fbpx

5 valstis, kuras apmeklēt ar dažāda vecuma bērniem rudenī vai vasarā

Jo mazāks ir bērns, jo grūtāk izvēlēties, kur doties atpūsties kopā ar ģimeni. Dažus šis rēbuss tik ļoti biedē, ka doma par kopīgu ceļojumu tiek atlikta uz gadu, tad vēl uz gadu, tad vēl vienu, un to var saprast. Tomēr iepriekš rūpīgi apdomājot, ceļojums kopā ar bērniem IR iespējams, tāpēc GoTrip.lv apkopoja labākos galamērķus dažu stundu lidojuma attālumā, kurus var apmeklēt ar dažāda vecuma atvasēm.

Ir pavisam skaidrs, ka gluži spontānā pēdējā mirkļa avantūrā mesties kopā ar bērnu vai pat vairākiem, īsti nebūs iespējams, jo jāapdomā un jāņem vērā vairāki būtiski faktori, piemēram, vai viesnīca, kurā plānota atpūta, ir pielāgota ģimenēm ar bērniem, vai ēdienkartē pieejamas veselīgas maltītes mazākajiem, vai tuvumā ir kāda slimnīca, ja nu sanāk sasirgt u.c. būtiskas nianses.

Nav noslēpums, ka tieši tikšana uz lidostu, pats lidojums, kā arī nokļūšana viesnīcā mēdz būt nogurdinošākā ceļojuma sastāvdaļa, tāpēc noteikti neiesakām izvēlēties ārkārtīgi tālu galamērķi, kur paredzēta pārsēšanās vai pat vairākas, jo tas pamatīgi patērētu jūsu enerģijas un nervu rezerves. Taču labā ziņa ir tā, ka salīdzinoši nelielā attālumā no mums pieejami patiesi eksotiski, saulaini un labai atpūtai piemēroti galamērķi.

Bulgārija

Lētākā Eiropas Savienības valsts ne tikai lutina savus atpūtniekus ar ļoti demokrātiskām cenām, bet piedāvā palaiskoties smilšainajās Melnās jūras pludmalēs, kā arī var lepoties ar interesantiem dabas objektiem un citām cenu ziņā pieejamām aktivitātēm. Arī Bulgārijā pieejami “All Inclusive” jeb “Viss iekļauts” izmitināšanas varianti, kas parasti ir īpaši izdevīgi ģimenēm ar bērniem, jo ir viegli tikt pie cita ēdiena, ja kaut kas mazajam un izvēlīgajam pusdienotājam nav pa prātam.

Kad plānot braucienu: jūnijs līdz septembris

Kāda vecuma bērnus ņemt līdzi: no dzimšanas līdz astoņiem gadiem

Lasi arī: Kā nesabojāt savu ģimenes ceļojumu: daži labi padomi

Turcija

Šis ir klasisks, labi zināms un ļoti iecienīts galamērķis kā pieaugušajiem, tā ģimenēm ar dažāda vecuma bērniem. Paši mazākie ar lielāko prieku varēs rušināties pa pludmales smiltīm vai plunčāties viesnīcas bērnu baseinā, bet mazliet lielāki ķipari noteikti izbaudīs viesnīcas un apkārtnes spēļu laukumus, kā arī katrā ģimenei pielāgotā viesnīcā pieejamo animatoru pūles izklaidēt un sasmīdināt bērneļus.

Ja jūsu bērni ir jau lielāki, noteikti vērts izvēlēties viesnīcu ar lielāku un jaudīgāku akvaparku, kur dažādos slīdkalniņos un citās izklaidēs pavadītās stundas aizlidos kā ar vēja spārniem.

Protams, arī Turcijā ir iecienīti tieši “All Inclusive” izmitināšanas veidi, kas nozīmē, ka nebūs jālauza galva, kur, ko un kā paēst.

