fbpx

8 idejas aktīvai atpūtai ar ģimeni

Dabai pavasarī atplaukstot, arvien spēcīgāka kļūst vēlme izrauties ārpus mājas, lai dotos pastaigā ar ģimeni vai bez tās pa kādu dabas parku vai taku, apmeklētu kādu restorānu vai kafejnīcu, vai, iespējams, dot priekšroku kādam no aktīvajiem atpūtas veidiem.

Nereti atpūtas vietas izvēle ģimenēm sagādā pamatīgas grūtības dažādu interešu dēļ vai aktivitāšu ierobežojumu dēļ – ne visas atpūtas vietas piedāvā vienlīdz aizraujošas laika pavadīšanas iespējas gan pieaugušajiem, gan bērniem.

Ņemot vērā šo aktuālo problēmu, esam apkopojuši 8 atpūtas vietu sarakstu, kuras apmierinās gan pēc darba nedēļas nogurušos vecākus, gan arī rotaļīgos bērnus, kuriem gandrīz vienmēr dod priekšroku dinamiskām aktivitātēm.

Atpūtas bāze “Valguma Pasaule” 

Foto:https://www.facebook.com/Valguma-Pasaule-1481878285465122/

Viens no labākajiem un veselīgākajiem veidiem, kā izvēdināt galvu un gūt pozitīvas emocijas, ir atpūta brīvā dabā, un tieši šādu iespēju interesentiem piedāvā atrakcijām pārpilnā atpūtas bāze “Valguma Pasaule”.

Šis atpūtas komplekss ietver vairākas dabas takas tiem, kuri vairāk novērtē mierīgu pastaigu pa mežu, velomaršrutus aktīvākas laika pavadīšanas cienītājiem, kā arī daudz citu atpūtas iespēju makšķerniekiem, putnu vērošanas entuziastiem u.c.

Safari parks More

Mērojot 1.5 km garo pastaigu taku, Jums būs iespēja aplūkot staltbriežus, dambriežus un baltos briežus, kā arī tos pabarot. Apmeklējuma laikā pēc vēlēšanās iespējams saņemt arī gida pakalpojumus, kurš 40-60 minūšu garās pastaigas laikā sīki izstāsta visu par briežu dzīvi, uzvedību un īpašībām, kā arī pievilina dzīvniekus tuvāk, lai ekskursanti spētu tos labāk aplūkot un arī pabarot no rokas. Parka teritorijā ir ierīkots omulīgs un plašs viesu nams ar pirti, kuru apmeklētāji iecienījuši pēc pastaigas.

Šokolādes muzejs Pūrē

Pūres šokolādes muzejs ir īstā vieta visu vecumu saldumu cienītājiem. Ekskursijā pa muzeju iespējams ne vien līdz vissmalkākajām niansēm iepazīt šokolādes rašanās stāstu, ražošanai izmantotās metodes un plašo vēsturi, bet arī, piesakoties uz ekskursiju ar meistarklasi, personīgi piedalīties šokolādes ražošanas procesā. Muzeja apmeklējums viennozīmīgi atstās pozitīvu iespēju katram, sākot no ģimenēm un beidzot ar skolas klasēm vai darba kolēģiem.

Drifta halle “Wolftrike”

Foto:@lonexone

Vieta, kur iespējams pilnvērtīgi aizvadīt bērnu ballītes, dzimšanas dienas, konferences, prezentācijas un dažādus citus svētkus? Wolftrike drifta halle piedāvā tieši šādu iespēju – pilnvērtīgi un profesionāli aprīkotas telpas gan aktīvas atpūtas cienītājiem, gan arī tiem, kuri vairāk novērtē mierīgu atpūtu, taču jāpiemin, ka reti kuram izdodas nosēdēt mierīgi, nepamēģinot izbraukt apli ar Wolftrike tricikliem, kuri sasniegt ātrumu līdz pat 50 km/h.

Tāpat vasaras sezonā svinības iespējams rīkot arī mākslīgi izveidotā pludmalē ar ērtu āra terasi, kvalitatīvu mūzikas apskaņošanu uz kuras ierīkotas grila vietas.

Dabas taka “Aiviekstes ozoli”

Radīta ar “Aborieši” iniciatīvu, lai labiekārtotu upes apkārtni, taka “Aiviekstes ozoli,” kas vijās gar Aiviekstes upes krastmalu, ir iecienīts ceļotāju galamērķis to vidū, kuri izbauda mierīgu upes plūduma vērošanu. Dabas takas teritorijā atrodās arī pazīstmā “Baskāju taka,” pa kuru var bez problēmām pārvietoties arī basām kājām – tajā ierīkoti dažāda veida segumi un šķēršļi, kas padara visu procesu daudz interesantāku un aizraujošāku.

