fbpx

Labākās Sarkanās jūras pludmales, kuras vērts apciemot

Ēģipte ir pievilcīgs galamērķis visa gada garumā, taču Latvijas tūristi to īpaši iecienījuši ziemas sezonā, kad Ēģiptē ir patīkami silts. Tā kā daudzas Sarkanās jūras pludmales atrodas dienas braucienā no Luksoras tempļiem un kapenēm, tad iespējams apvienot laisku atpūtu ar bagātīgās Ēģiptes vēstures iepazīšanu.

Hurgada ir Sarkanās jūras kūrorts, kur vairāku desmitu kilometru garumā stiepjas lēzenas, smilšu pludmales. Šeit varēsiet ne vien baudīt, snorkelēšanas, niršanas, sērfošanas un burāšanas priekus, bet arī tuksneša piedzīvojumus.

Skatīt piedāvājumus uz Hurgadu GoTrip.lv mājaslapā.

Savukārt Šarmelšeiha ir Sarkanās jūras kūrorts, kas atrodas Sinajas pussalā. Tas ir īpaši iecienīts tā krāšņo koraļļu rifu dēļ. Šeit varēs baudīt ne tikai jūras priekus, bet arī tuksneša atmosfēru – izjādē ar kamieli, enerģiskā braucienā safari vai arī sagaidot saullēktu Sinaja kalnā. Arīdzan varēsiet doties ekskursijā uz Kairu un Gizas piramīdām.

Skatīt piedāvājumus uz Šarmelšeihu GoTrip.lv mājaslapā.

Esam apkopojuši dažas populārākās pludmales Ēģiptē, kuras iemīļojuši ceļotāji.

1. Slavenais Naama līcis

Viena no Ēģiptes slavenākajām smilšu pludmalēm ir Naamas līcis (Naama Bay beach) – balto smilšu pludmale, kas atrodas Sarkanās jūras kūrortā Šarmelšeihā. Saules mīļotāji ziemas mēnešos sarosās, lai laiskotos zeltainajās smiltīs, ko ieskauj Akabas līča tirkijzilie ūdeņi. Turklāt tālumā lepni gozējas Saūda Arābijas kalnainās piekrastes masīvie stāji.

Šeit varēsiet baudīt vienlaikus gan vēsturisko, gan mūsdienu Ēģipti. Tūristu vidū tā tiek uzskatīta par vienu no ērtākajām pludmalēm ar lielisku viesnīcu izvēli, moderniem restorāniem, atmosfēriskām ūdenspīpes atpūtas telpām, omulīgām kafejnīcām un pat ievērojamiem naktsklubiem.

Pludmales zona ir klāta zeltaini baltās smiltīs un atšķirībā no lielākās daļas Ēģiptes pludmales, Naamas līcis ir tīrs bez koraļļiem un zemūdens pasaule var sākt vērot dažus desmitus metru no krasta. Pateicoties jūras līča specifikai, jūra ir mierīga un viļņi un vēji šai vietai ir reti. Nereti šo pludmali izvēlas ģimenes ar bērniem.

Pludmale ir aprīkota arī ar pontonu, pie kura jūras dziļums ir nedaudz lielāks nekā pārējā piekrastē. Naamas līča ūdens krāsa mainās no tirkīza uz spilgti zilu. Tā kā Sarkanajā jūrā ir visaugstākais sāls līmenis salīdzinājumā ar citām ūdens zonām, gaisam ir patīkami sāļš aromāts. Gar krastu ir promenāde, kuras dzīve blakus ir aktīva gan dienā, gan naktī.

Skatīt piedāvājumus uz Šarmelšeihu GoTrip.lv mājaslapā.

2. Gorgoniešu rifu mājvieta – Ras Um Sid pludmale

Rus Um Sid pludmale atrodas Šarmelšeihas kūrorta dienvidu daļā. Tā ir slavena ar saviem gorgoniešu rifiem. Šeit esot viena no labākajām smilšu joslām Šarmelšeihas reģionā, kur lieliski iespējams apvienot laiskošanos pludmalē ar snorkelēšanu.

Protams, lai piekļūtu majestātiskajiem Rus Um Sid rifiem jūras dzīlēs, būs nepieciešams doties niršanas ekskursijā, taču nenoliedzami pat snorkelētāji varēs tvert iespaidīgos koraļļu skatus un baudīt varavīksnes nokrāsas kopā ar tur peldošajiem jūras iemītniekiem.

