fbpx

Kustības Movement Spontaneous organizatori par ceļošanas alternatīvām

Dienās, kad prātos ar vien biežāk iezogas domas par aizliegto augli jeb ceļošanu, kustības Movement Spontaneous organizatori Andra un Matijs Babri stāsta par ceļošanas alternatīvām. Andra un Matijs ir aizrautīgi ceļotāji, kuri savus vaļas mirkļus izbauda metoties aizraujošos piedzīvojumus. Savu ikdienu Matijs pavada darbojoties arhitektūras nozarē, savukārt Andra ir profesionāla kāzu un portretu fotogrāfe. Taču pārgājieni, ceļojumi un dažādas citas avantūras ceļotājiem nav svešas. Tieši kāre pēc piedzīvojumiem burtiski savedusi pāri kopā. Abi satikušies nakts pārgājienā un drīz vien tā kļuvusi par tradīciju, kas abus vienojusi gan Latvijā, gan ārpus tās robežām.

Diemžēl šobrīd robežas piedzīvojuma meklētājiem ir slēgtas, un ir jārod alternatīvas. Talantīgie avantūristi dalās ar to, kādas alternatīvas viņi ir raduši.

1. Laiks izplānot savu ceļojumu

Movement Spontaneous Indijas ziemeļos

Matijs stāsta, ka veiksmīga ceļojuma atslēga ir ne tikai sen kārots galamērķis un lieliska kompānija, bet arī gudra plānošana. “Ceļojumu plānošana patiesībā ir ļoti interesants process, jo īpaši tādēļ, ka ir iespējams iztēloties sevi it visur. Tā ir cita veida ceļošana.” Praktiski pieejot ceļojuma plānošanai, iespējams ne tikai ietaupīt līdzekļus, bet arī atrast tūristiem apslēptās un vietējiem iedzīvotājiem iemīļotās vietas. Šobrīd cilvēki ir atvērti virtuālai komunikācijai visā pasaulē. Izmanto šo laiku, lai uzzinātu interesanta galamērķa vietējo iedzīvotāju noslēpumus, lai nākotnē Tu varētu gūt pašu labumiņu no tā, ko pasaule piedāvā. Šajā laikā cilvēki labprātīgi rod laiku, lai dalītos stāstos, par to, kas pašiem mīļš un nozīmīgs.

Vairāk par ceļojuma plānošanu lasi blogā ceļotāja un tūrisma profesionāļa Harija Egliena padomi labākai ceļošanai.

2. Izveidot pārdomātu iepirkumu sarakstu

Movement Spontaneous Gruzijā

Vai esi jau sen vēlējies nakšņot šūpuļtīklā, uzkāpt kalnā vai noiet garāku taku par 3 km? Tādā gadījumā ir vērts padomāt par nepieciešamo ekipējumu. “Ja dosies uz outdoor veikalu ar naudu bez saraksta, tad tas neatrisinās problēmu, bet tieši pretēji, vēlmju saraksts krasi pieaugs.” stāsta Matijs. Ir nepieciešams veidot konkrētu plānu, kur vēlmju saraksts ir rūpīgi pārdomāts. Dari to tagad!

3. Testēt savu ekipējumu

Movement Spontaneous Kiprā

Neatliec visu uz pēdējo brīdi! Tā kā šobrīd vaļas mirkļi šķietami ir vairāk, tos lieliski izmantot, kā iespēju veiksmīgi sagatavoties vēlamajai avantūrai. Gadījumā, ja esi izlēmis izaicināt sevi garākā pastaigā vai jau kal plānus, kurā kalna virsotnē varētu uzkāpt, tad būtu vēlams jauno ekipējumu izmēģināt pirms tam. Latvijas dabas plašumi ir teicama vieta, kur pirmo reizi likt lietā jauno aprīkojumu.

4. Daba ir interesanta it visur, bet jo īpaši Latvijā

Lidojums ar gaisa balonu pāri Smiltenes novadam

Pavasarī sirds ilgojas pēc kā svaiga, zaļa un mierpilna. “Dodies ārpus pilsētas! Baltijas valstis var lepoties ar zīmīgu, plašu robežu ar Baltijas jūru, bagātīgu meža biezokni, veczemju klintīm, noslēpumainām alām, straujām upēm un daudzveidīgu floru un faunu. Šis ir piemērots brīdis, kad iepazīt labāk mūsu mīļo dzintara zemi.” komentē Andra. Fotogrāfei ne tikai patīk baudīt Latvijas ainavu pastaigā, bet arī tvert to pikseļos. Pētot talantīgā pāra fotgorāfijas, tik tiešām nākas vien priecāties, cik Latvijas daba daudzveidīga.

5. Dodies tur, kur nezini, ko sagaidīt

Pamesta baznīca Andros salā

“Daba ir interesanta ik uz soļa. Izvilkta taciņa cauri mežam tomēr nenozīmē, ka tas ir skaistākais objekts, ko apskatīt. Vērtība ceļojot ir tieši tad, kad nezini, ko sagaidīt.” stāsta Matijs. Abiem sirdij tuvi ir tieši vairāku nedēļu garie maršruti, jo šādos ceļojumos nereti izdodas ieraudzīt ko pavisam neiedomājamu un unikālu. Piedzīvojumu meklētāji bieži vien tīšuprāt izlaiž populāros objektus, kas norādīti kartē, un steidz uz vietām, kur nākas sastapt nezināmo. Citreiz klejojot nākas atdurties pret pamestām pils drupām, kas kartē apzīmētas tā pat kā necila lauka māja vai šķūnis. Pāris atceras, kā Grieķijas nedēļu garajā pārgājienā vietām redzēja tādus fenomenus, kā pamestas akmens baznīcas, kurā, šķiet, neviens nav spēris kāju gadiem. Viņuprāt, šī sajūta ir unikālākā, ko tvert ceļojumā.

Novēlam, lai katra ekskursija Latvijā nes Jums patīkamus pārsteigumus par mūsu Tēvzemes skaistumu un atgādina, ka nekur nav tik labi kā mājās.

Iepriekšējais raksts
Nākamais raksts