ir iespējams lejupielādēt vajadzīgās kartes savā tālrunī, lai pārvietotos pa apkārtni, neizmantojot mobilo internetu? Tas ir vienkārši izdarāms: atver lietotni, ievadi interesējošo pilsētu, piemēram, Viļņa, Larnaka vai Parīze un lejupielādē to savā telefonā!

Iepriekšējais raksts
Nākamais raksts