fbpx

“Es viņu tūlīt nositīšu” jeb 15 kaitinošākie blakussēdētāji lidmašīnā

Lidojums bieži vien ir apgrūtinošākais ceļojuma posms, jo tu ne tikai esi iesprostots metāla kastē daudzus tūkstošus metru virs zemes, bet esi spiests zināmu laiku pavadīt blakus svešiem cilvēkiem, kuri, kā mēs labi zinām, mēdz būt… khm… dažādi. Lai mazliet pasmietos, apkopojām 15 kaitinošākos ceļabiedru veidus.

1. Nerimstošais pļāpa

Laipna saruna ar blakussēdētāju lidojuma laikā nav nekas neparasts un rets, taču jāsāk uzmanīties tad, ja esat spiesti klausīties monologā, kura laikā uzzināsiet, ko par politisko situāciju Ukrainā domā Birutas tante; ko Matīsiņam atnesīs Ziemassvētku vecītis un citus maznozīmīgus kaimiņa dzīves krikumus. Jūs ar savu sakāmo varat iespraukties vien mirkļos, kad runātājs paņēmis sekundes pauzi, lai ievilktu elpu pirms nākamā vārdu biruma. Ja jūtat, ka saruna kļuvusi pārāk intensīva, piecelieties, lai dotos uz labierīcībām, bet, atnākot atpakaļ, ātri iegrimstiet grāmatā, ielieciet austiņas vai tēlojiet (var arī netēlot) aizmigušu.

2. Misters “Vai jūs man nevarētu izdarīt pakalpojumu?” 

Šos cilvēkus var atpazīt pēc tādiem jautājumiem kā “Vai jums ir vajadzīgs jūsu pleds?”; “Vai varu savas mantas nolikt zem jūsu sēdvietas?”; “Vai jūs nesamainītos ar mani vietām, jo es bieži gribēšu iet uz tualeti?” Protams, svētā miera labad vieglāk ir piekāpties, taču ziniet, ka šie cilvēki tā vien izmanto visas iespējas iedzīvoties uz pieklājīgo blakussēdētāju komforta rēķina. Ja lūgtais pakalpojums jums nekā nekaitēs, piekrītiet, bet nekautrējieties atteikt, ja astoņu stundu lidojumā būsiet spiesti salt bez sedziņas, kamēr kaimiņš saldi dusēs satinies kā kāpostgalva.

3. Sliktais plānotājs

Tikko, kā jūs atvērāt galdiņu, lai paēstu pusdienas, viņam pēkšņi vajag uz tualeti. Kad nupat beidzot izdevās iemigt, viņš sāk dīdīties, meklējot nokritušus priekšmetus, čaukstināt konfekšu papīriņus, bakstīties ar elkoni un dungot līdzi iemīļotākajām melodijām. Atliek vien saprast un piedot.

4. Misters “Es gribu būt pirmais!”

Pilots knapi paguvis nosēdināt gaisa kuģi, kā šis blakussēdētājs jau ir uzrāvies kājās, velk jaku, ver vaļā somu nodalījumu, no kura izvelk milzīgu mugursomu. Ierobežotās telpas dēļ kustības nav tik plūstošas, tāpēc viņš kādam nejauši iemauc pa galvu, bet, liekot to mugurā, kā ķegļus apgāž vēl dažus cilvēkus. Mēs saprotam, ka lidojums bija garš un nogurdinošs, taču mēģiniet ignorēt, finišs ir jau tuvu.

5. Alkoholiķis

Viņš jau pirms lidojuma paguva “uzpildīties” lidostas bārā un, kā likums, apsēžas tieši jums blakus. Viņš nenomierināsies, kamēr nebūs iztukšojis visus lidmašīnas alkohola krājumus. Sāks ar alu un vīnu, bet turpinās ar kaut ko stiprāku. Kad stjuarte nolems, ka viņam jau pietiks, alkoholiķis pasmīnēs un sāks tukšot savus “duty free” iepirktās pudeles. Jums atliek vien cerēt, ka viņu noņems no reisa vai vismaz, ka viņš nesāks dziedāt, piedāvāt iedzert arī jums vai rīkot scēnas.

6. Nervozais

Viņš trīcina kājas un sper pa jūsu krēslu. Katra viņa kustība rada teju vai zemestrīci. Varbūt viņš vienkārši baidās lidot? Ja tā, tad pasakiet viņam, ka bīstamākais brauciena posms – ceļš uz lidostu – jau ir aiz muguras.

7. Svarīgākais cilvēks lidmašīnā

Viņam pret visu būs iebildumi, kurus uzvalkā tērptais kungs nekautrēsies paziņot pa visu lidmašīnu. Stjuarti tikmēr bieži dzirdēs: “Esmu jūsu pastāvīgais klients!” Viņam nepatiks viss: lidmašīnas ēdiens būs pārāk bezgaršīgs; situācija, ka beidzās sarkanvīns, būs pilnīgi nepieņemama; norāde, ka gaidāma turbulence, tāpēc jāpiesprādzējas un jāpaliek savās vietās, uz viņu neattieksies. Ja vēlaties viņu pakaitināt, laipni norādiet, ka pirmā klase ir tur vai vienkārši uzlieciet kādu filmu un ignorējiet.