Jāpiemin, ka šeit varēsiet baudīt arī brīnišķīgus panorāmas skatus no klints virsotnes. Runā, ka šī ir viena no skaistākajām vietām Šarmelšeithā, kur vērot saulrietu. Dodies baudīt vasaru arī rudenī un izdzīvo zeltainās pludmales ekstras, kas laistās kalna pakājē.

Skatīt piedāvājumus uz Šarmelšeihu GoTrip.lv mājaslapā.

3. Dahab Lagoon – vieta, kur baudīt klinšainās dabas ainavas

Dahaba lagūna atrodas Arābijas līča krastā, 90 km attālumā no Šarmelšeihas. Šeit atrodas populārākā Ēģiptes niršanas vieta. Piekrastes joslu galvenokārt klāj klintis, tādēļ tiem, kas vēlas baudīt smilšu pludmali būs jādodas uz Dahaba līci, kas pazīstams kā Dahaba lagūna.

Tie ceļotāji, kuri vēlas baudīt asākas sajūtas, var doties organizētos niršanas braucienos. Jāpiemin, ka pludmale ir arī galvenais kaitsērfošanas galamērķis. Dahaba centrālāja rajonā atrodas dažādas kafejnīcas un restorāni. Turklāt tie, kuri vēlēsies doties izjādē ar kamieli vai aizraujošā braucienā ar džipu safari, varēs ērti pieteikt ekskursiju Dahaba centrā.

Skatīt piedāvājumus uz Dahaba lagūnu GoTrip.lv mājaslapā.

4. Aizraujošā niršanas vieta – Blue hole jeb Zilais caurums

Blue Hole tulkojumā no angļu valodas nozīmē Zilais caurums. Tā ir niršanas vieta Sinaja dienvidaustrumos, dažus kilometrus uz ziemeļiem no Sarkanās jūras kūrorta Dahaba. Tā ir zemūdens izlietne, kuras maksimālais dziļums urbumā ir nedaudz virs 100 m.

Sarkanā jūra piesaista daudzus, kas vēlās iepazīt zemūdens pasaules burvību. Savukārt Zilais caurums īpaši piesaista profesionālus nirējus, kas vēlas piedzīvot aizraujošas, nebijušas zemūdens pasaules sajūtas. Šī tiek uzskatīta par slavenāko Ēģiptes niršanas vietu. Jāpiemin, ka diemžēl vietai piemīt arī drūma slava, jo ekstrēmākie nirēji šeit zaudējuši dzīvības.

Zilais caurums, kas tiek uzskatīts par zemūdenes nogruvumu, prasa visaugstāko pārliecību un niršanas prasmes.

5. El Gouna jeb Elguna – eksotiska kūrrortpilsēta

Kūrortpilsēta Elguna, kas atrodas 27 km uz ziemeļiem no Hurgadas, ir tipiska vieta, kur doties ģimenes brīvdienās, baudot sauli un eksotisku smilšu pludmali.

Lielākā daļa viesnīcu šeit ir lieli, ekskluzīvi kūrorti, ko ieskauj palmu dārzi, kas klāj teritoriju līdz pat pludmalei, piemēram, SHeraton Miramar kūrorts. Savukārt kaitsērfinga mīļotāji šeit varēs rezervēt naktsmītnes arī vienkāršākos apstākļos.

Dodieties uz Elgunu, ja esat ieplānojuši apskatīt Luksoras slaveno Karaļu ieleju un Karnakas templi vai arī ja vēlaties baudīt niršanas priekus, tverot pasakainu koraļļu ainavu.

Gastronomijas cienītājiem jāpiemin, ka pilsētā atrodas arī lieliskas kafejnīcas un restorāni, arīdzan brīnišķīgi SPA kompleksi. Savukārt vakaros šeit varēsiet baudīt intersantas izklaides visai ģimenei.

Skatīt piedāvājumus uz kūrortpilsētu Elguna GoTrip.lv mājaslapā.

6. Sahl Hasheesh pludmale – droša lokācija ikvienam nirējam

Sahl Hasheesh pludmale atrodas tikai 15 minūšu brauciena attālumā no Hurgadas lidostas. To ieskauj Sarkanās jūras līcis un ir viens no lielākajiem Ēģiptes kūrortiem.

Vietai raksturīgs zems mitrums un maigs jūras vējš, kas nodrošina patīkamu atvēsināšanās momentu karstajā klimatā. Šeit niršanas priekus varēs baudīt arī iesācēji, pateicoties vājai zemūdens straumei.

