fbpx

Ziemassvētku sajūta pilsētas ielās

Jūtams, ka ziema jau klāt un aukstums ieskāvis pilsētas šarmantās ielas. Tagad atliek vien ļauties cerībā, ka pašā svētku kulminācijā sniegs būs ciemiņu pulkā. Tā kā tūdaļ jau klāt Otrā advente, apciemo kādu no pilsētas brīvdabas telpām, kur virmo Ziemassvētku noskaņa, mirdz izrotāta eglīte, skan atmosfēriska mūzika vai jūtams svētku ēdienu un karstvīna aromāts.

Kalnciema kvartāla tirdziņš jaunā formātā

Lai nodrošinātu apmeklētājiem drošību tas ir sadalīts divās daļās, proti, pārtikas un amatnieku tirgu izvietos Āgenskalna tirgus laukumā, kur ir lielāka platība un iespēja droši iepirkties. Precizējot, pārtikas tirgus norisināsies kā brīvdienas, tā arī darba dienās, savukārt amatnieku tirgus tikai darba dienās no pulksten 10:00 – 18:00. Jāpiemin, ka šeit arī pieejama bezmaksas autostāvieta. 

Savukārt Kalnciema kvartālā sestdienās no pulksten 11:00 – 16:00 un darba dienās no pulksten 10:00 – 18:00 darbosies laikemtīgās keramikas pop-up. Savukārt vīna cienītājiem būs iespēja iegādāties vīnu no Itālijas Markes reģiona Vīnu veikalā un kafejnīcā. Jāpiemin, ka piedāvājuma klāstu papildina arī teicama kafija, ko baudīt līdzņemšanā.

Kalnciema kvartāla ekskluzīvie atklājumi

Kalnciema kvartāls piedāvā: Ekskursija uz lielāko čili audzētavu Baltijā pie “Burka & Ledus”

Kalnciema kvartāla tirdziņā varēsi ne tikai iegādāties amatnieku darinājumus, bet arī iegādāties iespēju doties ciemos pie Latvijas zemniekiem un amata meistariem!

Tev ir iespēja noorganizēt saviem mīļajiem aizraujošu ekspedīciju uz šitake mežu vai nodegustēt 40 čili šķirnes, kas pie tam ir audzētas Latvijā. Skatīt Kalnciema kvartāla atklājumus vairāk šeit.

Āgenskalna pārtikas tirgus

Kalnciema kvartāla pārtikas tirgus Āgenskalna tirgus laukumā

Kā jau minējām, šogad Āgenskalna tirgus laukumā norisināsies Kalnciema kvartāla pārtikas tirgus. Decembra nedēļas nogalēs no pulksten 9:00 – 17:00 varēsi iepriecināt sevi un tuvos ar biloģiskiem apelsīniem no Sicīlijas, kaņepju šokolādi, cbd eļļu, Krētas olīveļļu, ingvera dzērieniem, sāļo piparkūku mīklu, kazas un aitas sieru, lauku krāsnī ceptu maizi, priežu čiekuru sīrupu un vēl daudz ko citu. Jāpiemin, ka pārtikas tirgus Āgenskalna tirgus laukumā norisināsies arī darba dienās.

Pasūti tirgus produktus: agenskalnatirgus.lv

Gardās kūciņas no “Kūku Māja”

Lai izvairītos no pulcēšanās ir izveidots inovatīvs risinājums, proti, ikvienam ir iespēja atbalstīt pārtikas tirgus dalībniekus virtuāli. Gluži kā citi internetveikali, arī šeit vari izvēlēties vēlamo produku un nodrošināt tā piegādi Āgenskalna tirgus laukumā vai uz Tavām mājām.

Milla kvartālā izsmalcināts street food un gardākā kafija Rīgā

Foto: @renarskoris

Dizaina kvartāls Rīgas centrā ir unikāla satikšanās vieta ne tikai ikdienas skrējienā, bet arī svētku laikā. Tā kā iekštelpās mieloties nav ļauts, tad Rūme dodas laukā ar Street food gardumiem. Turpat blakus atrodas kafejnīca “Mīkla bakary”, kur varēsi iegādāties siltu kafiju līdzņemšanā un kādu no smalkmaizītēm saldajā ēdienā.

Uzvelc siltāku jaku vai papildus džemperi, un dodies izbaudīt gardu maltīti ar siltu dzērienu, novērtējot Dzirnavu ielas restaurēto vēsturisko ēku ansambli.

Zuzeum ziemas skatlogs brīvdabas apstākļos un svētku eglīte

Zuzeum skulptūru dārzs

Pirmajā adventē Zuzeum iededzināja svētku eglīti un atklāja ziemas skatlogu apmeklētājiem. Ziemas skatlogs ar tēlniecības, stikla, glezniecības un porcelāna darbiem no Zuzānu kolekcijas apmeklētājiem pieejams un aplūkojams bez maksas brīvdabas apstākļos. Tas ir iekārtots Zuzeum skulptūru dārzā esošajā oranžajā Siltumnīcā, tieši blakus svētku eglītei.

Radi svētku noskaņu, apciemojot Zuzeum mākslas centru. Ziemassvētku sajūtu ne tikai papildinās svētku eglīte, bet arī mākslas veikals un kafejnīca, kur varēsi iegādāties dāvanas mīļajiem reizē baudot siltu tējas malku Zuzeum brīvdabas eksperimentālajā telpā.

Romantiskie gaismekļi Rīgā

Nav nepiemērotu laikapstākļu, ir tikai nepiemērots apģērbs! Ietērpies siltā jakā un dāvā sev skaistas emocijas laiskā pastaigā. Iespējams atklāsi jaunas vietas, kuras Ziemassvētku gaismās izskatīsies pavisam citādāk. Vai esi apskatījis Grīziņkalna parku, kurš nu jau ietērpts romantiskos gaismekļos?

Ieplāno nesteidzīgu pastaigu pilsētā, un atklāj Ziemassvētku sajūtu arī jaunajā realitāte. Iepriecini sevi ar sildošu dzērienu, atļaujies nobaudīt gardu street food un nokļūsti vietās, kas piepildīs Tevi un Tavus mīļos ar siltām Ziemassvētku sajūtām.

Iepriekšējais raksts
Nākamais raksts