fbpx

5 filmas, kuras ļaus jums apceļot pasauli

Tā kā šobrīd mums visiem ir ieteicams pēc iespējas vairāk laiku pavadīt mājās, tad varam izmantot šo laiku, lai atgūtu iekavēto. “GoTrip” ir izvēlējušies 5 filmas, kuras palīdzēs jums aizceļot tur, kur šobrīd tas fiziski nav iespējams. Tuvāki un tālāki dvēseliski galamērķi gan tuvajā Eiropā, gan pāri okeāniem Ziemeļamerikā, gan eksotiskajā Āzijā. Iespējams, tie radīs patīkamu nostaļģiju par pēdējo atvaļinājumu, vai raisīs domas jauniem, neierastiem nākotnes ceļojumiem!

Pusnakts Parīzē (Midnight in Paris)

“Pusnakts Parīzē” ir romantiska komēdija, kas atspoguļo jauna vīrieša mīlestību pret Francijas galvaspilsētu. Spēlējoties ar ironiju, sentimentu par Parīzi, filma pauž ilūziju, kā kultūra un sabiedrība agrāk bijusi vairāk pievilcīga kā šobrīd. Režijas meistars Vudijs Allens ar gaumīgu asprātību un stila eleganci, iesaista skatītāju intelektuālajā bohēmā un rada ceļojumu 20. gadu Parīzē. Filma iedvesmos ne tikai kulinārajām izvirtībām virtuvē, mēģinot izcept franču kruasānu, bet arī gremdēties pagātnē, ņemot rokā kādu no literatūras klasiķu garadarbiem.

Viesnīca “Diženā Budapešta” (The Grand Budapest Hotel)

Vēsturisku komēdiju entuziastiem piedāvājam atzinīgi novērtēto Vesa Andersona filmu “The Grand Budapest Hotel”. Spilgtā kinomotogrāfija un asprātīgais humors apvij notikumus izsmalcinātā kalnu viesnīcā starpkaru miera periodā. Pēc tam, kad kāds vecāks viesnīcas viesis nomirst un atstāj viesnīcas konsjeržam Gustavam nenovērtējamu gleznu, viņu mantkārīgā ģimene apsūdz slepkavībā. Gustavs un viņa lobija zēns Zero stājas pretī izaicinājumiem, lai saglabātu savu brīvību, gleznu un viesnīcu. Filmas sižets risinās izdomātā pilsētā, bet skatītājus lutina ar brīnišķīgām Vācijas ainavām, fascinējošu arhitektūru, ekscentriskiem tēliem, kā arī atspoguļo pārmaiņas, kuras Eiropu skar Pirmā un Otrā pasaules kara laikā.

Ēd, lūdzies, mīli (Eat Pray Love)

“Ēd, lūdzies, mīli” ir klasiska filma par sevis meklējumiem avantūros piedzīvojumos, kas balstīta uz tāda paša nosaukuma grāmatas autores pieredzi. Elizabetes Gilbertes dzīve izmainās, kad viņa piedzīvo šķiršanos. Viņa dodas dvēseliskā ceļojumā apkārt pasaulei, lai atklātu sevi: nodotos gastronomiskām izvirtībām Romā, lūgšanām Indijā, un sirds dēkām Balī. Filma uzrunās ik vienu, kam ceļošana ir sirdslieta un šobrīd jāpiedzīvo vien no dīvāna. 

Savvaļā (Into the Wild)

Džona Kraukera grāmatas “Into the Wild” adaptācija par Kristoferu Makandessu, kurš noliedz savas pārtikušās ģimenes pasaules uztveri un tikko iegūto koledžas diplomu. Viņš atsakās no visām mantiskajām vērtībām un cenšas izdzīvot dabā, distancējoties no patērētāju sabiedrības ilgstošā pārgājienā cauri Ziemeļamerikai uz Aļasku. Filma par sevis pasludinātu materiālu un tēlainu brīvību, kas noved pie atklāsmes, ka “laime ir patiesa, tikai tad, ja tā tiek dalīta”.

Vikija, Kristīna, Barselona (Vicky Cristina Barcelona)

Kamēr gleznainā Gaudī pilsēta var beidzot uzelpot no cilvēku pūļiem, atgādināsim sev par tās dzīvīgumu un krāšņumu, ļaujoties Vudija Alena vīzijai par pilsētu. Havjēra Bārdemas, Skārletas Johansones, Penelopes Krūzas un Rebekas Hallas neatvairāmais aktiermeistarības ansamblis apburošā drāmā par divu amerikāņu vasaru Barselonā, kurā abas iesaistas karstasinīgā mīlas dēkā ar diviem šķirtiem mīļotajiem. Filmā redzamas Katalonijas galvaspilsētas skaistākās vietas, lēnas vakariņas restorānos un vakari, kas pavadīti, malkojot vīnu terasēs, fonā skanot Spānijas ģitāras skaņām.

Iepriekšējais raksts
Nākamais raksts