fbpx

Vietas, kas labi izskatīsies Tavā instagramā jebkurā gadalaikā

Laikā, kad pēc iespējas vairāk jāizvairās no vietām, kas pulcē ļaužu masas, idejas izklaidēm ievērojami sarūk. Tomēr jāatminās dzīvot tagadnē un jātver sajūtas, kas dāvā patīkamas emocijas un izdaiļo melanholisko novembri. Esam apkopojuši trendīgas vietas Rīgā, kuras ne tikai paspilgtinās Tavu ikdienu, bet arī labi izskatīsies Instagramā.

Tallinas kvartāls street art cienītājiem

Ielūkojies radošajā Tallinas kvartālā, kas ērti iekārtojies garāžu kompleksā. Spilgtie mākslas darbi, kas rotā kvartālā iemitinājušās ēkas sienas, pieejami apmeklētājiem katru dienu. Tie ne tikai būs kā saules stars apmākušajās novembra dienās, bet arī kalpos kā krāšņs fons rudens momentu fotosesijai.

Nekautrējies un uzņem bildi pie raibā basketbola laukuma vai noslēpumainajā sarkanajā istabā, ko sākumā Tev būs jāatrod.

Koku māja valstība – Āgenskalns

Ieplāno pastaigu Rīgas apkaimē, kur ikvienu priecēs Āgenskalna vēstures mantojums – koka ēkas. Romantiskā Nometņu iela vai dzīvīgais Kalnciema kvartāls būs lieliska lokācija, kurā rotaļāties ar gaismām, tverot mirkļus pikseļos.

Senā Koka Rīga Ķīpsalā

Viena no izteiksmīgākajām senās koka apbūves vietām, kas saglabājušās līdz mūsdienām, ir sens zvejnieku ciems – Ķīpsala. Vieta, no kuras Rīgas siluets paveras apbrīnas vērtā krāšņumā.

Turpat atrodas arī pilsētas jahtu klubs. Jahtu piestātne, kas atrodas 15 minūšu gājienā līdz pilsētas centram, ir bagāta ar vēsturiskām ēkām. Tver pikseļos Ķīpsalas mieru un klusumu Daugavas otrajā krastā, iepretim Vecrīgai.

Rīgas sāls – manierīgais jūgendstils

Ļaujies nesteidzīgai pastaigai un nokļūsti jūgendstila epicentrā – Alberta ielā. Nepaej garām restaurētajam Dzirnavu ielas ēku ansamblim – jaunajam Milla kvartālam starp Skolas un Kr. Valdemāra ielām, kur iemitinājusies dizaina kafejnīca “Mīkla bakary”. Palutini sevi ar Latvijā grauzdēto Kalve Coffee un gardajām, svaigi ceptajām smalkmaizītēm līdzņemšanā.

Ļaujies mirkļa baudai un iemūžini gastronomijas priekus starp jūgendstila pērlēm.

Mākslas valdzinājums modernizētā vidē

Ja vēlies baudīt izklaidi iekštelpās, tad, ievērojot nepieciešamos drošības pasākumus, iesakām apmeklēt Latvijas Nacionālo mākslas muzeju, kur atjaunotajā un modernizētajā vidē varēsi tvert pikseļos Instagram cienīgas fotogrāfijas.

Muzeja bēniņu un kupola telpas, kur izbūvētas mazās izstāžu zāles un atjaunotas vēsturiskās koka konstrukcijas, ir īpaši pateicīgas skaistu, autentisku bilžu radīšanai.

Apzaļumotā juma terase Zuzeum mākslas centrā

Ja vēlies noslēgt mākslas baudīšanu ar brīnišķīgu panorāmas skatu, dodies uz Zuzeum galeriju, kur apzaļumotā jumta terase atvērta mākslas centra apmeklētājiem visu gadu. Pasūtiet dzērienu Zuzeum kafejnīcā un baudiet ar skatu uz pilsētu.

Aicinām ieplānot muzeju apmeklējumus rīta stundās, lai izvairītos no pulcēšanās. 

Industriālā miera oāze – Andrejosta

Kaut arī Andrejosta ir iemīļota vieta siltajos vasaras mēnešos, kad pilsētnieki dodas tvert saulrieta momentus pašā Daugavas krastā, tai piemīt arī šarms rudenī, kad industriālā miera oāze pārtop par valdzinošu Rīgas apkaimi.

Mangaļsals mols, ko rotā sarkanā bāka dambja galā

Ja rudens mēnešos vēlies atgriezties jūras piekrastes plašumos, dodies uz Mangaļsalas molu, kas atrodas tikai 20 minūšu attālumā. Šeit uzmanību piesaista staltā sarkanā bāka dambja galā. Ieplāno enerģisku pastaigu vietā, kur novembra laikapstākļi piešķirs fotogrāfijai mežonīgu raksturu.

Dabai piemīt īpašs spēks un valdzinājums, ko aicinām piedzīvot dažādos laikapstākļos.

Aptin siltu šalli ap kaklu, uzvelc biezāku jaku un dodies baudīt atsvaidzinošās rudens dienas pilsētas ielās.

Iepriekšējais raksts
Nākamais raksts