Pludmales kūrorts ir paredzēts ģimenes brīvdienām un aktīvai jauniešu atpūtai. Šeit varēsiet ne tikai tvert neaimzirstamas sajūtas vindsērfingojot, kaitsērfingojot, nirot vai snorkelējot, bet arī relaksēties ekskluzīvos SPA centros, izbaudīt austrumu arhitektoniskos brīnumus bagātajā vecpilsētā.

Skatīt piedāvājumus uz Sahl Hasheesh pludmales kūrortu GoTrip.lv mājaslapā.

7. Pasakaina saulrieta mājvieta – Somas līcis

Somas līcis atrodas 45 kilometru attālumā no Hurgadas. Tā ir 5 kilometrus gara pussala, ko ieskauj Sarkanā jūra. Pludmale īpaša ar brīnišķīgu panorāmas skatu, kas priecēs ikvienu atpūtnieku.

Vietējie vēji ir labvēlīgi vindsērfinga un kaitsērfinga entuziastiem. Savukārt dzidrie ūdeņi – varavīksnes koraļļu rifu aplūkošanai. Šo kūrortu iemīļojuši ne tikai aktīvās atpūtas cienītāji, bet arī relaksējošo SPA prieku baudītāji.

Skatīt piedāvājumus uz Soma līča kūrortu GoTrip.lv mājaslapā.

8. Makadi līcis jeb Makadibeja – daudzsološs kūrorts ģimenes atpūtai

Tikai 39 kilometrus uz dienvidiem no Hurgadas atrodas Makadi līcis, kas ir vienīgais Ēģiptes kūrorts, kas paredzēts tikai tūristiem. Šajā valsts daļā nedzīvo vietējie iedzīvotāji. Kūrorts ir paredzēts klusai atpūtai starp skaistākajiem Sarkanās jūras skatiem.

Ūdens šajā pludmalē ir dzidrs, kas mirdz ar zeltainiem atspulgiem. Smiltis ir tīras un maigas, kas brīnišķīgi mirdz saules gaismā. Lielākajai daļai piekrastes ir smilšains dibens, bet dažas pludmales daļas ir pārklātas ar koraļļiem, tāpēc jums ir nepieciešami īpaši apavi.

Jūra pārsvarā ir mierīga bez viļņiem. Turklāt šeit aicinām sagaidīt saullēktu, lai izbaudītu rīta saules apspīdētu Sinaja kalnu grēdu.

Daudzsološais kūrorts, kas nepārtraukti attīstās un uzlabojās, ir populāra vieta ģimenēm ar bērniem. Aizrautīgākajiem ceļotājiem šis kūrorts var šķist mazāk interesant, jo infrastruktūra ir ierobežota līdz viesnīcai.

Skatīt piedāvājumus uz Makadibeju GoTrip.lv mājaslapā.

9. Mahmejas pludmale, kas atrodas uz salas

Mahmejas pludmale atrodas Big Giftun salā. Šeit var nokļūt ar ekskursiju no Hurgadas ar laivu vai jahtu. Pludmale ir daļa no nacionālā parka ar tīrām, zeltainām smiltīm un krāšņu zemūdens pasauli.

Vispopulārākā aktivitāte šeit, protams, ir niršana, kas ir viens no skaistākajiem koraļļu rifu aplūkošansa galamērķiem. Šeit varēsiet sastapt plašu jūras iemītnieku klāstu – dzeloņus, sēpijas, murēnus. Arīdzan fizisko aktivitāšu mīļi varēs baudīt tenisa un volejbola priekus.

Vakara laiks kūrortā ir veltīts pludmales ballītēm. Jāpiemin arī daudzveidīgais restorānu un viesnīcu klāsts, kur arī bērniem būs pieejama atsevišķa ēdienkarte. Klimats ir maigs, jūra silta un mierīga, ideāli piemērota pāriem ar bērniem.

Skatīt piedāvājumus uz Hurgadu GoTrip.lv mājaslapā.

10. Bruņurupuču un jūrasgovju mājvieta – Abu Dabbab līcis

Abu Dabbab līcis ir dabas rezervāts Marsalamā. Tas kļuvis populārs pateicoties tā jūras iemītniekiem – bruņurupučiem un jūrasgovīm. Zilie ūdeņi, balto smilšu pludmale un koraļļu rifu estētika – tas viss tavam Sarkanās jūras piedzīvojumam Ēģiptē!

Iepriekšējais raksts
Nākamais raksts