fbpx

Esi nopircis ceļojumu, bet to atcēla. Kas būs tālāk?

Pēdējās dienās situācija ar jaunā koronavīrusa Covid-19 izplatību pasaulē un mūsu mājās mainās pa minūtei. Ja vēl nesen cilvēki lauza šķēpus par to, braukt vai nebraukt plānotajā ceļojumā, tad tagad valdības pieņemtais lēmums ierobežot iedzīvotāju pārvietošanos pāri valstu robežām šīs diskusijas padarījis liekas. Ceļojumi tiek atcelti. Šajās dienās aktīvi sadarbojamies ar saviem klientiem, jo jautājumu ir ļoti daudz, tāpēc redzam nepieciešamību paskaidrot vairāk. Par to lasi šajā ierakstā!

Priecē tas, ka cilvēki izturas ar sapratni un apzinās, ka situācija ir sarežģīta visiem – gan klientiem, kuri palika bez sen plānotā un kārotā ceļojuma, gan tūrisma operatoriem, kuri šobrīd steidz sūtīt tukšas lidmašīnas uz galamērķiem, lai savus ceļotājus droši atgādātu mājās.

Ceļojums atcelts. Pazaudēšu naudu?

Ja esi iegādājies kompleksu ceļojumu, bet tūrisma operators ceļojumu atcēlis nenotikuša lidojuma vai kādu citu iemeslu dēļ, nauda netiek zaudēta, tomēr šo gadījumu var uzskatīt par force majeure jeb nepārvaramo varu. Tas nozīmē, ka brauciens tiek atcelts, jo to gluži vienkārši nav iespējams īstenot. Lai arī situācija ir nepatīkama, par ceļojumu samaksātā nauda “neizkūp”, proti, to pagaidām nevar atgūt atpakaļ, taču tiks piedāvāti alternatīvi ceļojumu varianti.

Protams, jāņem vērā, ka situācijas ir un būs dažādas, līdz ar to arī risinājums visām nebūs viens, noteikti būs individuāli gadījumi, kad tiks veikta iemaksātās naudas atgriešana.

Jāsaka, ka šajās dienās daudzi mūsu klienti, kuri braucienu neatcēla paši, bijuši ļoti iepriecināti, uzzinot, ka iemaksātā nauda nav zaudēta un to varēs izmantot nākotnes ceļojumiem. Šobrīd neviens nevar pateikt, kā attīstīsies notikumi un kad šī krīze būs galā, tāpēc saviem klientiem iesakām gluži vienkārši nogaidīt, skatīties, kā attīstās situācija, un sadarboties ar savu tūrisma aģentu, kurš tālāk komunicēs ar operatoru.

Jā, šobrīd varbūt šķiet, ka pat negribas domāt par ceļošanu, tomēr vienu dienu šī krīze beigsies, ar laiku piedzīvotais un pārdzīvotais aizmirsīsies un mūsu visu ikdiena normalizēsies.

Iepriekšējā bloga ierakstā apskatījām dažādas situācijas par un ap ceļošanu. Tostarp, ko darīt, ja veikta pirmā iemaksa par ceļojumu. To lasi šeit.

Kur meklēt informāciju?

Šajās dienās mēs visi novērojam, ka atkal aktivizējas viltus ziņu izplatītāji, tāpēc mudinām savus klientus uzticēties tikai pārbaudītiem informācijas avotiem gan jautājumos, kas skar tūrismu un patērētāju tiesības, gan aktuālo situāciju par to, kā notiek vīrusa izplatība.

  • Patērētāju tiesību aizsardzības centrs PTAC ir izveidojis atsevišķu sadaļu ar ziņām, kas saistītas ar jaunā koronavīrusa Covid-19 dēļ atceltajiem ceļojumiem un pasākumiem. Tās meklē šeit;
  • Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) izveidojis sadaļu par Covid-19 uzliesmojumu. Tur tiek publicēta jaunākā informācija par saslimušo skaitu, kā arī pieejams skaidrojums plašam cilvēku lokam: ārstiem; iedzīvotājiem; ceļotājiem; darba devējiem; farmaceitiem utt. Tāpat šeit atrodama informācija krievu un angļu valodās;
  • Valdība līdz 14. aprīlim valstī ir izsludinājusi ārkārtas stāvokli, kas paredz daudzus ierobežojumus. Informāciju par, kādi tieši ir šie ierobežojumi, atradīsi šeit;
  • Lasi, skaties un klausies tikai pārbaudītu mediju ziņas, piemēram, sabiedrisko radio, televīziju vai ziņas internetā. Īpaši svarīgi lasīt uzticamas ziņas ir tiem cilvēkiem, kuri šajās dienās notiekošā dēļ izjūt paaugstinātu stresu un trauksmi, jo viltus ziņās informācija tiek pasniegta biedējošā, pārspīlētā un dramatiskā veidā, vēl vairāk vairojot cilvēku satraukumu un negatīvi ietekmējot emocionālo stāvokli.

GoTrip.lv kolektīvs vēlreiz pateicas saviem klientiem par spēju saglabāt mieru un uzklausīt piedāvātos risinājumus, kā arī aicina visus būt solidāriem un saprotošiem vienam pret otru. Apstākļi ir sarežģīti mums visiem, taču mūsu spēkos ir atbalstīt un saprast vienam otru. Aicinām jūs ieklausīties atbildīgo iestāžu rekomendācijās, jo tas palīdzēs mums visiem ātrāk atgriezties ierastajā ritmā!

Iepriekšējais raksts
Nākamais raksts

1 Comment

Comments are closed.