fbpx

Ar kurām valstīm sākt ceļot, ja vēlies to darīt gudri?

Kā mēs zinām, apetīte rodas ēdot. Tas attiecas arī uz ceļošanu, tāpēc šajā rakstā apskatīsim, kā uzsākt ceļošanu gudri un prātīgi, lai ātri vien nekļūtu par paēdušu peli, kurai miltiņi rūgti.

Meklējot savu nākamo brīvdienu galamērķi, apjukt ir ļoti viegli, jo mēs dzīvojam gan ekonomiski, gan ģeogrāfiski parocīgā vietā, proti, mēs varam laiku pa laikam atlicināt naudu ceļojumiem un no mūsu valsts ir visai viegli dažās stundās nokļūt dienvidu saules apspīdētos kūrortos vai pasaulē iespaidīgākajās metropolēs. Dažreiz apjukumu paspilgtina fakts, ka ceļazīmju cenas ir visai līdzīgas. Kā lai izvēlas un kur lai brauc, rodas pavisam pamatots jautājums.

Ja esi ceļotājs iesācējs, tad atbilde uz šiem jautājumiem ir pavisam vienkārša – jādodas tur, kur par samaksāto naudu saņemsi visvairāk. Darbaspēku izmaksu un citu tamlīdzīgu iemeslu dēļ Eiropas kūrortus droši var atlikt vēlākam laikam un sākt ar galamērķiem, kuri ir finansiāli izdevīgi.

Kāpēc vēl svarīgi sākt ar vietām, kur pie ceļotājiem ir pierasts? Jo tā tu trenē savu ceļotāja intuīciju, ceļotāja sesto prātu. Protams, katra valsts ir citādāka, taču pieredzējuši tūristi bieži jau instinktīvi jūt, kā jārīkojas dažādās situācijās, kur jāiet, kur vislabāk paēst utt. Proti, ja esi bijis divās Eiropas valstīs, došanās uz kādu pavisam eksotisku un tūristu mazāk apmeklētu valsti varētu būt interesanta, bet vienlaikus arī apjukuma pilna.

Ja nekad iepriekš neesi ceļojis, izlasi mūsu rakstu ar labiem padomiem iesācējiem.

Ēģipte

Kādreiz tur devās visi, līdz ar to tūristu uzņemšana tur kļuva masveidīgāka un bieži vien bija dzirdamas sūdzības par individuālas pieejas trūkumu. Tagad pēdējo gadu notikumu dēļ tūrisms šajā valstī, ja tā var teikt, ir restartējies, un par salīdzinoši niecīgu naudu tur var tikt pie patiesi karaliskas atpūtas un lieliskas apkalpošanas. Lai arī valsts ir visai eksotiska, nav mazsvarīgi, ka nokļūt līdz tai var salīdzinoši ātri – nepilnās piecās stundās. Ēģiptē ne tikai ir labs klimats, kur arī Latvijas ziemas laikā var meklēt patvērumu no sala un sniega, bet arī pasakainas pludmales, tuksneši, aizraujošs kultūrvēsturiskais mantojums, interesanta vietējā virtuve, neskaitāmas aktīvās atpūtas iespējas, kā arī daudz citu veidu, kā palutināt savu miesu un dvēseli.

Kad doties?

Tas ir atkarīgs no tā, kāds klimats jums visvairāk iet pie sirds. Dedzinoša karstuma cienītāji var riskēt un braukt vasaras karstumā, bet rudenī un agrā pavasarī klimats būs tieši tik labs, lai baudītu jūru un peldi, neriskējot acumirklī pārkarst. Ziemā gaisa temperatūra iesilst virs 20 grādiem, kas ir ideāls laiks, lai dotos uz apskates vietām un aktīvi pārvietotos.

Turcija

Tūrisms te iet uz urrā un katru dienu neskaitāmas cilvēku pilnas lidmašīnas atved Turcijai nākamo viesu “porciju”. Ceļotāju uzņemšana un izklaidēšana Turcijā ir noslīpēta līdz pēdējam, jo šai valstij pieredze ir nudien liela, turklāt par cenu, kuru samaksāsi, servisa un ērtību ziņā dabūsi daudz vairāk, nekā Eiropas galamērķos.