Kad plānot braucienu: jūnijs līdz jūlijs, kā arī augusta beigas līdz septembrim

Kāda vecuma bērnus ņemt līdzi: no gada vecuma līdz 14 gadiem

Grieķija

Arī šī valsts ir ļoti iecienīta ģimeņu vidū, jo ir ļoti pielāgota milzīgajam tūristu daudzumam, kas ik gadu rod tur patvērumu no rutīnas pilnās ikdienas. Īpaši Grieķija būs aizraujoša tiem bērniem, kuri interesējas par vēsturi. Tāpat tas būs labs galamērķis, ja vecāki bez atpūtas un izklaidēm vēlas savām atvasēm sarūpēt izglītojošas un intelektu bagātinošas ekskursijas. Grieķijā ir ne tikai elpu aizraujošas tirkīzzilas pludmales, bet arī ārkārtīgi šarmantas pilsētiņas un ciemati, kur var vērot vietējo nesteidzīgo ikdienu. Arī ēdiens tur ir veselīgs, sātīgs un latviešu vēderiem pat ļoti saprotams.

Kad plānot braucienu: no maija beigām līdz jūlijam, kā arī septembrī

Kāda vecuma bērnus ņemt līdzi: no dzimšanas līdz 14 gadiem

Lasi arī: Ceļot un ēst: ko labu nobaudīt Turcijā un Grieķijā

Spānija un Kanāriju salas

Kopā ar pašiem mazākajiem Spānijā un tai piederošajās salās varētu būt grūtāk, jo “All Inclusive” viesnīcas tur ir visai dārgas, līdz ar to nav tik viegli izdabāt mazuļu kulinārajām kaprīzēm. Tiesa gan, tas būs ideāls galamērķis, ja dosieties ar zīdaini, kurš vēl tiek barots ar krūti vai maisījumu, jo tā ir attīstīta Eiropas Savienības valsts ar augstiem higiēnas standartiem, tāpēc māmiņas un tēti, kuri ceļo ar ļoti maziem bērniem, tur jutīsies droši. Tāpat šīs vietas būs ideālas ģimenēm, kuras iecienījušas aktīvu atpūtu kopā, jo tur var atrast neskaitāmus pārgājienu maršrutus. Īpaši, ja izvēlēsieties Kanāriju salas, kur var dienām klīst pa vulkāniem, kalniem un dabas parkiem.

Kad plānot braucienu: no jūnija līdz septembrim

Kāda vecuma bērnus ņemt līdzi: mazus zīdaiņus vai vecumā no četriem gadiem un uz augšu

Lasi arī: Špikeris ceļošanai ar bērnu un kāpēc tas ir izdevīgi tieši šobrīd

Ēģipte

Arī šī valsts ir īsts veterāns tūristu uzņemšanas ziņā. Te var cerēt ne tikai uz fantastisku atpūtu Sarkanās jūras krastā, bet arī mesties neskaitāmos piedzīvojumos. Arī Ēģiptē ir pieejams bagātīgs “All Inclusive” piedāvājumu klāsts, kas krietni atvieglo ceļojumus ar bērniem. Šeit visinteresantāk būs doties ar lielākām atvasēm, jo Ēģiptē var izbaudīt pārgājienus kamieļu mugurā, bagātīgu kultūrvēsturisko mantojumu, braucienus ar džipiem pa tuksnesi vai pat nakšņošanu labākajās berberu tradīcijās zem zvaigžņotas debess. Ēģipte ir izslavēta ar savu drūzmu, trokšņainajām pilsētām un arābu vidū tik iecienīto šarmanto bardaku, tāpēc, ja dosies ar pavisam maziem ķipariem, vari rēķināties, ka no tā visa varēsi veikli patverties viesnīcā. Ar lielākiem bērniem droši var mesties pūlī, kaulēties tirgos un baudīt vietējo kolorītu.

Kad plānot braucienu: no septembra līdz aprīlim

Kāda vecuma bērnus ņemt līdzi: mazi zīdaiņi līdz pat pieaugušie

Iepriekšējais raksts
Nākamais raksts