fbpx

Idejas brīvdienām: ko apskatīt leģendām bagātajā pilsētā Valmiera?

Valmiera, kas pazīstama ne tikai ar gleznainām dabas ainavām, kultūras un vēstures pieminekļiem, bet arī senām leģendām, priecēs ikvienu tās viesi. Šeit varēsi baudīt interesantus kultūras un sporta pasākumus, Valmieras Drāmas teātra izrādes, Gaujas ainaviskos Stāvos krastus, izglītojošas ekskursijas alus darītavā “Valmiermuiža” un daudz ko citu.

Māra Štromberga BMX trase “Valmiera”

Valmiera ir ļoti piemērota aktīvās atpūtas cienītājiem. Pilsētas apkārtne ērti pieejama velo braucējiem. 2019. gada vasarā uzcelta BMX riteņbraukšanas trase, kas nosaukta par godu divkārtējam BMX olimpiskajam čempionam Mārim Štrombergam. 

Gleznainie Gaujas Stāvie krasti

Diženo koku rotātajos Gaujas Stāvajos krastos, vērojot straujo upi no neierasta skatupunkta, varēsi baudīt svaigo priežu aromātu. Gauja piemērota laivošanai, bet upes krastmalās esošās takas pastaigām, velobraucieniem un atpūtai.

Aizraujošās aktivitātes “Sajūtu parkā”

Ja vēlies baudīt virkni aizraujošu atrakciju, reizē baudot gleznainu ainavu, tad dodies uz “Sajūtu parku”. Šeit varēsi baudīt baskāju taku, taku kokos, tīklu kubu un citas aizraujošas sportiskās aktivitātes.

Baskāju takā sajutīsi 15 dažādus segumu klājumus. Oļi un olīši, Valmieras stikla šķiedru zilās lodītes, keramzīta gabaliņi, kastaņi – to visu un vēl kailām pēdām iespējams sajust baskāju takā. Pēc 2 km garas pastaigas pēdas patīkami kņudēs un fiziski jutīsies enerģiski paciālāts.  

Adrenalīna medniekus aicinām izaicināt sevi šķēršļu takā kokos. Trases garums ir aptuveni 1,5 km un tās laikā būs iespēja šķērsot 4 aizraujošus trošu nobraucienus pāri upei. 

Inovatīva atrakcija “Tīklu kubs” būs aizraujoša kā lielajiem, tā mazajiem atpūtniekiem. Kuba sistēmu savieno labirinti ar dažādiem kāpšanas elementiem. Trešajā stāvā iekārtota ērta tīkla guļamzona, kā arī batuts drosmīgajiem atpūtniekiem.

Ciemošanās alus darītavā “Valmiermuiža”

Zinātkārie alus cienītāji laipni aicināti paša acīm skatīt nesteidzīgo alus brūvēšnu.  Viesošanās te ļaus ne tikai izzināt alus darīšanas procesus, bet arī varēs baudīt Valmiermuižā meistarotos dzērienus un nogaršot ēdienus, kurus vispatīkamāk baudīt kopā ar alu. Turklāt šeit iespējams baudīt arī izjādes ar zirgiem.

Viesmīlīgā ģimenes picērija “Vīnkalni Pils Māja”

Itālijas garšas un atmosfēras cienītājiem īpaši iemīļota ir ģimenes picērija “Vīnkalni Pils Māja”. Malkas krāsnī gatavotas picas, tradicionālais tiramisu, izsmalcināts espresso un citi ēdieni un dzērieni priecēs ikvienu tās viesi.

Septembrī uz Valmieras Drāmas teātri!

Ja septembrī esi nolēmis apmeklēt Valmieras teātri, tad zini, ka izrādes starplaikā pie vīna glāzes varēsi aplūkot daudzsološā jaunā mākslinieka Jāņa Šneidera personālizstādi “ĀRĀ”, kas atrodas Valmieras teātra kafejnīcas galerijā. Priekā!

Iepriekšējais raksts
Nākamais raksts

No Comments

Leave a Reply