Šis galamērķis ir īpaši izslavēts ar savām All inclusive jeb Viss iekļauts viesnīcām, taču lielisku baudījumu un servisu var pieredzēt arī citos izmitināšanas tipos. Viss atkarīgs no tā, kādas ir vēlmes, vajadzības un iespējas. Šeit garlaikoties nevajadzēs nevienam, jo turki ir padomājuši, kā izklaidēt dažāda vecuma, dzimuma un tautības viesus.

Kā vislabāk izvēlēties viesnīcu un vai jāņem All Inclusive? Lasi šeit.

Kad doties?

Arī Turciju vislabāk apmeklēt rudenī vai pavasarī, kad laika apstākļi ir patīkami un piemēroti gan atpūtai pludmalē, gan peldei tirkīzzilajā jūrā. Vasaras vidū, protams, arī vari doties, bet jārēķinās, ka saule par sevi liks manīt ik dienu. Kas nemaz nav tik slikti, vai ne?  

Iepriekš rakstījām par ēdieniem Turcijā. Lasi šeit.

Grieķija

Lai arī tā ir Eiropas Savienībā, kur algu un servisa izmaksu līmenis ir augstāks, nekā iepriekšminētajās valstīs, arī Grieķija tiek uzskatīta par kārdinošu galamērķi izmaksu un pretī saņemtā ziņā. Šo galamērķi vari izvēlēties jau kā nākamo, jo šeit, neraugoties uz salīdzinoši zemajām cenām, var just Eiropas līmeni un kvalitāti. Grieķija savus ceļotājus lutina ar interesantajiem un fotogēniskajiem cilvēkiem, grandiozu kultūrvēsturisku mantojumu, neaizmirstamu kulināro baudījumu (vairāk lasi šeit), sauli, skaistām baznīcām, kalniem, jūru, sulīgiem augļiem un vēl, un vēl.

Kad doties?

Vislabākais laiks, kad doties uz šo valsti, ir maijs līdz novembris, kad laika apstākļi ir vislabākie un dienas vissaulainākās. Jāņem vērā, ka karstākie mēneši ir jūlijs un augusts. Ja doties šajā laikā, ieplāno labi daudz veldzes pie jūras vai baseina ar atvēsinošu kokteili rokās. Vai varbūt izbraucienus ar tūristu prāmjiem pa jūru un tuvējām saliņām. Pārējā laikā savus ceļojumu iespaidus vari paspilgtināt ar kultūrvēsturisko objektu apskati un klīšanu pa senatnīgo pilsētiņu ielām.

Spānijas: Kanāriju salas un Maljorka

Šīs vietas noteikti dzīves laikā ir jāapmeklē, tomēr jāņem vērā, ka, lai justos kā karalis, šeit var nākties samaksāt vairāk, nekā iepriekšminētajos galamērķos, tomēr arī te par visai pieņemamu cenu var tikt pie patiesi labiem ceļojumu piedāvājumiem. Zīmīgi, ka šīs salas liks apbrīnā vērties apkārt ar pavērtu muti pat tiem, kuri var lepoties ar garu apmeklēto valstu sarakstu, jo vien dažu lidojuma stundu attālumā nonāksi īstas eksotikas epicentrā. Vulkāni, neaizmirstami skaista jūra, banānkoki un sulīgās papaijas augļi Kanāriju salās un tālu zemju cienīgas pludmales Maljorkā neatstās vienaldzīgu nevienu.

Kad doties?

Visizdevīgāk uz Kanāriju salām būs ceļot no rudens līdz pavasarim, savukārt Maljorku vislabāk apmeklēt no pavasara līdz rudenim, kad šīs abas salas tā vien gaida arvien jaunus ceļotājus.

Ceļojumu plāns turpmākajiem gadiem ir skaidrs, vai ne? Atliek vien izvēlēties datumus un patīkamā satraukumā gaidīt, ko pasaule mums var sniegt!

Iepriekšējais raksts
Nākamais raksts