8. Slimnieks

Sarkanas acis, nerimstošas šķavas, piešņauktu salvešu kalns… protams, vīruss nav gana nozīmīgs iemesls, lai atceltu lidojumu. Tas nekas, ka viņš aplipinās citus, kāda viņam gar citiem daļa? Viņš visu lidojumu rakņāsies savā aptieciņā, vaidēs un ik pēc 10 minūtēm dosies uz tualeti, lai sagādātu jaunus salvešu krājumus. Jums atliek vien lūgties par viņa veselību.

9. Nogurušais

Jūs tikko būsiet iekāpuši lidmašīnā, kā nogurušais atmetīs galvu atpakaļ un sāks sulīgi krākt. Protams, roku balsts piederēs viņam. Lai būtu ērtāk, viņš aizspārdīs jūsu somu un izstieps kājas. Atliek vien pieņemt, bet kritiskākos gadījumos var likt lietā elkoni.

10. Telefonatkarīgais

Lidmašīnas apkalpes norāde, ka pacelšanās laikā jāieslēdz lidojuma režīms, uz viņu neattiecas, viņš turpina videozvanu ar mammu līdz pēdējam. Lidmašīnas riteņi vēl nav paguvuši pieskarties skrejceļam, kā viņš jau nepacietīgi gaida, kad telefons pieslēgsies tīklam. Kad tas ir noticis, viņš saka: “Jā, nosēdāmies, jā… Tā, kur mēs palikām?” Telefons ir visa viņa pasaule, viņš neredz, kas notiek apkārt. Jūs ar ķermeņa valodu mēģiniet paust, ka vēlaties piecelties? Viņš to neredz…

11. Rīma

Maltīte lidojumā ir lielisks veids, kā nosist laiku. Mēs priecājamies, kad pamanām, ka stjuarti uzsākuši ēdiena izdali, un katru kastīti veram vaļā kā dāvanas Ziemassvētkos. Bet ir tādi pasažieri, kuriem ar izsniegto nav gana, un viņi to zina, tāpēc jau iepriekš ir apbruņojušies ar iespaidīgu našķu somu. Labi, lai jau ēd to šokolādes batoniņu, skatoties filmu. Taču tad galdā parādās tunča sviestmaize, olu salāti, ķilavmaizītes… jūs ciešat un cerat, lai tikai šī smaka neiesūktos drēbēs.

12. Roku balsta pretendentu apkarotājs

Jūs sēžat pa vidu. Tās jau ir sliktas ziņas. Saskaņā ar nerakstīto lidojumu etiķeti, abi roku balsti pienākas jums, tomēr jūsu kaimiņam uz to ir uzspļaut, viņš nekautrēsies apkarot jūsu tiesības un bāzīs savus elkoņus jums virsū. Ja jums izdodas atkarot savu teritoriju, sastingsiet un nekustieties, jo tikko nolieksieties, lai piekārtotu bikšu staru, viņš izmantos mirkli, lai atkal apšaubītu jūsu īpašumtiesības. Lai neļautu jums atgūt savu teritoriju, viņš izliksies, ka guļ. Cīnieties! Cīnieties līdz pēdējam!

13. Misters “Gribu, lai visi zina, ar ko es nodarbojos!”

Noskatīties klipu ar ieslēgtu skaņu? Kāpēc ne? Klips taču interesants! Uzspēlēt skaļu spēlīti? Bet protams! Ir taču tik jauki, ka pirms lidojuma izdevās lejupielādēt mīļākā seriāla jaunāko sēriju vai to jautro džingliņu. Vai tad jūs par mani nepriecājaties? Ja aizrādījums nedod cerēto rezultātu, atcerieties, ka apkārtējos trokšņus palīdz slāpēt mūzika austiņās vai filma, kuru jau sen vēlējāties redzēt. Bet austiņās, labi?

14. Nūdists

Novilkt apavus, iekārtojoties sēdvietā, nav nekas slikts. Ja vien jūs pirms tam visu dienu 40 grādu karstumā nestaigājāt apkārt. Taču mirklī, kad šīs kājas parādās jums pie galvas, smiekli vairs nenāk. Trakākais, ka nevar vienkārši ņemt un pa tām iesist, jo mēs taču esam audzināti.

15. Krēslu apgrābstītājs 

Viņš zina, ka lidojumos mēdz būt pēkšņa turbulence, tāpēc, ejot uz tualeti, pieturēsies pie katra krēsla atzveltnes. Bez izņēmuma. Neriskēs taču nogāzties augšpēdus!

Atpazināt sevi? Jums vienmēr ir iespēja mainīties. Atpazināt citus? Visticamāk, nāksies samierināties un mazliet paciesties. Tās taču ir tikai dažas stundas no jūsu ceļojumiem pārpilnās dzīves. Lai labi lidojumi!

Iepriekšējais raksts
Nākamais raksts

2 Comments

Comments are closed.