Vēstures entuziastiem takā ir radīta arī akmens laikmeta apmetne, kura ļauj apmeklētājiem iejusties kādreizējā Aboras apmetnes cilvēka ādā. Apmetnē var aplūkot gan akmens laikmeta ieročus, kaula, krama, koka un akmens darbarīkus, kā arī pat dažus senos mūzikas instrumentus.

Vieta ir lieliski piemērota atpūtai ar ģimeni, tā kā tajā visa gada garumā tiek organizēti dažādi, uz aktīvu atpūtu tendēti pasākumi, kā piemēram, šaušana ar loku, šķēpu vai nažu mešana, akmens grūšana utt.

Dzintaru mežaparks Jūrmalā

Foto: https://www.facebook.com/alyona.yeltsina

Populārs gan vietējo, gan tūristu vidū, Dzintaru mežaparks visa gada garumā piesaista kā aktīvās atpūtas, tā arī mierīgās atpūtas cienītājus. Reti, kurš var ar tīru sirdsapziņu teikt, ka neizbauda svaigo Jūrmalas gaisu, kurš bagātīgi piesātināts ar priežu aromāta niansēm. Parkā ierīkoti vairāki rotaļu laukumi, kuri ir piemēroti dažāda vecuma bērniem, tāpat pieejams ir arī celiņš skrituļslidotājiem un gājējiem.

Noteikti iesakām apmeklēt arī 33,5 metrus augsto Dzintaru skatu torni, kurš visa gada garumā ļauj novērot patiešām elpu aizraujošu ainavu.

Pēc atpūtas parkā ir iespējams arī iegādāties uzkodas vai veldzējošus dzērienus kādā no divām parka teritorijā ierīkotajām kafejnīcām.

Ūdens tūrisma attīstības centrs “Bāka”

Foto:@UdensTurismaAttistibasCentrsBaka

Plašu aktivitāšu izvēli visa vecuma apmeklētājiem piedāvā Ūdens tūrisma attīstības centrs “Bāka”.

Sākot ar dažādu pasākumu un svētku organizēšanas iespēju attīstības centra telpās, un beidzot ar dažnedažādākajām sportiskajām spēlēm, kuras var vadīt pilnvērtīgi aprīkotajā centra teritorijā, šī vieta ir brīnišķīgi pielāgota jebkura apmeklētāja interesēm.

Nav jāuztraucās arī par sporta spēlēm vai kam citam nepieciešamo ekipējumu – centrs piedāvā nomas iespēju tenisa raketēm, volejbola bumbām, makšķerēm, vēja dēļiem, ūdensslēpēm, kaitiem u.c

Dabas parks “Engures ezers”

Dabas parka “Engures ezers” teritorijā ietilpst gan pats ezers, gan arī Rīgas jūras līča piekraste no Mērsraga līdz Engurei, kā arī meži, kuri atrodās starp piekrasti un ezeru. Šī vieta ir salīdzinoši iecienīta putnu vērotāju starpā, tā kā teritorijā ligzdo vairāk kā 187 putnu sugas, kuru starpā ir visā pasaulē apdraudētie jūras ērgļi un griezes.

Engures ezera apkārtne var lepoties ar to, ka ir viena no floristiski bagātākajām teritorijām Latvijā – tā izceļas gan ar lielu sugu daudzveidību, gan arī ar būtisku augu valsts vērtības kritēriju – dabiskumu.

Vēl viena no atrakcijām, kuru iecienījuši kā lielie, tā arī mazie ceļotāji, ir savvaļas dzīvnieku – Latvijas brūno, Hailandes, Šarolē un Herefordas govju, un poļu koniku, kas ir viena no atpazīstamākajām zirgu šķirnēm – apskati.
Četrkājainie dabas parka iemītnieki laika gaitā ir pieraduši pie parka apmeklētājiem, tādēļ ar draudzīgākajiem un ziņķārīgākajiem no tiem dažkārt iespējams uzņemt kādu bildi.

Laikā, kad tik daudz laika nākas pavadīt iesprostotiem mājokļos, ir svarīgi neaizmirst par to, cik būtiska un nepieciešma ir kvalitatīva atpūta ar savu ģimeni. Gan fiziskajai, gan garīgajai veselībai nāk tikai par labu reizi pa reizei pievērsties kādam aktīvākam un dinamiskākam atpūtas veidam.

Iepriekšējais raksts
Nākamais raksts